Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

No to z pewnością połowisz! To rosnące ciśnienie to coś wspaniałego. Dziś zaliczyłem przyzwoity nadkomplet - 62, 79, 55, 60, 58 (w kolejności złowienia).Pierwsze trzy zażarły między 7 a 9.15, a kolejne dwa między 13.30 a 14. W środku dnia nic się nie działo - być może dlatego, że wahnęło się ciśnienie. Największy prześlicznie chodził, chyba najładniej z tegorocznych szczupaków. Miałem pancerny sprzęt, ale był delikatnie zahaczony, więc zabawa była przednia – zasuwał jak łódź podwodna.

Woda jest zimna (o 1-2 stopnie niższa niż zwykle na początku października) i bardzo klarowna. Ryby też stoją nieco głębiej niż w zeszłym roku. Szczupłe żerowały intensywnie, ale ostrożnie. Tylko jeden głęboko zassał przynętę (nawiasem mówiąc standardową, a nie jakiegoś mikro-wypierdka). Musiały stać przy samym dnie – prawie wszystkie miały pijaweczki.

Niestety, przez cały dzień byłem sam, więc zdjęcia marniutkie…

post-313-1348914153,2419_thumb.jpg

post-313-1348914153,3034_thumb.jpg

Na WKS-ie zaczyna się coroczny konkurs pt. zdążyć przed pierwszym” (listopada). Obawiam się, że tym dobrym ludziom bardziej zależy na sumach niż sandaczach, bo dobre, sandaczowe miejscówki od przystani „Polonez” do zapory świecą pustkami… Dodam jeszcze, że przez cały dzień nie widziałem ani jednego patrolu policji. Ot, takie nasze lokalne bagienko…

post-313-1348914153,3942_thumb.jpg

post-313-1348914153,4259_thumb.jpg

@krzysiek

miło było poznać :mellow: szkoda ze przez pol dnia byla glownie walka z zywiolem a nie lowienie, wyniki moglyby byc lepsze. Z @mariem zaliczylismy w koncu pierwszy (!) trolling na ZZ w sezonie 2008 :lol: i uparlismy sie na sandacza, ale skonczylo sie na jednym przezroczystym z reki pod wieczor :wacko:

A to szczupaczek ktory sie nam uwiesil:

Do zobaczenia nad woda,

Pozdrawiam

post-10-1348914156,7874_thumb.jpg

Friko,

Mnie również :D

Dzień faktycznie - średni, ale za to wieczór mieliśmy prześliczny A na sandacze to chyba będziemy musieli jeszcze troszkę poczekać. Na konkretne szczupłe też – myślę, że tak do pierwszych solidnych przymrozków. Ale Twój zębaty widzę – niczego sobie B)