patu Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Poprawiłem o 14 oczek , T.K był trzeci... Korzystajac z okazji chciałbym podziękować kolegom z forum za podesłane mapki i opisy łowiska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Piszcie koniecznie co tam na Zegrzu. Ja nie byłem od lata i marzy mi się Zalew i łódka. Zastanawiam się czy ruszyć z 4 w dół czy w górę? Co radzicie? Bo jak popłynę w jedną stronę, to z elektrykiem już nie popłynę w drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Chłopaki potrzebuje pomocy jak jedziemy w stronę Serocka i jedziemy przez most na Zegrzu to po lewej stronie widać przystań wędkarska macie może numer do niej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/index.php?art_idp=68 Pierwsza od mostu jest przystań '13-ki' z Legionowa, druga to przystań '4-ki' z W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Dzięki Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Byłem dziś od 7 do 14, po ponad dwumiesięcznej przerwie - pierwszy raz w życiu popłynąłem na miejsca koło WKS, bo chciałem zobaczyć co i jak tam jest, skoro wszyscy pływają. Łowiłem tylko z opadu za sandaczem, wydłubał się jeden szczurek pod 40 cm, coś mi obcięło w połowie rippera i miałem z 10 strzałów nie do zacięcia. Czekam na przymrozki, a następnym razem płynę na swoje miejsca w stronę zapory. A jak pokazałem poniższą fotkę dziewczynie, to sama od razu mi powiedziała dlaczego nic nie złowiłem Co nie zmienia faktu, że i tak nigdzie nie lubię jeździć tak jak na Zegrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A jak pokazałem poniższą fotkę dziewczynie, to sama od razu mi powiedziała dlaczego nic nie złowiłem Co nie zmienia faktu, że i tak nigdzie nie lubię jeździć tak jak na Zegrze Jak w weekend Jeszcze niecałe 2 tyg. i będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 to mój świat, to moja rzeczywistość,to mój świat, to moja rzeczywistość,jakie życie taki rap, w nim zawarte jest wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 @MarioPo tej fotce @Anguiler'a zrozumiałem sens Twoich słów tłok na wodzie i śmiech na moje utsyskiwania o ścisku na widok 3 łódek w zasięgu wzroku i o tym że ktoś chce cie za..ebać kopytem z łódki obok <_< <_< <_< Od dziś inaczej spojrzę na te nędzne 5 łodek które spotykam co tydzień na wodzie PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Siedziałem w łódce i serce bolało na myśl, co dzieje się tą wodą. Za to nierzadko na ZZ są przyjemniejsze widoki i to ich tu szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbas12 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Koledzy, czy ktoś mógłby podesłać mi mapkę zalewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Podaj adres mailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbas12 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 wysłałem na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Wczoraj temat biznesowej rozmowy z potencjalnym klientem zszedł mi na temat Zegrza, a miły człowiek pochwalił się złowionym dwa tygodnie temu sandaczem 4 kg i sumem z lata 24 kg.Wypuszczonymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Zegrzyńscy łowcy nie piszecie co się dzieje, czy jest już aż tak źle, że nie ma co pisać? Dziś prawie cały dzień pływałem za sandaczem. Wnioski mam paradoksalne. Zacząłem na 30 minut kawałek powyżej mostu, zaliczyłem kilka strzałów, jakieś pozawijane ogonki, po czym gaz do dechy i na cały dzień aż do zapory, Izbica, wodociągi. Dookoła ani jednej łódki. Pływanie, szukanie, na echu mnóstwo ciekawych miejsc i zero kontaktu z rybą. Na koniec znowu stanąłem przy moście na pół godzinki w pierwszym lepszym miejscu, znowu puknięcie za puknięciem, zawinięcie, obcięcia ogonka i jedynie wyjęte dwa niewymiarki. Przyjąłem założenie, że szukam ryb daleko od tłumów łowiących, tymczasem okazało się, że nigdzie indziej nie ma brań i jestem pewien, że jakby powyżej mostu spędzić dzień, to mogłoby być ciekawie. Na przystani ktoś się chwalił złowionym kilka dni temu sumem 33 kg, nie wypytywałem o żadne szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Siedziałem w łódce i serce bolało na myśl, co dzieje się tą wodą. Za to nierzadko na ZZ są przyjemniejsze widoki i to ich tu szukam... ...prawie dokładnie w tym miejscu dłubałem okonie z kol. ze śląska na M.