szwagier Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 to ja już nie mam po co wracać na zegrze ...mam uszkodzony bark i dlatego się wziełem za trolowanie...ale chyba czas wziąc się za spławik....ale na spławik to poszukam bardzij zacisznych miejsc...a może wrucę i porobię trochę fali tym co mnie robili bo zmieniłem silnik z 4 koni na 40...a może zwolnienie lekarskie zaniose do pzw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich postanowiłem odświeżyć wątek bo za jakąś godzinkę startuję nad wodę szykować się do jutrzejszego dnia mam nadzieję że wątek ruszy do przodu po majówce mimo iż wielu zrezygnowało z tego łowiska.Pozdrawiam wszystkich i życzę gigantycznych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trudny Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 My też lecimy z Maronim.Damy znać jak było.Pozdrawiam.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @all no i jak po długim weekendzie? Ja jestem troche rozczarowany sytuacja ze szczupakiem powiem szczerze, zwłaszcza rozmiarowo. Zabawa głownie z krawatami i testowaniem sprzętu. Osibiście nie trollowałem, ponieważ nie wykupiłem opłaty trollingowej (i zastanawiam się czy to zrobić). Natomiast wydaje mi się że co do zasady zakaz trollingu jest przestrzegany - powyżej mostu w Wierzbicy 1.05 tylko jedną łódź w trollingu widziałem. @adasio@mario- chłopaki, dzięki za miłe towarzystwo na majówce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Będzie lepiej, zobaczysz. Chociaż ja także jestem zmieszany obecnością tylko szczupaczych podrostków w miejscach, które 'zrobiliśmy'... @All pełna ekspozycja pięknego garbusa @Friko znajduje się w wątku Okonie 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Brały w miarę dobrze. Byłem 26.04, 01.05 i 03.05. Wyniki: szczupłe 2x60, 1x50 (wszystkie niemierzone), 77 (mierzony) i 1 okoń. Wszystko z trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 W sobotę kilkanaście okoni (tylko 2x30cm). Na gumy i obrotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Jak to na gumy i obrotówki, skoro to wyraźnie wobler dynda temu ładnemu garbusowi z pyska (i w wątku Okonie 2008 też) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Zgubiłeś chronologię Powyżej pisałem o sobocie sprzed 2-ch dni a @Friko w tym czasie najeżdżał Zieloną Wyspę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Aaa, tak szybko przeskoczyłeś o tydzień, że faktycznie nie załapałem. Myślałem, że Ty wciąż o majówce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 W zeszłą sobotę lipa. Z trola mieliśmy dwa okonie - trzydziestaka i małego... Jakoś nie mogliśmy zlokalizować ryb, a w standardowych miejscach nie brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam Wszystich , Z tytułu małej zdrady ( biegi długodystansowe ) przyznam się, trochę zaniedbałem wędkarską robotę.Ale piękna wiosenna aura + rozpoczęty szczupakowi sezon wzięły górę i w sobotni poranek zwodowałem swą jednostkę w Wierzbicy.Pogoda była ładniutka ,co nie za bardzo przełożyło się na wyniki połowu.Tak w skrócie : 8 godzin jerkowania, jeden „wymiarowy” maluszek + odprowadzenie slidera przez ładnego grubaska ( ok.70 cm płynął za jerkiem na 0,5 m wodzie. Dopłynął do łódkizerknął na slidera,zerknął na mnie i... nieśpiesznie odpłynął ) Oczywiście tradycyjnie jakieś dwie godzinki poświęciłem Jackom, ale tradycyjnie moje wysiłki na nic się zdały. Nie wiem o co chodzi, mam problem z tą przynętą.Od zeszłego roku ciężko „szczupaczkiem” pracuję i nic ( no,może była jedna obcierka )Ale nie zrażam się , ufam, że moja cierpliwość zostanie doceniona. Na koniec sobotniego łowienia, trochę rozeźlony brakiem chęci współpracy esoxów, tym co odpłynął i tym na końcu zestawu, tego ostatniego trochę nadgryzłem. Pozdrawiam zalewowych łowców esox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jakoś ostatnio cicho w tym wątku. Ja popływałem w piątek popołudniu. Co prawda celem było plażowanie i opalanie, ale przypadkiem znalazł się sprzęt w aucie i potem na łódce. Niestety tylko teleskopowy travelek, a nie ulubiona wklejka. Wypłynęliśmy z Rybaków - za mostem taka fala, że na elektryku nie było co ryzykować i zawróciliśmy w okolice Jachranki. Tutaj było za wiatrem, cicho i spokojnie. Rzuty lekką gumą wzdłuż trzcin i grążeli oraz łowienie przy krzyżu z opadu nie przyniosły żadnego kontaktu z rybą. Na boczny trok okonki w okolicach 20 