Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

W telegraficznym skrócie z mojej strony: sezon trollingowy na ZZ-cie uważam za otwarty :mellow: wczoraj odbyło się wodowanie jednostki po zimowym przeglądzie i drobnych naprawach, a dzisiaj pierwszy, wyczekiwany, dzień połowów.

Jak zauważyła Micoona zapolowaliśmy z Markiem całkiem skutecznie (@Micoona: po spotkaniu z Wami dołożylismy jeszcze kilka ładnych ryb w okolicach naszego portu) - kilka godzin pływania dało nam 6 szczupłych (75, 64, 59 i 3x ok. 50cm), 3 okołowymiarowe bolenie i kilka ładnych okoni.

Nie prawdą jest więc, że w ZZ-cie nie ma ryb B) (przynajmniej tak mi podpowiada kilkuletnie doświadcznie z wędkowania w tym zbiorniku)

Serdeczne pozdrowienia dla załogi łodzi Huntera! :mellow:

@Mifek, te płyny rozgrzewające są zwodnicze, czasem nawet wędkarze sobie zapodaja i potem policja z ZZ gania ich po zalewie B) <_< <_< <_<

@Mario, załoga łodzi Huntera dziękuje za pozdrowienia i pozdrawia również. Piotr zdał juz relację z Waszych wyczynów po naszym spłynięciu do portu i zazdrość mnie zżera. Zazdroszczę zwłaszcza tych boleni, gdyz ja jeszcze NIGDY nie miałam tej ryby na kiju, a o jej waleczności słyszałam historie.Nawet juz na łodzi marudziłam Hunterowi, ze Wy macie bolki a ja nie co chyba uraziło MĘSKIE EGO Huntera bo zapytał czy to sugestia, że chcę zmienić szypra? Wiedząc jak ważne jest MĘSKIE EGO, zaprzeczyłam gwałtownie co uratowalo być może moja skóre, bo Hunter chyba gotowy był mnie wysadzić na środku zbiornika i kto by mnie wtedy do brzego sholował??? B) :mellow: <_< :unsure:

W każdym bądź razie bolki przez mojego szypra mam obiecane i trzymam go za słowo :D

@Jerry, Hunter to WIELKI SZCZĘŚCIARZ i ma jeszcze dwa dni wolnego. Potem weekend, ale w poniedziałek zmolestuję go i zdjątka włoży.

Może będzie można pochwalić się czymś więcej , bo w weekend Piotr obiecał (Hunter, pamietam B) )kolejną sesję na ZZ :D

Pozdrawiam serdecznie

dla mnie majówka skończyła się dopiero dziś,mam zaliczone ponad 70 godzin jerkowania,kilkanaście szczupali(niestety największy tylko 67 cm)z tego co się dowiedziałem trolling był dużo skuteczniejszy niż jerkowanie,mimo to i tak byłem wierny wiadomo jakiej metodzie :mellow: .niedługo wrzucę pare fotek

wczoraj byliśmy na wodzie zaledwie 3 godz, jeden zbiorniczek wiatraczka, ale emocje wydłużają czas hihihihiii

:lol: :lol: :lol: :lol:

a to pare fotek z dnia wczorajszego jakość słaba bo robione telefonem to był wyjazd na ryby na wariata

resztę fotek z 2 i 3 maja zamieszczę później jak dostosuje wielkość plików....

post-31-1348913217,7597_thumb.jpg

post-31-1348913217,8439_thumb.jpg

post-31-1348913218,0341_thumb.jpg

@Oldzander: osobiście trzymam łódź w YKP (Jadwisin). Kosztuje mnie to 320zł za sezon letni (opłata dla członka YKP) + 2x80zł za slipowanie łodzi. Opcjonalnie (korzystam) 240zł za sezon zimowy. Chyba dosyć drogo, ale silnik jest na łodzi (całodobowa ochrona), bardzo miła atmosfera i piękne położenie przystani (uważam ją za najładniejszą na ZZ-cie).

Próbowałem w stanicach kół wędkarskich (4-ki i 13-ki w Zegrzu Rybakach), ale wiecznie nie ma wolnych miejsc (mimo że jestem członkiem 13-ki i nawet kiedyś byłem w zarządzie tego koła...), więc sobie odpuściłem. Wiem, że rok temu były wolne miejsca w przystani WTW przy po prawej stronie mostu w Zegrzu (przed nim jadąc z W-wy).

Może ktoś uzupełni moje doświadczenia o okolice Białobrzegów i Ryni? Jest też rozbudowywana (remontowana) przystań w Jachrance.

Mam łajbę na przyczepce czy wiecie coś może o miejscach na ZZ gdzie sam mogę ją zwodować . Czyli wjechać przyczepką do wody zdjąć baliję popływać cały dzień wrócić do auta [zastać auto] i nie tracąc 200 pln pojechać do domu.

Dzięki za info.

@Remek

jack działa i to prowadzony według twoich wsazówek ;)

dokładnie to właśnie ten zaczarowany kijek,niestety jednego wieczoru jak prezentowałem go koledze urwała się gałka na końcu dolnika co wogóle nie przeszkadzało w łowieniu a było raczej usterką czysto kosmetyczną,ale kijek już zaniesiony do naprawy do FC i jak dobrze pójdzie to w piątek znów zabieram go na rybki :mellow:

@Rognis,Micoona

Wielkie dzięki za gratulacje :D

@MGOR

łódeczka ma podczepiony cztero konnego johnsona,ale jakoś go nie widać go na zdjęciach,łódeczkę wypożyczam w stanicy koła wędkarskiego nr98 przy ZM PZL-Wola

@Kuba

załóż okulary kolego i przyjrzyj się dobrze, bo tam nie ma żadnej krwi tylko woda :mellow: