cyprys19 Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Zakaz wędkowania mogą wprowadzić tylko dla zawodników, tym bardziej, że to komercja. Na grand prix polski nikt nie zabrania za wyjątkiem zawodników, to tutaj mogą Cię w d... pocałować I tu się Kolega myli ,bo na Mistrzostwa Świata woda na Zegrzu miała być zamknięta na jakiś czas dla wszystkich wędkujących!Przypuszczam, że chcieli zarybić na Mistrzostwa i wyłączyć możliwość wędkowania,aby ryby nie zostały za wcześnie wyłowione. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Jeżeli to jest woda PZW to tylko podczas zarybień i chwilowej ochrony wody mogą zamknąć do niej dostęp. Jakiekolwiek zawody nie zabronią Ci nigdy wędkowania, a tym bardziej komercja która ma być na Zegrzu. PZW nawet dla mistrzostw świata nie może legalnie wprowadzić takich zamknięć, mogą poprosić wędkarzy ale nie mogą im zabronić, tylko w wyższej konieczności ochrony wody, a taką nie są zawody. Wykupiłeś opłatę i przegrali by każdą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 (edytowane) Jeżeli to jest woda PZW to tylko podczas zarybień i chwilowej ochrony wody mogą zamknąć do niej dostęp. Jakiekolwiek zawody nie zabronią Ci nigdy wędkowania, a tym bardziej komercja która ma być na Zegrzu. PZW nawet dla mistrzostw świata nie może legalnie wprowadzić takich zamknięć, mogą poprosić wędkarzy ale nie mogą im zabronić, tylko w wyższej konieczności ochrony wody, a taką nie są zawody. Wykupiłeś opłatę i przegrali by każdą sprawę.To Twoje zdanie. A jak znajdę uchwałę to ci wstawię numer i z kiedy. Tam przeczytasz że poinformowany o zawodach rozgrywanych w danym dniu masz obowiązek opuścić łowisko.... Edytuje bo znalazłem. Proszę: UCHWAŁA Nr 163/Z.O./2020 Zarządu Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego z 24 lutego 2020 r. w sprawie regulacji wędkowania w wodach Okręgu Maz. PZW. Na podstawie § 47 ust. 16) Statutu PZW oraz na wniosek Okręgowego Kapitanatu Sportowego Zarząd Okręgu Maz. PZW ustala co następuje: Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być na nim zawody sportowe, odłowy kontrolne lub zarybienie. Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Września 2021 przez RedJin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Fajnie.Okręgowy Kapitanat Sportowy wnioskuje o zobowiązanie wędkarza do opuszczenia łowiska jeżeli są na nim prowadzone odłowy kontrolne ehhh..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Takie pytanie...jeśli PZW nie jest już od jakiegoś czasu związkiem sportowym a stowarzyszeniem to czy PZW może organizować zawody sportowe w dziedzinie która nie jest sportem? Żeby być precyzyjnym może w tej uchwale powinno być zapisane poprostu "zawody" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Każde stowarzyszenie może organizować zawody i zawody sportowe. Problem jest taki, że PZW nie powinna dostawać w tym momencie dotacji sportowych z ministerstwa. Jak jednak jest nikt tego nie wie. PZW nie jest związkiem sportowym tylko dlatego, że w myśl deubekizacji większość starych działaczy straciła by pracę, a tak trwają nadal i rozpieprzają nasze wspólne hobby. Zastanawia mnie przy tym jakim prawem pzw wystawia kadrę narodową i wysyła wędkarzy na zawody za granicę. Muszę się temu przyjrzeć. Na jakiej zasadzie organizacje sportowe z europy i świata akceptują naszych mistrzów. Edytowane 29 Września 2021 przez Matteoo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Dotarły do mnie słuchy, że w październiku padł na Zegrzu sum 2,5 metra. Niestety - padł dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Pewnie z głodu .[emoji3525] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Z głodu... wędkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Nad Zegrzem go zjedli w smażalniach 100g / 18 pln . przed chwilą sprawdzałem cenę .Sum 2,5 metra może ważyć nawet 100 kg dobra dniówka mięsiarzom wychodzi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Witam , jak tam otwarcie sezonu na Zalewie Zegrzyńskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) Zadzwoniłem do mojego wędkarskiego idola który na Zegrzu łowi od 40 lat .Napowietrzał w sobotę ze znajomym kilka godzin wodę Zegrza 3 szt szczupaczki po 35 cm .Ostatnie majowe spotkanie z nim 3 lata temu zakończyło się wynikiem 102 