Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

@JERRY
Moje pływanie po ZZ to już kwestia pamięci wewnętrznej tej w głowie, GPS’a nabyłem po to by pooznaczać sobie miejscówki na innych akwenach (np. Śniardwy) i by korzystać z niego w formie przewodnika gdy ktoś inny poda mi punkty (WYPT).
Tworzę sobie bazę danych WYPT Zegrza oznaczam ukochane góreczki garbiki itp. Może kiedyś przekażę tę bibliotekę.... trenuje posługiwanie się tą zabawką.
mellow.pngmellow.pngmellow.png
Mam najprostszy model GO ale jego możliwości na wodzie są w pełni dla mnie satysfakcjonujące jest bardzo dokładny w pozycjonowaniu, dokładność jego rzeczywista to ok. 5m.
Ryby na ZZ na początku sezonu biorą wspaniale na czaszy głównej, ale jak donosi Mario również w innych miejscówkach.
Uspokoję tu jednak kolegów, gorączkowo planujących wyprawy na ZZ po naszych doniesieniach i fotach, początek sezonu zawsze tak wygląda jest euforia eldorado, potem to mija. Ryb trzeba szukać po coraz odleglejszych łowiskach na Rządy, Bugu, w górę Narwi czy pod zaporą.
Wszystkie złowione przez nas ryby brały na wodzie o głębokości 2-3,5 m. i takich miejsc należy szukać by połowić lub takich ze zmienną głębokością...

@Adasio, Mario gratulacje

LAST MINUTE:
Mario meldował wczoraj znów o sukcesach, ale szczegółami niech się sam nachwali....

Edytowane przez HUNTER

Wywołany do tablicy chciałem podsumować kolejne 2 dni połowów na ZZ-cie (czwartek i piątek).

Pogoda była podobna jeżeli chodzi o temperaturę i ciśnienie, jednak w czwartek wiał wschodni wiatr, który przyniósł mi 5 szczupłych (3 wymiarowe: 65, 54 i 50cm) i tylko kilka małych okoni.

Na zdjęciu największy czwartkowy szczupak

Pogoda była wspaniała, no i praktycznie zero wędkarzy na wodzie B)

post-47-1348913220,6757_thumb.jpg

post-47-1348913220,8205_thumb.jpg

Hunter Przyjacielu :mellow:. W GPS-e interesuje mnie jedna i podstawowa cecha . W tym roku bede na nowym jeziorze , bardzo duzym i pogmatwanym . Zeby sie nie zgubic i trafic do bazy bede potrzebowal wykresy tras z GPS-u . To jest pierwsza i postawowa cecha GPS-u . Dopiero w dalszej przyszlosci bede sie zastanawial na punktami gdzie ryby przychodza na pogawedki wedkarskie hi,hi,hi . Dlatego bylem ciekawy jaki masz GPS i jak go oceniasz . Echosonda to pion czytaj glebokosc a GPS to poziom czytaj lustro wody ....i jak tu zyc bez elektroniki ? :unsure:

Jezioro do ktorego sie przymierzam ma 27,000 akrow [Kakagi Lake] w przyblizeniu mozna okreslic ze to 27.000 hektarow ...jak to sie ma w porownaniu np do Sniardwy Lake ?

w sobotę zaliczyłem dwa szczupłe jeden 44cm a drugi 65cm,złowiłem też okonka 20 cm na slidera 10 :lol: .Kolega z łódki obok zrobił mi też piękne zdjęcie w trakcie holu większego szczupaka,akurat trafił jak ryba wyskoczyła nad lustro wody ,niedługo wrzucę tą fotkę :mellow: .

• Like 1

Jerry dzięki za pochwałkę,staram się i trenuję ile tylko mogę,tegoroczny rekord to 13 godzin na łajbie jednego dnia :mellow:,jerkowanie bardzo przypadło mi do gustu zwłaszcza odkąd mam kijek od Remka którym łowienie jest o niebo łatwiejsze i przyjemniejsze niż moim poprzednim kijem.Mam już tą fotkę o której pisałem wcześniej

post-11-1348913224,1938_thumb.jpg

post-11-1348913224,2874_thumb.jpg

@Adasio

extra zdjęcia gratuluje

my w week trossku też popływali

w sobotę 4 godziny z Frikiem i moimi dziećmi

młoda Hunterka (moja córka Paulina) połowiła 2 okonie i jednego bolenia i...... zasnęła

USYPIAJĄCA HUNTERKA

a wyniki Frika niech opisze on sam

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

niedziela z Micoonką tylko 2 godziny (załamanie pogody) i 3 okonie i 1 ja boleń

post-31-1348913224,659_thumb.jpg

Fajnie było w sobotę, potwierdzam :mellow: jak Piotrek podeślesz mi zdjęcia na mail to chętnie coś wstawię i napiszę :D

Wczoraj rzeczywiście łowiło się trochę gorzej, wyniki wyprawy z @Gumofilcem na Narew to 1 okoń, 1 leszcz i lina, ale to z kolei może opisze @Gumo, tylko nie wiem czy w tym wątku :lol:

Pozdrawiam

ps. uaktualniam po dostraczeniu zdjęć przez Piotrka :D W sobotę świeciło łądne słoneczko, i jak widać na końce zestawów meldowały się bolki.

ps. dzięki Piotrek raz jeszcze za miłe przyjęcie na Twojej gościnnej łajbie :D

post-10-1348913224,7538_thumb.jpg

post-10-1348913224,865_thumb.jpg

post-10-1348913224,9635_thumb.jpg

@Hunter

To zalezy jakiego Piotrek, jak w niedziele zalozylem wiekszego banana z wiekszym sterem było duzo lepiej.

Ale fakt jest faktem ze do woblerów ktorych uzywalismy w sobote (np. shad rap 5) ten kij jest zbyt potezny przy deklarowanych cw 240 gram. Chociaz jak zauwazyles zadna ryba z niego nie spadla ! Mysle ze najlzejsza wersja z tej serii, ta 180 gramowa bylaby idealna. Wiecej na razie pisac nie chce, bo uwazam iz ferowanie opinii o wedce po dwoch dniach trollingu byloby przedwczesne. Jak Redakcja jerkbaita przebada sprzet w roznych warunkach przy uzyciu wiekszego wachlarza przynet zapewne powstanie jakis tekst zbierajacy to wszystko w calosc

@Rognis

Dzieki :D Przyznaje ze czekam na relacje za naszego boleniowego otwarcia z poczatku maja. Mysle ze nagromadzenie zdjec z boleniami w tej relacji to bedzie cos :mellow: