Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Można? Można!

No i co malkontenci. Nie ma ryb?

Gratuluję.

Ale muszę przyznać że zazdroszczę znajomości z takim kolegą...

Do tej pory się nie chwaliłem bo i po co , nie moja ryba. W zeszłym roku kolega pod koniec maja (20-25)złowił ok. 60 cm szczupaka. Ciekawostka ,ryba była w trakcie tarła ,złowiona na przynętę ok. 3 cm, był też duży, piękny czarny zed. z tego samego miejsca ,były też fajne okonie.  :rolleyes: . Niestety w tym roku ,jak już co nie którzy wiedzą ,w tym miejscu stało ponad 200 m siaty.  <_< pzw :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:   Czyli można! no nie można qła. :angry:

• Like 1

Juz macie mokre klawiatury od swoich madrosci?

Nie pasuje to zostancie przed monitorami w swoich domach albo wybierzcie inna wode skoro ta jest taka tragiczna.

Jest gdzieś w regulaminie forum zakaz wyrażania opinii na temat zadobności zbiorników wodnych i siat rybackich? Może sam wybierz inną wodę, skoro to eldorado zapewne nie stanowi dla Ciebie wędkarskiego wyzwania?

• Like 4

Juz macie mokre klawiatury od swoich madrosci?

Nie pasuje to zostancie przed monitorami w swoich domach albo wybierzcie inna wode skoro ta jest taka tragiczna.

Tak się głupio składa, że czasami wybieram inne wody i o dziwo okazuje się, że jednak coś tam potrafię , wracam nad Zegrze i znowu nic nie umiem, a kiedyś umiałem. 

• Like 6

Stanowi wyzwanie jak kazda woda i eldoradem nie jest - pytanie do Was - co daja kolejne wpisy na temat stanu rybnego tej wody ? Co daje kolejna pseudoszydera?

Nic.

Daje tyle by ludzie na darmo pieniędzy i czasu nie marnowali na tę wodę. Chyba proste co nie ? Co można zrobić dla tej wody ?

Dopóty, dopóki jest zarządzana przez organizację mającą w nazwie "wędkarski" to nic. Tak my wędkarze mamy też swoje za uszami, ale z 500m siaty jeszcze żadna ryba nie wygrała.

Jam mam nad ZZ 20min drogi samochodem. Mimo że na 13-ce mam łódkę ( z przyzwyczajenia ) na rybach byłem tylko raz.

Stanowi wyzwanie jak kazda woda i eldoradem nie jest - pytanie do Was - co daja kolejne wpisy na temat stanu rybnego tej wody ? Co daje kolejna pseudoszydera?

Nic.

Pytanie do Ciebie. Co daje pisanie z poziomu mentora. Co daje Ci pisanie, że Zegrze to nie jest eldorado i strofowanie innych jak żartują z zaklinania rzeczywistości.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Tak się głupio składa, że czasami wybieram inne wody i o dziwo okazuje się, że jednak coś tam potrafię , wracam nad Zegrze i znowu nic nie umiem, a kiedyś umiałem. 

Te zdanie powinno być  wyryte na ścianie budynku PZW na Twardej jeśli się  nie mylę .

Od kilku lat nie łowie białej ryby jeśli już to dla towarzystwa stawiam federka lub grunt z rosówkami .

Uwielbiałem łowić na przegruntowany  spławik leszcze i klenie w Bugu ale już nie łowie bo ile dni można się patrzeć na nieruchomy spławik .

• Like 3

Dzis od 8 do 16 klepanie na zz. Ujscie rzadzy az po most w Zegrzu. Szukałem na wodzie 1-4 metry. Machalem przeważnie na grubo za szczupłym. Nawet brania z kolegą nie zaliczyliśmy. No kiepski dzień... nie widziałem aby ktoś coś

A mnie się udało dziś po południu, przez 2 godz złapać 3 małe szczupaczki i z 15 okonków. Ale ja byłem na super rybnej wodzie czyli jedna z warszawskich śródmiejskich kałuż

Tomek

No ale Tomek... Ty to Mistrz jesteś!  :rolleyes:

• Like 2