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Jesteś pewien, że z tej strony mostu? Łowiliście na 'pigalaku'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wczoraj przy moście było tak gęsto, że żeby nie dziewczyny nie było by gdzie palca wetknąć.My popłynęliśmy w stronę zapory, i prawie tradycyjnie nic, choć brat miał prz betonach ze dwie minuty cóś sporego (sandacz?), ostro mu kij przygięło!Niektórzy mimo zakazu łowili powyżej mostu (na pigalaku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No patrzcie państwo... A w sobotę pod mostem były 4 łodzie, od Rybaków do zapory kolejne kilka. Na pigalaku przepisowo - czyli pusto. Jedna łódka się pętała po miejscówkach Huntera... Woda jak wymieciona. U mnie średnio. I to chyba nie dlatego, że ciepło. To rozchwianie pogody nie sprzyja powtarzalności. W sobotę trafiłem dwa: jednego malucha 50+ i jednego średniaka 72. Był w znakomitej kondycji, wygląd na piątkę z plusem. Ryby brały chimerycznie; słabo się zaczepiały, a kilku ewidentnych brań nie zaciąłem wcale… Myślę, że z konkretnymi braniami konkretnych szczupłych trzeba będzie poczekać do pierwszych przymrozków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 W sobotę pusto, bo święto i wszyscy sobie odbili dzień po. Od siebie dodam, że wszystkie sandaczowe brania w piątek były z delikatnego opadu (główka 12 gram na 8 metrach) i łowienia bez podbicia kijem. Jest poniedziałek a ja juz myślę o sobocie, krzyżu i Izbicy. Opad, podciagnąć i... pstryyyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wczoraj z @Friko uparcie szukaliśmy sandaczy, jednak w każdej z 3-ch obłowionych 'met' trafialiśmy jedynie na sandaczowe przedszkole (coś ponad 10 szt. się uwiesiło), ale nic konkretnego (oprócz dodatku w postaci ok. 2kg szczupaka w okolicach Jadwisina, za którego wypuszczenie @Friko otrzymał brawa od wędkarzy z sąsiedniej łodzi Też łowiliśmy lekko - w granicach 15g @kwasik - mijaliśmy Was przed 'krzyżem' wczoraj przed południem (nie wiem, która dokładnie była godzina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Uparciuchy z Was Pewnie, ignorujcie te przyzwoicie gryzące zębate, będzie więcej dla mnie A tak na poważnie - takiego wkurzającego skubania to już dawno nie miałem, myślałem, że się wścieknę... Może to przez słońce i flautę, trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 @kwasik - mijaliśmy Was przed 'krzyżem' wczoraj przed południem (nie wiem, która dokładnie była godzina) Między jedenastą a dwunastą, bo wtedy się tam kręciliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 w niedzielę troszkę młodych sandaczyków połapałem , jestem z siebie dumny , od niedawna ćwiczę ten opad ale nastrugałem z 15 takich młodych żaden nie miał więcej niż 30cm... jedyny okaz 2 może 3 kilo przetarł mi chyba plecionkę ... z 10 metrów od łódki...i poszedł z moją zabytkową gumą...łapałem sporo większą gumą niż wszyscy w około i wcale nie kopytem a twisterem i to bezbarwnym z brokatem , pożułkniętym ,od lat wożonym w skrzynce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Pewnie, ignorujcie te przyzwoicie gryzące zębate, będzie więcej dla mnie Się tak nie ciesz Już do końca roku będę miał na łódce szczupakowy kij pod 15 cm rippery i na każdej miejscówce oddam kilka rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi