rybakaw Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 A bo Wy to łapać ryb nie umieta ,,, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce..Akurat przykład który podałem jest sprzeczny z tym co Piszesz. Osoba która wygrała nie łowi na boczny , a wygrała boleniem 53(przyłów)i okoniem 18,0. To tak odnośnie powoływania się na wyniki zawodów. Może pogoda albo ciśnienie nie dopisało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 (edytowane) 07.05.22 zawody wedkarskie na Narwi Strzyże.Odnośnie ryb wygrał kolega 3okonkami i niewielkim boleniem 3okonki zapewnilo 2/3miejsce mój okoń 5miejsce.Wydaje mi się że ci co byli umieją łowić to tyle w temacie....p.s nie łowiłem na troka Edytowane 10 Maja 2022 przez JG39 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 07.05.22 zawody wedkarskie na Narwi Strzyże.Odnośnie ryb wygrał kolega 3okonkami i niewielkim boleniem 3okonki zapewnilo 2/3miejsce mój okoń 5miejsce.Wydaje mi się że ci co byli umieją łowić to tyle w temacie....p.s nie łowiłem na trokaMusisz zmienić lokalizację pod nikiem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Musisz zmienić lokalizację pod nikiem.... A może kolega ma całą zamrazarkę ryb więc nie wiem w czym problem z lokalizacją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce.. Zawody wędkarskie to doskonały miernik zasobności ryb w wodzie. Co więcej trzeba, żeby ocenić ? Dużo ludzi, którzy maja już jakieś doświadczenie wędkarskie. Różnorodne przynęty. Teoretyczna pora, że ryba nie bierze(8 - 14 - to nienajlepszy czas na łowienie). Łowiąc indywidualnie, zawsze można usprawiedliwiać się, że nie trafiłem z przynętą, z miejscówką. W jednym z odcinków Perch Pro - gdy zawodnicy łowili w Holandii - nie udało im się okonia złowić. Ale złowili szczupaki, sandacze, bolenie, leszcze... Bo jak ryba jest to bierze, jak nie mała, to duża, a jak ryby nie ma to się wymyśla teorie dlaczego nie bierze. Nie bierze, bo nie ma... W tych zawodach pstrągowych (TAB) padały wyniki powyżej tysiąca ryb... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Mam zamiar popływać trochę po Zegrzu. Głównie popływać, trochę połowić i poznać zbiornik. Mam działkę niedaleko a kupiłem jednostkę pływającą na wyprawy i mam Zegrze blisko. Na Zegrzu chciałem doszlifować posługiwanie się echosondą, etc. Jeśli przy okazji coś uda się złowić to super. Prośba do Was o porady, o sandaczu na zalewie napisano wiele. Dlatego chcę poćwiczyć na początku okonie, a informacji o nich niewiele. Gdzie szukać, gdzie są fajne miejscówki na te ryby na Zegrzu? Może być info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Nie chcę Ciebie zniechęcać,ale jeśli na Mistrzostwach Okręgu zawodnicy z Polskiej czołówki łowią w turze sześć okoni to trudno mówić o pewniakach i miejscówkach!Standardowo szukaj kantów i jakichś głębszych blatów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Areck jak tam wyniki na Zegrzu .Minoł miesiąc a tu cichutko .Woda z Buga i Narwi spływa wraz z rybami powinno się coś tam ruszyć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Forumowy Kolega http://jerkbait.pl/user/51150-paawelek83/ Wraz z partnerem teamowym Rafałem S. zdobyli dzisiaj Teamowe Mistrzostwo Okręgu Mazowieckiego -Wielkie Gratulacje Panowie! Rybki też nawet dopisały,bo nie tylko 18cm okonie na troka robiły wynik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Forumowy Kolega http://jerkbait.pl/user/51150-paawelek83/ Wraz z partnerem teamowym Rafałem S. zdobyli dzisiaj Teamowe Mistrzostwo Okręgu Mazowieckiego -Wielkie Gratulacje Panowie! Rybki też nawet dopisały,bo nie tylko 18cm okonie na troka robiły wynik...Lepiej z Boleniem na ZZ niz na Wisle. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griga22 Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Witam wszystkich. Mam ogromną prośbę!! Ponieważ zostałem teamowym mistrzem okręgu.jade na mistrzostwa. I właśnie okazało się ze zostały przeniesione z Sulejowa na Zegrze. I muszę przyznać iż nigdy tam nie lowilem. I dlatego proszę o pomoc. Każda pomoc przyjmę z wielką radością. Dodam jeszcze iż 4i5 wybieramy się na trening a przy tak wielkiej wodzie boję się ze mogę się "nie odnaleźć" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Zaraz Cię zjedzą "koledzy"..???? Ale liczę na to że nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Na mistrzostwach przypadkiem Zegrze nie jest podzielone na 3 duże sektory? Jako Zegrze, Serock i Pogorzelec? Jak tak to jest to kilka kilometrów zróżnicowanej wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Griga22 - wysłałem info Chyba jest tak jak pisze kolega l.berlinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griga22 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Witam. Na razie nie jest napisane ile jest sektorów. Jest co prawda napisane o trzech miejscach startu lecz może to być związane z odległościach i tym żeby nie trzeba było płynąć kilkanaście kilometrów. Jutro będę dzwonił do pzw z prośbą o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 3 miejsca startu bo 3 stanice: Zegrze, Serock, Pogorzelec. Jeden sektor to zbiornik Zegrze a dwa to rzeka Narew. Jak trafisz Narew to jedyna porada może być taka: trzymaj się zielska, dłubanie w zielsku żelazem. Wahadła, duże obrotówki. Z resztą, jak polosujesz kompana w łodzi to się może sytuacja zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griga22 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Kompana mam "swojego????????" bo to zawody teamowe i on też nigdy tam nie lowil!!. I dlatego każda podpowiedź i rada jest dla mnie cenna. A nie wiem czy mam się nastawić tylko na okonie i szczupaki czy są też miejsca z np. kleniami boleniami czy też sandaczami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Klenia i sandacza to odpuść zupełnie. Bolki się zdarzają nawet często. Jak trafisz Serock to nie trzeba daleko pływać żeby z zielska wydłubać wystarczające punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griga22 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Masz na myśli konie czy kaczki?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Sektor jest jeden, 3 miejsca startu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Witam, może ktoś podać adres do dobrego slipu i blisko parking. Miejscowość Serock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Wierzbica 10. - Ośrodek PZWEkoport Wierzbica ul. Kaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Wierzbica 10. - Ośrodek PZWEkoport Wierzbica ul. Kaliny.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi