Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce..

• Like 1

Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce..

Akurat przykład który podałem jest sprzeczny z tym co Piszesz. Osoba która wygrała nie łowi na boczny , a wygrała boleniem 53(przyłów)i okoniem 18,0.   ;)

To tak odnośnie powoływania się na wyniki zawodów. Może pogoda albo ciśnienie nie dopisało. ;)

07.05.22 zawody wedkarskie na Narwi Strzyże.Odnośnie ryb wygrał kolega 3okonkami i niewielkim boleniem 3okonki zapewnilo 2/3miejsce mój okoń 5miejsce.Wydaje mi się że ci co byli umieją łowić  :D to tyle w temacie....p.s nie łowiłem na troka

Edytowane przez JG39
  • Like 1

07.05.22 zawody wedkarskie na Narwi Strzyże.Odnośnie ryb wygrał kolega 3okonkami i niewielkim boleniem 3okonki zapewnilo 2/3miejsce mój okoń 5miejsce.Wydaje mi się że ci co byli umieją łowić  :D to tyle w temacie....p.s nie łowiłem na troka

Musisz zmienić lokalizację pod nikiem.... :ph34r:

• Like 1

Zawody wędkarskie to doskonały miernik zasobności ryb w wodzie. Co więcej trzeba, żeby ocenić ? Dużo ludzi, którzy maja już jakieś doświadczenie wędkarskie. Różnorodne przynęty. Teoretyczna pora, że ryba nie bierze(8 - 14 - to nienajlepszy czas na łowienie). Łowiąc indywidualnie, zawsze można usprawiedliwiać się, że nie trafiłem z przynętą, z miejscówką. 

W jednym z odcinków Perch Pro - gdy zawodnicy łowili w Holandii - nie udało im się okonia złowić. Ale złowili szczupaki, sandacze, bolenie, leszcze...

Bo jak ryba jest to bierze, jak nie mała, to duża, a jak ryby nie ma to się wymyśla teorie dlaczego nie bierze. Nie bierze, bo nie ma...

W tych zawodach pstrągowych (TAB) padały wyniki powyżej tysiąca ryb... 

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Mam zamiar popływać trochę po Zegrzu. Głównie popływać, trochę połowić i poznać zbiornik. Mam działkę niedaleko a kupiłem jednostkę pływającą na wyprawy i mam Zegrze blisko. Na Zegrzu chciałem doszlifować posługiwanie się echosondą, etc. Jeśli przy okazji coś uda się złowić to super. Prośba do Was o porady, o sandaczu na zalewie napisano wiele. Dlatego chcę poćwiczyć na początku okonie, a informacji o nich niewiele. Gdzie szukać, gdzie są fajne miejscówki na te ryby na Zegrzu? Może być info na priv ;) 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Forumowy Kolega http://jerkbait.pl/user/51150-paawelek83/ Wraz z partnerem teamowym  Rafałem S. zdobyli dzisiaj Teamowe Mistrzostwo Okręgu Mazowieckiego -Wielkie Gratulacje Panowie!

Rybki też nawet dopisały,bo nie tylko 18cm okonie na troka robiły wynik...

• Like 1

Forumowy Kolega http://jerkbait.pl/user/51150-paawelek83/ Wraz z partnerem teamowym  Rafałem S. zdobyli dzisiaj Teamowe Mistrzostwo Okręgu Mazowieckiego -Wielkie Gratulacje Panowie!

Rybki też nawet dopisały,bo nie tylko 18cm okonie na troka robiły wynik...

Lepiej z Boleniem na ZZ niz na Wisle. Pzdr

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich. Mam ogromną prośbę!! Ponieważ zostałem teamowym mistrzem okręgu.jade na mistrzostwa. I właśnie okazało się ze zostały przeniesione z Sulejowa na Zegrze. I muszę przyznać iż nigdy tam nie lowilem. I dlatego proszę o pomoc. Każda pomoc przyjmę z wielką radością. Dodam jeszcze iż 4i5 wybieramy się na trening a przy tak wielkiej wodzie boję się ze mogę się "nie odnaleźć"

• Like 1

Witam. Na razie nie jest napisane ile jest sektorów. Jest co prawda napisane o trzech miejscach startu lecz może to być związane z odległościach i tym żeby nie trzeba było płynąć kilkanaście kilometrów. Jutro będę dzwonił do pzw z prośbą o informację.

3 miejsca startu bo 3 stanice: Zegrze, Serock, Pogorzelec. Jeden sektor to zbiornik Zegrze a dwa to rzeka Narew. Jak trafisz Narew to jedyna porada może być taka: trzymaj się zielska, dłubanie w zielsku żelazem. Wahadła, duże obrotówki. Z resztą, jak polosujesz kompana w łodzi to się może sytuacja zmienić...

Kompana mam "swojego????????" bo to zawody teamowe i on też nigdy tam nie lowil!!. I dlatego każda podpowiedź i rada jest dla mnie cenna. A nie wiem czy mam się nastawić tylko na okonie i szczupaki czy są też miejsca z np. kleniami boleniami czy też sandaczami??