krzysiek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ba, seria trwa: kolega, z którym regularnie łowiłem na ZZ, z dwiema osobami (wszyscy to dobrzy wędkarze) od rana do popołudnia, Wierzbica - 1 okoń, 1 sandaczyk. Ale na Wiśle po południu także zero. Za to znaleźliśmy kilka ciekawych miejscówek. jak na razie chyba więcej pływam, niż łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam.No koledzy powyrzej Wierzbicy, okolice Karniewka, trwa w najlepsze sumowa rzeznia na TROLLING. ,,Gluty ,, ponizej 70cm sa juz wypuszczane bo zamrazarki pełne sumowego mieska. Dniowka moze przyniesc do 5 sumow, jak mawiaja tutejsi spece. Ot taka wiadomosc poniekad zwiazana z Zegrzem. Brawo dla słuzb powołanych do ochrony wod... Jak to możliwe, że nikt im się nie dobiera do dupy - tego nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 w zeszłym roku w tych okolicach 2 razy kontrolowała mnie PSR na łodzi, w tym roku też widziałem jak pływali, jak widac niezbyt często... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zakladajac, ze wiadomosc o tym trolingu jest prawdziwa (bylem tam pare razy i jakos mi sie nie chce wierzyc, ze ryby pchaja sie na hak jak glupie) to nierozsadnie jest o tym pisac...Z tego co widzialem we wspomnianym rejonie lowi sie rowniez na jeża czyli kilka wedek przypadajacych na łeb.A ze łbow w niektorych m-cach jest gesto wyglada to na jeza. Z pewnoscia lowi sie i na inne metody, z tym ze na owe bardziej po ciemku...Policja bardziej lubi kontrolowac wedkarzy bo zawsze do czegos sie mozna przyczepic i to napisac w raporcie. Jak wszystko zawiedzie to jest jeszzce zelazny pkt. - gasnica jest przeterminowana. A obok plywaja sobie jachty z pijanymi z predkoscia 100km/h. Obok plywaja sobie klusownicy. Obok lowi sie na kilka wedek.Nic nowego znaczy...znaczy chyba sie nie wybieram na ZZ. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Policja bardziej lubi kontrolowac wedkarzy bo zawsze do czegos sie mozna przyczepic i to napisac w raporcie. Jak wszystko zawiedzie to jest jeszzce zelazny pkt. - gasnica jest przeterminowana. Też mam taką - awaryjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam.No koledzy powyrzej Wierzbicy, okolice Karniewka, trwa w najlepsze sumowa rzeznia na TROLLING. ,,Gluty ,, ponizej 70cm sa juz wypuszczane bo zamrazarki pełne sumowego mieska. Dniowka moze przyniesc do 5 sumow, jak mawiaja tutejsi spece. Ot taka wiadomosc poniekad zwiazana z Zegrzem. Brawo dla słuzb powołanych do ochrony wod... Telefon na policję znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Czy nad Zegrzem są stanice z łódkami, do których mozna podpiąć silnik 10 km? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Legionowska Trzynastka, Czwórka, Serock, Wierzbica, Pogorzelec - do 4KM, na 5KM przymykają oko. Ale mogę się mylić - może się coś zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ja nie słyszałem żeby się zmieniło. Powinieneś zadzwonić i zapytać- czy oprócz 'standardowych' łódek nie mają czegoś z mocniejszą pawężą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 No i po co bylo zakazywac trollingu wyzej ZZ?? Gdyby zakazu nie bylo, to wedkarze jak Gumo i piszacy te slowa pokluli by sumy w trolu i powypuszczali. Nie byloby wtedy latwo je zlowic powtórnie. A tak to nie ma przeproś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 O wiele lepsze rezultaty dalyby nie zakazy w stylu zakaz trolingu lecz calkowity zakaz zabierania ryb, obojetnie czy gleboko wzial czy plytko.Plus oczywiscie pilnowanie czy jest stosowany. Juz o tym bylo ale rzecz jest bardzo prosta, jezeli ktos nie widzi sensu lowinia, gdy nie wiaze sie to z patelnia to ma takie rozdwojenie jaźni: z jednej strony chcialby uchodzic za wedkarza nowoczesnego a z drugiej przy okazji bycia sportowcem, hobbysta, upiec sobie pieczen z rybki. Mimo woli przypomina sie cytat z Kilera - ....Kiler, ja w tej naszej sprawie...bo ty go chyba jeszzce nie kilił?...bo ja ci wyslalem faks z aneksem do tej naszej umowy...a tam stoi zeby jednak nie zabijac... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 O Plus oczywiscie pilnowanie czy jest stosowany.Sorry, ale to fikcja i futurologia. Lepiej przetrolowac, pokluc i powypuszczac. Drugi raz beda ostrozniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Znów dwa długie ranki na Zegrzu bez rezultatu.Cały czas płyną liczne zdechłe lub zdychające białoryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam Zalewowych Mistrzów . W sobotę byłem z kolegą na ZZ przez cały dzień. Wyniki gorsze niż przed tygodniem , ja miałem 3 brania, czego wynikiem był sandacz 46 cm, natomiast kolega miał 6 brań : 30, 35, 40, 60 i jedną obcinke.