cm. Za to byłem zaskoczony pustką na wodzie - tylko pojedyncze łódki, wieczorem już prawie pusto. Ale fajnie było, bo nie pływałem po Zegrzu półtora roku, a po tym wypadzie nieźle wkręciłem się na nowo i czuję, że trochę tam popływamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Pływałem po ZZ we wtorek od piątej rano do popołudnia. Pojechałem podkręcony, bo wyposażony w swoje pierwsze echo, takie które na allegro kosztuje 118 zł. Zegrze piękne, minimalny wiatr. Poleciałem od razu pod krzyż wiedząc, że koledzy z Jerkbaita regularnie tam stają. Przy okazji po drodze na środku toru wodnego to małe echo pokazało kamienistą górkę, ale tam brań nie było. Już pod krzyżem znalazłem piękny uskok, dosłownie z łódki można było wrzucić na betony portu, złowiłem parę okonków na zboczka i zacząłem powoli posuwać się w stronę środka zalewu. W końcu znalazłem fajne rzeczy na echu, zaliczyłem sandaczowy strzał w gumę, ale zerwał się taki wiatr, że kotwica nie była w stanie utrzymać łódki. Pokręciłem się więc po kapelonach z lekką gumą i pływającym woblerkiem w nadziej na szczupłego. Potem poopływałem powbijane w dno kołki, wpatrując się w kolejne ciekawe rzeczy na dnie. Echo pokazało spadek z 1,8 metra na 6 a drugi rzut zboczkiem dał okonia prawie 30 cm. Małe, tanie echo za stówkę z hakiem moim zdaniem doskonale zdało egzamin. Pokazuje poprawnie głębokość, ukształtowanie i strukturę dna. Jak dla mnie super! I to by było na tyle, teraz czekam na kolejny wypad na Zegrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Witam Proszę o opinię na temat tego łowiska, Okres połowu to wrzesień. Interesuje mnie sandacz, okoń i sum- gdzie i na co łowicie te ryby w tym zbiorniku.DUŻY NACISKA NA SANDACZA .Za wszystkie posty wielkie dzięki, są to dla mnie bardzo cenne informacje na podany wyżej okres połowu.Dzięki danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jest watek Zegrze - tam zajrzyj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jest watek Zegrze - tam zajrzyj! Ok dziękidanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Danek z Wrocławiam pewnie szykuje się na jakieś jesienne zawody na ZZ. Dzisiaj były w Rybakach spinningowe - wynik zwycięzcy - cztery okonie o wadze 320 gram. Info od znajomego, który ma tam łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 tka trochę odbiegając od tematu, ktoś wie czy to na Zegrzu odbędą się spinningowe Mistrzostwa Polski w październiku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Danek z Wrocławiam pewnie szykuje się na jakieś jesienne zawody na ZZ. Dzisiaj były w Rybakach spinningowe - wynik zwycięzcy - cztery okonie o wadze 320 gram. Info od znajomego, który ma tam łódkę. Witaj Anguilerstrzał w 10 -tke z tymi zawodami , ale wyniki nie są zadawalające.Co tam ryb nie ma Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 tka trochę odbiegając od tematu, ktoś wie czy to na Zegrzu odbędą się spinningowe Mistrzostwa Polski w październiku ? TAK, Odbęda sie <_< Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dzisiaj miałem wrażenie, że bierze ryba. Na łódkach i brzegu widziałem lądowania kilku leszczy od 0,5 do ponad 2 kg, na przystani spłynęli z trola ze szczupakiem około 60 cm i kilkoma niezłymi okoniami (niestety skrobali), wędkarz na łódce obok mnie zaliczył obcinkę niezłego szczupaka. Pływałem od piątej do południa od Rybaków do krzyża. Z rana na zboczka okonki, potem ćwiczyłem krzyż z opadu - bez efektów. W drodze powrotnej szukałem jakieś górki z okoniami i znalazłem fantastyczne dno niemalże na środku. Po kilku rzutach coś miękko zatrzymało paproszka, wygięło mocno leciutką wędeczkę i workowato ciągnęło w swoją stronę. Mała niespodzianka po pół dnia pływania po zalewie i nagroda za szukania do końca oraz chyba w sumie bonus na zachętę przed dalszą częścią sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 W sobotę brała, ale na słuszne przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 W sobotę brała, ale na słuszne przynęty Pochwalisz się bliżej? Muszę i ja spróbować więksych przynęt. W Rybakach mieli w sobotę zawody - zwycięzca miał 4 okonie o wadze 320 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie pochwalę się trzema z rybami z czterech, bo jeszcze nie sezon , a czwartą - kiedy będę mógł wkleić zdjęcie. 320g okoni to żałosny wynik - jak na ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi