Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie www.ekologia.pl w eko-alercie znalazłem informację, że tuż przed zatruciem ryb nad lasami nad Łukowem krążył Boenig LOT-u i zrzucał awaryjnie paliwo.

są wyznaczone strefy w których można zrzucać paliwo,

nie wolno tego robić poniżej FL100 (ok 3 km jak dobrze pamiętam), z takiej wysokości obłok paliwa nie dociera już do Ziemi

Ktoś jest w stanie to sprawdzić? Ja tak wysoko nie latam!

Wiem tylko, że jak jest 40 i jadę 40 to mnie wszyscy mimo podwójnej ciągłej wyprzedzają trąbiąc!

Wiadomo: nie wolno wjeżdżać do rezerwatu, a widzę tam ślady qadów, nie wolno świecić a na łowiskach gdzie bywam za każdym razem znajduję wory nowych śmieci!

itepe itede ...

No to ludzie sobie w końcu połowią na zalewie,tylko jakim kosztem...Panowie z mazowieckiego PZW śpieszą się aby rybka przypadkiem nie zaczęła masowo się cofać do pustego Bugu.Jestem ciekaw czy rybacy też już mają zgodę na odłowy,bo jeżeli tak to na 100% zaczną się żniwa, jak w kilku dniach przed przyduchą kiedy podobno sieci pękały od ryb spływających z Bugu.Tak się zastanawiam czy łowienie w tych okolicznościach jest etyczne...

Pozdrawiam!

W niedziele na wodzie od 6 do 11. Efekt to ok 20 okoni w przedziale 10 - 25cm oraz przyłów w postaci sandaczyka ok 35cm.

Oprócz tego widziałem jeszcze kilka leszczyków złapanych na grunt.

Woda nadal w dziwnym kolorze ale na pewno jest w niej zycie, co widać na echosondzie i na powierzchni wody:)

Piątek (od 17 do 21) sobota i niedziela (od 6 do 11) w okolicach mostu w Zegrzu - bez efektów. Wiskanie okołowymiarowych okonków mnie nie interesuje. Trza na dwa trzy lata dać dyla, tylko gdzie? Zna ktoś jakąś dogodną przystań, gdzie można by zostawiać bez obaw łódkę i osprzęt (wiosła, silnik, itepe)? Może gdzieś na Narew, powyżej Serocka,tak żeby dotrzeć na silniczku (nie mam przyczepki do wożenia łódki)?

wczoraj byłem, ale byłem tam pierwszy raz. W okolicach Serocka (to już Narew czy jeszcze zalew?) Na dwie osoby z łódki od 0700 do 1500 trafiliśmy 2 szczupaczki ok 40-50cm i 4 okonie w tym jeden całkiem ładny. Wrzucę zdjęcia jak będę miał.

A z bardziej przykrych rzeczy rano jak tylko przyjechaliśmy to w stanicy ktoś skrobał prawie metrówkę, jak wracaliśmy to na agrafce też ktoś przywiózł podobną sztukę Embarassed