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam zalewowych Mistrzów Trolingowa sobota na Zalewie dała mi dwa brania. Pierwsze - sandacz 62 cm (ok.+2 kg), drugie - po potężnym pobiciu, wyrywającym kij z ręki, ryba siedzi 10-15 sekund i spada. Oprócz tego jeden krótki sandaczyk i jeden krótki szczupaczek. Pogoda okropna,zupełnie jak w drugiej połowie września, dopiero około 15.30, gdy spływałem wyszło słoneczko.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 może powoli coś się ruszy, ale bardzo powoli i mizernieja week miałem pod znakiem imprez imieninowych... trzymam za Was wszystkich kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam Zalewowych Mistrzów . Czwartek na ZZ zaowocował 5 sandaczami w wielkościach: 30,30,46,48,56, niestety brań było mało, tylko 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Zalewowych Mistrzów . W sobotę było słabo, 5 brań i tylko jeden sandacz <_< , na około 55+, niestety przy próbie fotografowania obraził się i odpłynął. Zostało tylko niewyraźne zdjęcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirob Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 http://wiadomosci.onet.pl/2682,2006069,zegrze_sniete_ryby_za mkniete_kapieliska,wydarzenie_lokalne.html http://wiadomosci.onet.pl/cynk/584,1,1,zdjecie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 właśnie podali w radio, że dziś zbiera się sztab kryzysowy w temacie skażenia wód ZZ.rozpatrywane jest nawet wprowadzenie całkowitego zakazu połowu ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Z tego, co widac to dobrze bedzie, jak rybostan z Zalewu przetrzyma to, co idzie Bugiem. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 z tego co na razie widać to zanosi się na wędkarską eko - tragedię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 A ja mam taka refleksje. Gdzie sa pochowaly te wszystkie sprzedajne prostytutki ekolodzy? Gdzie oni sa??? Malo medialny jest temat ekokatastrofy na najwiekszej dzikiej rzece w Polsce i nie da sie przytulic na tym forsy wiec nie chce im sie ruszyc dupy. A jaki byl raban w sprawie Rospudy ktora w porownaniu z tragedia na Bugu czy zaraz na Zegrzu to byla kaszka z mleczkiem dla pozytecznych idiotow? Oprocz lokalnych mediow, krotkiej wzmianki we Wiadomosciach tez kompletna cisza w mediach mainstreamowych. Sprawa Bugu pokazuje ze ten kraj nie jest przygotowany na zaden rodzaj kryzysu. Przeciez jest Straz Rybacka, Obrona Cywilna Wojsko, Policja, rzad i wiele, wiele innych instytucji i nie ma jakiejkolwiek koordynacji dzialan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 A Sprawa Bugu pokazuje ze ten kraj nie jest przygotowany na zaden rodzaj kryzysu. Przeciez jest Straz Rybacka, Obrona Cywilna Wojsko, Policja, rzad i wiele, wiele innych instytucji i nie ma jakiejkolwiek koordynacji dzialan. Wiesz dlaczego tak sie dzieje??!! zaangazowanie i interwencja tych wszystkich słóżb w dzialania pochłoneła by ogromne pieniądze z samorzadów i budrzetu Panstwa, co jest niewspółmierne z kosztami śniecia kilkudziesieciu ton ryb. Niestety taka mamy już polityke i dla nich liczy sie jedynie kalkulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Przeciez jest Straz Rybacka, Obrona Cywilna Wojsko, Policja, rzad i wiele, wiele innych instytucji i nie ma jakiejkolwiek koordynacji dzialan. Ja słyszałem że jest sztab kryzysowy i że odpowiednie służby już pracują na Zalewie i na Bugu usuwając ryby. Byłem dziś w Fishing Center u Irka Matuszewskiego i wiem że Irek w weekend wybiera się żeby pomóc w wyławianiu śniętej ryby - żeby nie rozkładała się w wodzie i nie pogarszała sytuacji (jak na złość idą upały). Podobno na ujściu Bugu już są albo mają być wystawiane kontenery do których będzie można wrzucać worki z rybami. Podobno to co na powierzchni to tylko czubek góry lodowej. Najwiecej padliny idzie dołem - pełne sieci truchła wyławiają. Na zaporze spodziewają sie ~80 ton martwych ryb. Myślę że dla wędkarzy z Mazowsza i z Podlasia jest to prawdziwa tragedia (( Jeżeli do Bugu doszłaby jeszcze Narew + idące upały, to strach pomyśleć, co może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi