krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Obiecana fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 2 ciekawe fotki z naturalnego tarła karpii na ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A takie w ZZ rosną płotki Wiem, że to naruszenie regulaminu, ale może moderator nie wytnie - ot, taka ciekawostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie tylko grunciarzom te płotki smakują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Piękny szczupły, gratulacje. Tołpyga to chyba dobrze ponad metr. A na początku czerwca ja znalazłem taką płoć na oko 36-37 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A takie w ZZ rosną płotki Taaa...od tego inne ryby sie pochoruja, a i tak jest ich tam niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 No niestety, w dodatku ostatnio widać sporo śniętej białej ryby...Faktycznie miała sporo ponad metr. Dość mocno wiało i czuć ją było na kilkaset metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Według Jurka z Rybaków śnięcia ryb o tej porze roku, to wynik jakiś potarłowych urazów, chorób itp. W każdym razie ma to związek z tarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Być może, tarło to duży wydatek energetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Dla rozluźnienia... Tuptał w sobotę po przystani. A ja następnym razem jak zobaczę jeża, to będę siedział cicho, bo zaraz koło mnie i nad nim stanęło z 10 wrzeszczących osób z komórkami w rękach, a biedne stworzenie... zwinęło się i zjeżyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 tka trochę odbiegając od tematu, ktoś wie czy to na Zegrzu odbędą się spinningowe Mistrzostwa Polski w październiku ? może i sie odbędą.... ale wyników nie powinni sie spodziewaćwygrają na okonkach... a i to pewnie bez rewelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 A ja, tradycyjnie, nie narzekam. W trzech wypłynięciach 7 ryb, najmniejsza powyżej 60 cm, w tym szczupak 90 cm Hunter, na wodę, bo coś się obijasz ostatnio . Będę w sobotę rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 krzysiek gdzie, na co -podziel sie z kolega do września obiecuje że tam nie przyjadę.pozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Teraz płytko, na przynęty typu crankbait, bo nastawiam się na sumy, a szczupaki zdarzają się jako przyłów (a czasem odwrotnie ). We wrześniu też raczej płytko, a im dalej w jesień tym (generalnie) głębiej. Ale nie ma co przesadzać. Ładne szczupaki na ZZ trzymają się płycizn 3-4,5 m aż do listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wypływam z bratem na ZZ od 2004 r. po 2 - 3 razy w miesiącu od maja do listopada. Łowimy wyłącznie na spinning przeważnie dość ciężko w okolicach mostu w Zegrzu (w promieniu 2 - 3 km), wszystkie złowione przez nas przez te lata ryby (szczupaki, sandacze i okonie, na które akurat się nie nastawiamy) możemy policzyć na palcach u rąk.Ludzie którzy wracają do przystani przywożą nędzne okonki.Coraz trudniej mi namówić brata na łódkę. Przy życiu trzyma mnie ogromny sum który brał mi trzy razy dwa lata temu (zdjęcie z tego incydentu w wątku : nasze łódki) i jeszcze trzyma się swojego dołka, widać to bydlę na echosondzie, ostatni raz widział go mój szef, który ma superechosondę, to było w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Cóż, jakbym miał takie wyniki, chyba dałbym sobie spokój, albo coś zmienił w metodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Teraz płytko, na przynęty typu crankbait, bo nastawiam się na sumy, a szczupaki zdarzają się jako przyłów (a czasem odwrotnie ). We wrześniu też raczej płytko, a im dalej w jesień tym (generalnie) głębiej. Ale nie ma co przesadzać. Ładne szczupaki na ZZ trzymają się płycizn 3-4,5 m aż do listopada.Dzięki łowicie na troling czy stacjonarnie.danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 99% trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Spokoju, na razie, nie damy sobie, a co byś zmienił w metodzie (trolling odpada)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Przede wszystkim nie trzymałbym się kurczowo mostu, gdzie jest zawsze tabun ludzi i głęboka woda. Te okolice potrafią obdarzyć ładną rybą (sumem i przede wszystkim sandaczem) ale sporadycznie. Popływałbym w kierunku Nieporętu, Białobrzegów i Ryni, poszukałbym sandaczy w dołkach i szczupłych na blatach. Ale to w lecie. Jesień rządzi się innymi prawami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Dzięki.Chyba mamy już lato?Spróbujemy Twojej podpowiedzi, może jeszcze dziś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Zdecydowanie tak Chodziło mi o to, aby nie traktować takich rad uniwersalnie. Wiosną i jesienią łowię nieco inaczej. I jeszcze jedno: bez przyzwoitego echa na ZZ jest znacznie trudniej. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 ...no to widzę , że na MP trzeba będzie dłubać okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Zdaję sobie sprawę, że nie ma uniwersalnych recept na ryby. Przykra sprawa, ale dobrej echosondy jeszcze się nie dorobiłem.Ale jesteśmy uparci. Bardzo.Oto dowód: Mój brat jeździ ze mną nad Parsętę od kilkunastu lat i nie wyjął tam ani jednej wymiarowej troci czy łososia (choć miał ładne na haku), a pyta kiedy pojedziemy znów.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 ...no to widzę , że na MP trzeba będzie dłubać okonki Można i tak... Przynajmniej nie zaliczy się zera. My w otwarcie sezonu,lawirując między zawodnikami, wyjęliśmy trzy scubły,największego 77cm. Gryzły i tyle, ale nie na troczka,tylko na średnie wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi