Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Sobota rano - jak zwykle nic. Popłynęliśmy do zapory i z powrotem. Gościu który wypływał razem z nami, według relacji przystaniowego, przy moście w 3 rzucie uhaczył suma ze 20 kilo i gdyby mu nie pomogli z innej łódki z osęką poszedłby mu z gumą. Gościu wrócił do przystani i z sumem pojechał do domu.

• 2 tygodnie później...

Wtorek 18.08

Pierwsza wyprawa w tym roku na zalew.

Po wypłynięciu z przystani wędkujemy w okolicach serocka.

Widzę gościa przy brzegu jak zmaga się z wędką i rybą, krzyczy o pomoc. Pomagam podebrać sumca 180cm, typ ma jeszcze jednego na sznurze przywiązanego do burty9 około 100cm). Zapewnia że wypuści tego większego.

Niestety po przypłynięciu do przystani dowiaduję się że zabił obydwie ryby :(

Mi udaję się tego dnia złowić dwie sztuki 65cm i 88cm...

Zamieszczam fotki mojej większej kijanki i zabitego 180cm

zgodnie z regulaminem nie publikujemy zdjęć ryb zabitych, gratuluję złowionego i wypuszczonego suma

post-885-1348914439,4893_thumb.jpg

post-885-1348914439,5408_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Wtorek 18.08

Widzę gościa przy brzegu jak zmaga się z wędką i rybą, krzyczy o pomoc. Pomagam podebrać sumca 180cm, typ ma jeszcze jednego na sznurze przywiązanego do burty9 około 100cm). Zapewnia że wypuści tego większego.

Niestety po przypłynięciu do przystani dowiaduję się że zabił obydwie ryby :(

Pazerność ludzka nie zna granic :angry: ,typowy przykład mięsiarza.To i tak zbyt delikatne słowo...ale cóż.

Witam Zalewowych Mistrzów :lol: . Dla podtrzymania wątku :

1. 23.08 - Szczupak 64 cm

2. 08.09 - Sandacz 60 cm

3. 11.09 - Szczupak 66 cm

Wszystko na trolling z opadu nawet domniemanego brania.

Szczupaczek ładnie ubarwiony, ale do regulaminowego minimum sporo mu brakuje. Gratuluję jednak, bo na ZZ takie rybki to juz cos!

Przez trałowanie rozumiałem czesanie wody wabikami w ogóle. O trolu raczej nie pomyślałem, jako że będę zdany wyłącznie na napęd moich wątłych ramion. W zasadzie otrzymałem odpowiedź, za co bardzo dziękuję.

Przy okazji dowiedziałem się, że tam nie można trolować. Fakt, nie łowiłem na ZZ z pięć lat, tym niemniej to ograniczenie znajdowało się poza moją percepcją. A jak wiadomo, ignorancja juris nocet.