Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Takie wyniki o tej porze pojawiają się co rok, także jak i teoretycy, i teorie je wyjaśniające.

Tu masz wyjaśnienia łowczyni:

https://www.facebook.com/kameleon.kolorek/posts/3704707459553269

PS. Zawody były komercyjne, więc wątpię by organizatorzy mieli gest i sobie wpuszczali ryby przed zawodami, by mieć lepsze wyniki :lol: .

• Like 2

Macie taką "perełkę" pod nosem i narzekacie

Pewnie "nie umiecie łowić" cytując klasyka, dlatego ja bym z tymi karpiowatymi poczekał to wyprą szczupaki i sandacze na brzeg i nawet wędki nie będzie trzeba żeby rybkę złapać. Wystarczy nad ranem przejść się po plaży :).

Edytowane przez Elendil

W zegrzyńskim wątku, znowu narzekania - na wodzie od Pogorzelca do zapory, codziennie pewnie z 200 wędkarzy - pewnie pływają zupełnie bezsensownie :)

Drodzy Koledzy - polecam weekendową wyprawę - proponuję rozejrzeć się na moście w Zegrzu i na moście w Serocku. Najlepiej w obie strony.

Na Zalewie trwa obecnie wielka deratyzacja :( - jak co roku, z wody wyjeżdżają hurtowe ilości drapieżników. Aż dziwne, że nikt na jerku zdjęć nie 

wstawia, może dlatego że forum propaguje C&R.......

A kolega @Vako zamiast zebrać podziękowania za wstawienie wyników zawodów( tak na marginesie, to właśnie takie statystyki pozwalają we względnie sensowny sposób określić ilość pogłowia ryb drapieżnych) to zbiera szyderę...ehhhh.

• Like 1

W zegrzyńskim wątku, znowu narzekania - na wodzie od Pogorzelca do zapory, codziennie pewnie z 200 wędkarzy - pewnie pływają zupełnie bezsensownie :)

Drodzy Koledzy - polecam weekendową wyprawę - proponuję rozejrzeć się na moście w Zegrzu i na moście w Serocku. Najlepiej w obie strony.

Na Zalewie trwa obecnie wielka deratyzacja :( - jak co roku, z wody wyjeżdżają hurtowe ilości drapieżników. Aż dziwne, że nikt na jerku zdjęć nie 

A kolega @Vako zamiast zebrać podziękowania za wstawienie wyników zawodów( tak na marginesie, to właśnie takie statystyki pozwalają we względnie sensowny sposób określić ilość pogłowia ryb drapieżnych) to zbiera szyderę...ehhhh.

Ty tak na serio czy to jakiś jołk ? @Vako rozumiem w końcu "pecunia non olet". Skoro takie rybne te wody to wstaw jakieś fotki.

• Like 1

Na 63 drużyny raptem 4 mają komplet, a 5 zeruje. Cztery drużyny na 63 łowią 10 rybek...  Durnego okonka 5 drużyn nie jest w stanie złowić????? I to Cię tak cieszy??? No chyba, że taka bylejakość jest dla Ciebie normą. Ale są ludzie co pamiętają jak było kiedyś. Są ludzie co znają inne wody. Są filmy wędkarskie z łowisk, gdzie naprawdę jeszcze jest ryba...

• Like 1

Na 63 drużyny raptem 4 mają komplet, a 5 zeruje. Cztery drużyny na 63 łowią 10 rybek...  Durnego okonka 5 drużyn nie jest w stanie złowić????? I to Cię tak cieszy??? No chyba, że taka bylejakość jest dla Ciebie normą. Ale są ludzie co pamiętają jak było kiedyś. Są ludzie co znają inne wody. Są filmy wędkarskie z łowisk, gdzie naprawdę jeszcze jest ryba...

Policz sobie Kolego, ile razem złowiono szczupaków. Zobacz jakie wielkościowo były okonie - zestaw to sobie z wynikami szóstki. Możesz tez 

porównać do rybnego/bezrybnego Orzysza (GFL)

Nie napisałem nic o moich odczuciach...... To nie jest dla mnie bylejakość- ale nie oczekuję że Zegrze nagle stanie się szwedzkim Vanern.

nie sądzę również, żebyś startował kiedykolwiek w jakichkolwiek zawodach - nie wiem czy masz świadomość, że w warunkach zawodniczych łowi się nieco trudniej niż w podczas rekreacyjnego wędkowania.

Wyobraz sobie, że też znam inne wody :) Rybniejsze....

Dobrze że pamiętasz jak było kiedyś - ciekawe czy C&R też był u Ciebie normą 

I napisz co pamiętasz z tego kiedyś.....jaka była presja, jakie komplety.......

No i oglądaj filmy :)

Pozdrawiam.

...ale nie oczekuję że Zegrze nagle stanie się szwedzkim Vanern.

nie sądzę również, żebyś startował kiedykolwiek w jakichkolwiek zawodach - nie wiem czy masz świadomość, że w warunkach zawodniczych łowi się nieco trudniej niż w podczas rekreacyjnego wędkowania....

Pozdrawiam.

Naprawdę dużo nie potrzeba, żeby było lepiej niż na Vanern - realne limity - tzn - tyle ile przyrośnie drapieżnika, tyle z danej wody można zabrać. Przy dzisiejszej presji niemożliwe jest zapewnienie aktualnych limitów. Sprzęt, także pływający - kto to 40 lat wstecz miał? Dziś można spenetrować każdy metr wody. Ale limity jak za komuny...  - Teoretycznie - mogę zabrać u siebie w okregu 480 szt dużego drapieżnika. Przyznasz, że to nonsens?

Lubię i startuję...Bywają takie wyniki - tzw "dzień konia"

Pozdrawiam wzajemnie:)

Edytowane przez eRKa
  • Like 2

Rzeźnia działa jeszcze tydzień. Nie ma znaczenia czy sumek na 70cm, czy 270cm. W większości jeden i drugi dostaje w łeb i idzie na kotlety. Podobnie jest z sandaczami. Wszystko jest smaczne. Wystarczy przed zmrokiem pojawić się na którejś z przystani.

https://worldcam.live/pl/webcam/zegrzynskie

http://www.miedzyzaglami.pl/miejsce/widok-na-zalew.html

PS. Siedzę w domu.

post-59093-0-91568200-1603633062_thumb.jpg

post-59093-0-42220100-1603633398_thumb.jpg

Edytowane przez vako

Byłem "w gościnie" u kolegi na łódce i potwierdzam powyższe. Ogólnie to mój trzeci raz kiedy łowiłem z łodzi na ZZ i jeszcze takiego najazdu hunów jak wczoraj nie widziałem. Na trzech łowiących mieliśmy dwa szczupaki 80 i 74cm, dwa sandaczyki 30+ i okonia. Kolega mówił że te szczupaki to wpuszczaki wiosenne bo ponoć miały być tej jesieni jakieś duże zawody. Ktoś coś wie, bo ja się zupełnie nie orientuje?