Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Dawno nie pisałem, bo i w sumie nie było bardzo o czym. Łódź w stoczni ja chory i zapracowany na zmianę, znów przegapiłem start sezonu obiecywane mocne wejście w nowy sezon jakiś mocny start pokrzyżowany przez czynniki nie wędkarskie.

W sobotę jak wspomniała Kasia zwodowałem swego prototypa, próba napędu wyszła na 4 zostało tylko ją tylko ochrzcić wędkarsko, by odczarować z pecha który prześladował ją od momentu projektu....

W niedziele wyjazd na wariata bo meteo nieciekawe a i samopoczucie podłe więc najpierw wzmocnienie i na przystań.

Rano jak wypłynęliśmy sumy krążyły w łowisku niestety... nie tym razem. Po kilku kółkach szczuplutki i coś tam jeszcze. Potem piękny sandacz, istne cudo, które Kasia potraktowała w pierwszej chwili jak zaczep, który mimo że nie miałem kija w ręku mnie nie oszukał. Nie wspomniała z wrodzonej delikatności że podbieranie tego ryba sam osobiście sp..... rękawice mam na lewą dłoń a niestety nie jest ona jeszcze w pełni sprawna problemy mam czasem z czuciem, efekt - nie zdołałem objąć wystarczająco mocno grubego karku ryby wyślizgnął mi się. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, smutne gdy czuje się własną niemoc.

Myślę że z każdym dniem będzie lepiej przecież Zegrze mnie leczy ze wszelkich dolegliwości, więc NA RYBY

@MGOR

czasem fakt jest gęsto na ZZ wtedy trzeba nieźle sie nakombinować by potrolować, ale w końcu nie pływa się od wczoraj. Faktem jest że w niedzielę nie było wielkiego ruchu na zbiorniku głównym, bywało już gęściej i też się łowiło.

oby tylko mieć czas i zdrowie , a reszta to kwestia pływania pływania i jeszcze raz pływania.... :lol: :lol: :lol:

Witam :D

@Mario jesli Ty trafiłeś 30-tke to ja chciałabym o tym poczytać a najlepiej zdjęcie zobaczyć :D

Dzis koło południa robię sobie w pracy wagary.

Przyjezdza po mnie Hunter, pakuje w autko, kierujemy sie na ZZ, wsiadamy do łódki i fiuuuuuuuuuuu tyle nas widzieli. Wieczorem sie odnajdziemy, ale najpierw wędkarska przygoda :D)))

Trzymajcie kciuki. Tym razem mam aparat, moze bedzie co pokazać :D

Niestety, woda w Zalewie ma 28-29 stopni, co raczej nie sprzyja żerowaniu drapieżników (oprócz suma)

Tak przy okazji - często jeździ ze mną rodzina. Czy woda w zalewie jest ok jeśli chodzi o kąpiel? Byliśmy nad Narwią i wydawało się, że tak. Jak wygląda to niżej?

• 2 tygodnie później...

Wczoraj z @Friko przetroliwaliśmy trochę ZZ - łowiliśmy od 5.00 do 10.30.

Efektem były moje 2 ponad 2kg leszcze (jeden 'za kapotę', ale drugi z kotwicami woblera w pysku), duży okoń i sandaczyk Pawła oraz 3 ryby spięte przeze mnie.

I ogromna przyjemność z wyprawy o takiej porze - zero motorówek i żaglówek :lol:

w czwartek odwiedziłem swoją stanicę z kolegą i udało nam się połowić kilkadziesiąt okoni a na koniec wyprawy kolega dostał bolka 60cm a ja szczupaczka 55,może wyniki nie powalają na kolana ale najważniejsze że spędziliśmy czas nad wodą z wędeczką w ręku :mellow:

post-11-1348913269,1124_thumb.jpg

post-11-1348913269,1788_thumb.jpg