cm i 65 cm szczupaki i kilka drobnych Ten wynik potwierdza że obecnie nie umie łowić bo na Zegrzu ryba jest lub była jak kto woli .Ja na Zegrze już nie jeżdżę bo po co . Edytowane 4 Maja 2022 przez Tabor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Zadzwoniłem do mojego wędkarskiego idola który na Zegrzu łowi od 40 lat .Napowietrzał w sobotę ze znajomym kilka godzin wodę Zegrza 3 szt szczupaczki po 35 cm .Ostatnie majowe spotkanie z nim 3 lata temu zakończyło się wynikiem 102 cm i 65 cm szczupaki i kilka drobnych Ten wynik potwierdza że obecnie nie umie łowić bo na Zegrzu ryba jest lub była jak kto woli .Ja na Zegrze już nie jeżdżę bo po co .Popatrz sobie na wyniki zawodów z okresu majówki - szału nie było ale tragicznie też nie. To bardziej miarodajne niz opinia jednej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Nie będę sprawdzał wyników zawodów .Sprawdzam temat o Zegrzu w jednym z największych for w Polsce i widzępustkę .To jest miarodajne . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Zadzwoniłem do mojego wędkarskiego idola który na Zegrzu łowi od 40 lat .Napowietrzał w sobotę ze znajomym kilka godzin wodę Zegrza 3 szt szczupaczki po 35 cm .Ostatnie majowe spotkanie z nim 3 lata temu zakończyło się wynikiem 102 cm i 65 cm szczupaki i kilka drobnych Ten wynik potwierdza że obecnie nie umie łowić bo na Zegrzu ryba jest lub była jak kto woli .Ja na Zegrze już nie jeżdżę bo po co .Sławku nie trzy lata temu tylko w 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Nie będę sprawdzał wyników zawodów .Sprawdzam temat o Zegrzu w jednym z największych for w Polsce i widzępustkę .To jest miarodajne Skoro to forum jest dla Ciebie miarodajne w tym temacie i być może innym to nie pozostaje mi nic jak tylko wspolczuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Kontrowersyjna opinia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Z tego co wiem wiosną nie było wielkich i spektakularnych zarybień i cała śmietanka zegrzyńska rozpoczęła sezon na innych akwenach....jednakowoż stali bywalcy swoje łowią. Szczególnie żywiec daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Kontrowersyjna opinia.A słyszałeś w tamtym sezonie o bolku ponad metr chłopaka z Legionowa? Jak zobaczyłem foty ryb, które mieli na rozkładzie w tamtym sezonie to nogami się nakryłem I wszystko w okolicy i między innymi na Zegrzu i nie znajdziesz tego na żadnym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 A słyszałeś w tamtym sezonie o bolku ponad metr chłopaka z Legionowa? Jak zobaczyłem foty ryb, które mieli na rozkładzie w tamtym sezonie to nogami się nakryłem I wszystko w okolicy i między innymi na Zegrzu i nie znajdziesz tego na żadnym forum Szkoda że nie słyszałeś o moich metrówkach z ZZ a szkoda. Niestety tego też nie zobaczysz na żadnym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Rozumiem, że łowicie takie ryby na każdym wypadzie na ZZ gratuluję nie wszyscy tak potrafią. Może dlatego celują w średnie ryby i nic im z tego nie wychodzi???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Rozumiem, że łowicie takie ryby na każdym wypadzie na ZZ gratuluję nie wszyscy tak potrafią. Może dlatego celują w średnie ryby i nic im z tego nie wychodzi???.Szczepek2 bez urazy. To była bardzo daleko posunięta ironia :-) W latach 80-tych podobno w ZZ pływała również Paskuda z Zalewu Zegrzyńskiego. Niestety jest zdjęć również nie zobaczysz na żadnym forum... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Średnich ryb w ZZ jest jak na lekarstwo. Duże ryby się trafiają. To jest fakt tylko dla czego tak rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Odpowiedź jest prosta. ZZ to nie tylko wędkarstwo. Dziesiątki tysięcy ludzi odpoczywających co tydzień nad wodą lubi coś przekąsić, a rybki są smaczne. I nie ma znaczenia czy siatką, czy wędką.... wszystko się zje. Zawsze najprościej jest złowić ryby małe i średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Popatrz sobie na wyniki zawodów z okresu majówki - szału nie było ale tragicznie też nie. To bardziej miarodajne niz opinia jednej osoby. Jak by Kolega miał możliwość , zobacz sobie wyniki zawodów z 07.05 w Serocku koła nr.7 W. Ochota. Zdjęć ryb chyba nie będzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi