mario Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 W telegraficznym skrócie z mojej strony: sezon trollingowy na ZZ-cie uważam za otwarty wczoraj odbyło się wodowanie jednostki po zimowym przeglądzie i drobnych naprawach, a dzisiaj pierwszy, wyczekiwany, dzień połowów. Jak zauważyła Micoona zapolowaliśmy z Markiem całkiem skutecznie (@Micoona: po spotkaniu z Wami dołożylismy jeszcze kilka ładnych ryb w okolicach naszego portu) - kilka godzin pływania dało nam 6 szczupłych (75, 64, 59 i 3x ok. 50cm), 3 okołowymiarowe bolenie i kilka ładnych okoni. Nie prawdą jest więc, że w ZZ-cie nie ma ryb (przynajmniej tak mi podpowiada kilkuletnie doświadcznie z wędkowania w tym zbiorniku) Serdeczne pozdrowienia dla załogi łodzi Huntera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 @ Micoona przypomnij Hunterowi zeby wstawil kilka zdiatek oraz pokusil sie o opisanie GPS , taka wiedza trzeba sie dzielic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micoona Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 @Mifek, te płyny rozgrzewające są zwodnicze, czasem nawet wędkarze sobie zapodaja i potem policja z ZZ gania ich po zalewie <_< <_< <_< @Mario, załoga łodzi Huntera dziękuje za pozdrowienia i pozdrawia również. Piotr zdał juz relację z Waszych wyczynów po naszym spłynięciu do portu i zazdrość mnie zżera. Zazdroszczę zwłaszcza tych boleni, gdyz ja jeszcze NIGDY nie miałam tej ryby na kiju, a o jej waleczności słyszałam historie.Nawet juz na łodzi marudziłam Hunterowi, ze Wy macie bolki a ja nie co chyba uraziło MĘSKIE EGO Huntera bo zapytał czy to sugestia, że chcę zmienić szypra? Wiedząc jak ważne jest MĘSKIE EGO, zaprzeczyłam gwałtownie co uratowalo być może moja skóre, bo Hunter chyba gotowy był mnie wysadzić na środku zbiornika i kto by mnie wtedy do brzego sholował??? <_< W każdym bądź razie bolki przez mojego szypra mam obiecane i trzymam go za słowo @Jerry, Hunter to WIELKI SZCZĘŚCIARZ i ma jeszcze dwa dni wolnego. Potem weekend, ale w poniedziałek zmolestuję go i zdjątka włoży.Może będzie można pochwalić się czymś więcej , bo w weekend Piotr obiecał (Hunter, pamietam )kolejną sesję na ZZ Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Czy nad Zegrzem mozna wypożyczyć dobrą łódkę? Słyszałem o stanicach PZW, ktoś z nich korzystał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micoona Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Łódkę mozna wypożyczyć (tak słyszałam). Czy dobrą? Tego nie wiem.Warto miec swój wiatraczek, bo na wiosełkach sobie nie wyobrażam za rybkami po tym zbiorniku śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldzander Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Gdzie najlepiej , najbezpieczniej i najtaniej trzymać łajbę nad ZZ ?Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 dla mnie majówka skończyła się dopiero dziś,mam zaliczone ponad 70 godzin jerkowania,kilkanaście szczupali(niestety największy tylko 67 cm)z tego co się dowiedziałem trolling był dużo skuteczniejszy niż jerkowanie,mimo to i tak byłem wierny wiadomo jakiej metodzie .niedługo wrzucę pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micoona Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Ja kilkanascie godzin trolingu i dzis szczuply 76 cm ))))))Hunter okon 37 cm, przyjaciólka nauka powozenia lodzia )))Relacje jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 wczoraj byliśmy na wodzie zaledwie 3 godz, jeden zbiorniczek wiatraczka, ale emocje wydłużają czas hihihihiii a to pare fotek z dnia wczorajszego jakość słaba bo robione telefonem to był wyjazd na ryby na wariata resztę fotek z 2 i 3 maja zamieszczę później jak dostosuje wielkość plików.