kwasik Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Na stronie www.ekologia.pl w eko-alercie znalazłem informację, że tuż przed zatruciem ryb nad lasami nad Łukowem krążył Boenig LOT-u i zrzucał awaryjnie paliwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 O proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Na stronie www.ekologia.pl w eko-alercie znalazłem informację, że tuż przed zatruciem ryb nad lasami nad Łukowem krążył Boenig LOT-u i zrzucał awaryjnie paliwo. są wyznaczone strefy w których można zrzucać paliwo,nie wolno tego robić poniżej FL100 (ok 3 km jak dobrze pamiętam), z takiej wysokości obłok paliwa nie dociera już do Ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 są wyznaczone strefy w których można zrzucać paliwo,nie wolno tego robić poniżej FL100 (ok 3 km jak dobrze pamiętam), z takiej wysokości obłok paliwa nie dociera już do Ziemi Dobrze pamiętasz FL100 - to dokładnie 3048 metrów. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Ktoś jest w stanie to sprawdzić? Ja tak wysoko nie latam!Wiem tylko, że jak jest 40 i jadę 40 to mnie wszyscy mimo podwójnej ciągłej wyprzedzają trąbiąc!Wiadomo: nie wolno wjeżdżać do rezerwatu, a widzę tam ślady qadów, nie wolno świecić a na łowiskach gdzie bywam za każdym razem znajduję wory nowych śmieci! itepe itede ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario11 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 można łowić od piątku http://www.rybobranie.pl/wiadomosci/2606/1/zakaz_wedkowania_ odwolany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 No to ludzie sobie w końcu połowią na zalewie,tylko jakim kosztem...Panowie z mazowieckiego PZW śpieszą się aby rybka przypadkiem nie zaczęła masowo się cofać do pustego Bugu.Jestem ciekaw czy rybacy też już mają zgodę na odłowy,bo jeżeli tak to na 100% zaczną się żniwa, jak w kilku dniach przed przyduchą kiedy podobno sieci pękały od ryb spływających z Bugu.Tak się zastanawiam czy łowienie w tych okolicznościach jest etyczne...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 A gdzie ja mam, umfa, etycznie łowić, jak mam łódkę na Zegrzu z maleńkim silniczkiem i bez wózka, i opłaciłem przystań do końca roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ja nikomu niczego nie zarzucam,tylo się zastanawiam co sam bym zrobił? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Może przydałby się zakaz zabierania ryb?Tylko kto to będzie tego pilnować skoro do tej pory nikt się tym nie przejmował.Poza ty trzeba by zakazać połowów rybakom a to już jest raczej w naszej rzeczywistości raczej mission imposible...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario11 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 ale przecież zakazu dla rybaków nie znieśli więc do 31 sierpnia nie mogą odławiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Zakaz wędkowania miał podobno też dłużej potrwać i skończyło się jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam Zalewowych Mistrzów Jednak jeszcze na ZZ jest jakieś życie.Sobota 12.00 - 17.00 - 5 brań z czego sandacz 35,54 i piękny przyłów Po fotkach rybkę wypuściłem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Gratulacje. Dobrze widziec że jednak cos jeszcze pływa w naszej wodzie. Tak z ciekawości - łowiłeś na jakichś dołkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Z pewną taką nieśmiałością próbowałem w sobotę sam i w niedzielę z bratem, oba razy rano, ryby na echu są liczne, ale nam jak zwykle nie brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario11 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 W niedziele na wodzie od 6 do 11. Efekt to ok 20 okoni w przedziale 10 - 25cm oraz przyłów w postaci sandaczyka ok 35cm.Oprócz tego widziałem jeszcze kilka leszczyków złapanych na grunt.Woda nadal w dziwnym kolorze ale na pewno jest w niej zycie, co widać na echosondzie i na powierzchni wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Piątek (od 17 do 21) sobota i niedziela (od 6 do 11) w okolicach mostu w Zegrzu - bez efektów. Wiskanie okołowymiarowych okonków mnie nie interesuje. Trza na dwa trzy lata dać dyla, tylko gdzie? Zna ktoś jakąś dogodną przystań, gdzie można by zostawiać bez obaw łódkę i osprzęt (wiosła, silnik, itepe)? Może gdzieś na Narew, powyżej Serocka,tak żeby dotrzeć na silniczku (nie mam przyczepki do wożenia łódki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Osobiście nie byłem, ale kolega był i dawał znać w miarę na bieżąco. Rejon to dalsze i bliższe okolice Mostu w Zegrzu, połapał pięknych okoni w tym największy 41 cm i trafił sumka 90 - parę cm. Więc chyba nie jest tak najgorzej... PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam Zalewowych Mistrzów .Sobota 10.00-16.00-kilka delikatnych brań,5 obciętych ogonków i jedna guma całkowicie ściągnięta z haka <_< - wynik 30,35,52.Poniedziałek 9.00-18.00 - brały identycznie,tak jakby nie były głodne -wynik 30,30.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario11 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Wiskanie okołowymiarowych okonków mnie nie interesuje - jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Może gdzieś na Narew, powyżej Serocka,tak żeby dotrzeć na silniczku (nie mam przyczepki do wożenia łódki)?Dzierzenin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Może gdzieś na Narew, powyżej Serocka,tak żeby dotrzeć na silniczku (nie mam przyczepki do wożenia łódki)?Dzierzenin. http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/schroniska/pogorzelec /index.html#top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dzięki. Już znalazłem w internecie ( Dzierżenin = Pogorzelec ?). W wolnej chwili - w sobotę? - się przejadę. Mam jeszcze jeden na razie niepewny namiar - Kacice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Panowie, a jak wyniki u innych na Zegrzu? Czy tylko kol. Dziwny73 cos tam łowi...(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 wczoraj byłem, ale byłem tam pierwszy raz. W okolicach Serocka (to już Narew czy jeszcze zalew?) Na dwie osoby z łódki od 0700 do 1500 trafiliśmy 2 szczupaczki ok 40-50cm i 4 okonie w tym jeden całkiem ładny. Wrzucę zdjęcia jak będę miał. A z bardziej przykrych rzeczy rano jak tylko przyjechaliśmy to w stanicy ktoś skrobał prawie metrówkę, jak wracaliśmy to na agrafce też ktoś przywiózł podobną sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi