Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Pływaliśmy z kumplami co weekend we wrzesniu,w pazdzierniku dwa weekendy zaliczone ale co do ryb to rzeczywiście lipa.Ostatnio trafił sie szczupły ok 58cm,wiekszy poszedł.Na sandacze jeszcze nie trafilismy,moze to kwestia miejscowek :wacko:

Z tego, co pamiętam, to pogoda była fatalna. Niemniej jednak, nawet w czasie takiej pogody, w październiku można było czasem połowić. Niepokojący jest całkowity brak szczupaków, powinny się trafiać choćby jako przyłów. Długość okoni też daje do myślenia – najdłuższy nie miał 27cm… Zawodników, którzy zaliczyli zero (prawdopodobnie łowiąc na paprochy…) też było niemało.

Wracając do tematu...zaczęło się łowienie na Zalewie. Ja akurat bez specjalnych sukcesów (same krótkie i przyłów w postaci okoni), ale będąc na wodzie widziałem wiele łowionych ryb. W sobotę, na jednym z dołków widziałem ustawionych obok siebie chyba z 10 łodzi. Wszyscy mielili to jedno miejsce chyba cały dzień. Przy mnie, w ciągu jakiś 45 minut złowili z 5 sumków i kilka sandaczy, a ile złowili wcześniej i później...? Jednym słowem rzeź. Widziałem, że niektóre ryby były wypuszczane ale czy wszystkie, tego nie wiem. Po powrocie do przystani widziałem szczupaka, na moje oko...spokojnie metr(!). Niestety już wypatroszony...potem dowiedziałem się nieoficjalnie, że był kupiony od kłusoli :(

W niedzielę to samo, tyle, że na zakręcie było jeszcze więcej łodzi (ok. 50!). Nawet tam nie płynąłem bo po co. Przynajmniej policja się pokazała i pokręciła się w tym miejscu dwa razy. Wieczorem, w przystani, dowiedziałem się, że na trola padły co najmniej dwa duże szczupaki - 7 i 9 kg. Nie pytałem już o szczegóły, ale skoro trafiły do przystani to zapewne zostały zabrane :(

To tyle jeśli chodzi o mnie.

Pozdr!

M.

takiej ilości łódek jak w niedziele w okolicach od mostu w góre

to jeszcze nie widziałem!!!

wypłynąłem po siódmej i mogłem stanąć tylko tam gdzie był kawałeczek miejsca a nie tam gdzie bym chciał.

osobiście bez sukcesów ale na kilku łódkach trafiały się sandaczyki ok 30-40 cm.

w sumie do 11:30 widziałem ok 20 sandaczy z czego pięć wymiarowych i jednego szczupaka ok 4-5kg.

Wracając do tematu...zaczęło się łowienie na Zalewie. Ja akurat bez specjalnych sukcesów (same krótkie i przyłów w postaci okoni), ale będąc na wodzie widziałem wiele łowionych ryb. W sobotę, na jednym z dołków widziałem ustawionych obok siebie chyba z 10 łodzi. Wszyscy mielili to jedno miejsce chyba cały dzień. Przy mnie, w ciągu jakiś 45 minut złowili z 5 sumków i kilka sandaczy, a ile złowili wcześniej i później...? Jednym słowem rzeź. Widziałem, że niektóre ryby były wypuszczane ale czy wszystkie, tego nie wiem. Po powrocie do przystani widziałem szczupaka, na moje oko...spokojnie metr(!). Niestety już wypatroszony...potem dowiedziałem się nieoficjalnie, że był kupiony od kłusoli :(

W niedzielę to samo, tyle, że na zakręcie było jeszcze więcej łodzi (ok. 50!). Nawet tam nie płynąłem bo po co. Przynajmniej policja się pokazała i pokręciła się w tym miejscu dwa razy. Wieczorem, w przystani, dowiedziałem się, że na trola padły co najmniej dwa duże szczupaki - 7 i 9 kg. Nie pytałem już o szczegóły, ale skoro trafiły do przystani to zapewne zostały zabrane :(

M.

Na szczęście rzezi został tylko tydzień, bo od poniedziałku nie będzie wolno łowić powyżej mostu w Zegrzu.