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Brawo! My w sobotę 2 szczupaczki (55 i 48cm), sandacza 60cm (uprzedzając pytania - oczywiście, że trafił do wody) i kilka okoni 25-30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Wszystkim maniakom ZZ gratuluję dobrego rozpoczęcia sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 @Oldzander: osobiście trzymam łódź w YKP (Jadwisin). Kosztuje mnie to 320zł za sezon letni (opłata dla członka YKP) + 2x80zł za slipowanie łodzi. Opcjonalnie (korzystam) 240zł za sezon zimowy. Chyba dosyć drogo, ale silnik jest na łodzi (całodobowa ochrona), bardzo miła atmosfera i piękne położenie przystani (uważam ją za najładniejszą na ZZ-cie). Próbowałem w stanicach kół wędkarskich (4-ki i 13-ki w Zegrzu Rybakach), ale wiecznie nie ma wolnych miejsc (mimo że jestem członkiem 13-ki i nawet kiedyś byłem w zarządzie tego koła...), więc sobie odpuściłem. Wiem, że rok temu były wolne miejsca w przystani WTW przy po prawej stronie mostu w Zegrzu (przed nim jadąc z W-wy). Może ktoś uzupełni moje doświadczenia o okolice Białobrzegów i Ryni? Jest też rozbudowywana (remontowana) przystań w Jachrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldzander Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Mam łajbę na przyczepce czy wiecie coś może o miejscach na ZZ gdzie sam mogę ją zwodować . Czyli wjechać przyczepką do wody zdjąć baliję popływać cały dzień wrócić do auta [zastać auto] i nie tracąc 200 pln pojechać do domu.Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 w Wierzbicy koło mostu,przy samej stacji benzynowej dla łódek jest taki betonowy zjazd do wody,tyle że nie mam pojęcia ile to kosztuje a pozatym z tamtąd do samego Zegrza jest kawałek drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 pierwszy majowy szczupaczek,skusił sie na jacka na metrowej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 organoleptyczny test slidera na tym wyjeździe po raz pierwszy w życiu przekonałem się na własnej skórze o ostrości zębów szczupaka,wystarczyło jedno machnięcie łba tej rybki i miałem dziurę w kciuku do samej kości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Gratuluję prawdziwej duszy eksperymentatora. Nie wystarczą relację poprzedników: musiałeś sprawdzić na własnej skórze, jak ostre zęby ma szczupak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Cześć Adasio,No pięknie, pięknie! Gratulacje. Widzę, że jack działa a to najważniejsze. Czyżby kijek to ten zaczarowany? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 @Remekjack działa i to prowadzony według twoich wsazówek dokładnie to właśnie ten zaczarowany kijek,niestety jednego wieczoru jak prezentowałem go koledze urwała się gałka na końcu dolnika co wogóle nie przeszkadzało w łowieniu a było raczej usterką czysto kosmetyczną,ale kijek już zaniesiony do naprawy do FC i jak dobrze pójdzie to w piątek znów zabieram go na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 dodam tez jako ciekawostkę że w tym roku łowiono bardzo dużą ilość szczupaczków w wielkości 15-20cm,wydaje mi się że są to skutki zeszłorocznej akcji zarybieniowej która była przeprowadzana w okolicach kościoła w Dzierżeninie,oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micoona Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Adas wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Adasio: czy ja dobrze widzę, że łódka jest bez silnika? z której wypożyczalni korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 @Adasio, gratuluję dobrego rozpoczęcia sezonu szczupakowego na ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 na tym wyjeździe po raz pierwszy w życiu przekonałem się na własnej skórze o ostrości zębów szczupaka,wystarczyło jedno machnięcie łba tej rybki i miałem dziurę w kciuku do samej kościfakt, lódz jest doslownie utopiona we krwi...nie wpadles aby we wstrzas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 @Rognis,MicoonaWielkie dzięki za gratulacje @MGORłódeczka ma podczepiony cztero konnego johnsona,ale jakoś go nie widać go na zdjęciach,łódeczkę wypożyczam w stanicy koła wędkarskiego nr98 przy ZM PZL-Wola@Kubazałóż okulary kolego i przyjrzyj się dobrze, bo tam nie ma żadnej krwi tylko woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi