Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba?

No właśnie od kiedy: ogólny przepis jest, że jak pierwszy lub ostatni dzień zakazu przypada w dzień świąteczny to o te dni wolno dłużej łowić?

ten ogolny przepis dotyczy chyba okresów ochronnych dla poszczególnych gatunków a nie obrębów ochronnych

ale może się mylę...

• 1 miesiąc temu...

Przy moście w Zegrzu zawsze w weekend stoi kilka łódek. W ubiegłym tygodniu w sobotę brat uhaczył na gumę krótkiego sandacza, a w niedzielę też na gumę szczupaczka. Wczoraj z bratem i przedwczoraj sam krążąc w promieniu 2 kilometrów od przystani na Rybakach od 10 do 15-tej nie złowiliśmy nic.

Przy moście w Zegrzu zawsze w weekend stoi kilka łódek. W ubiegłym tygodniu w sobotę brat uhaczył na gumę krótkiego sandacza, a w niedzielę też na gumę szczupaczka. Wczoraj z bratem i przedwczoraj sam krążąc w promieniu 2 kilometrów od przystani na Rybakach od 10 do 15-tej nie złowiliśmy nic.

Tylko trzeba uważać, z której strony mostu się stoi :D

Uchwała

mapka

Dla mnie ta woda jest skończona dzieki wędkarzom.Dzisiaj byłem z kumplem.Kolega miał obcinke i kilka zaliczonych delikatnych pukniec.Odstawiajac łodke widzielismy,ze padł szczupak ok 90cm(samica z ikra co sie okazało póżńiej),dwa sandacze po ok 75cm oczywiście poszły do wora.I jak tu ma byc wiecej ryb jak każdy ma w d..wszystko.Taki szczupak mogłby dac zdrowe i silne szczupaczki w maju.Dla mnie Żenada to co sie dzieje.Tym co stosuja C&R ryby jakos nie chca brac :(

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

witam wszystkich;)

Planuję 1 maja wybrać się nad Zalew Zegrzyński ze spinningiem, ale nie za bardzo wiem gdzie warto łowić, ponieważ jeszcze nigdy tam nie byłem;/ Celem mojej wyprawy będzie oczywiście szczupak, a łowić zamierzam z brzegu. I tu się pojawia moja prośba do Was, żebyście polecili jakieś ciekawe miejscówki, w których będzie szansa na spotkanie z rybą:)

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Z brzegu trudno będzie, bo dostępność nie duża (domy wczasowe, prywatne i hotele), Jak już jest możliwość łapania z brzegu to dużo ludzi, a i wytłumaczyć dojazd trudno. Zrób jak radzą koledzy, wypożycz łódź. Musisz tylko uważać, bo w tym roku nie we wszystkich rejonach na ZZ można wędkować z brzegu. Dostałem mapkę jak opłacałem kartę. Jakby co to postaram się ją jutro wstawić.

Z tego co mi wiadomo zakaz na ZZ jest okresowy. Skończył się 31 marca.

a) obręby ochronne ustalone przez Zarząd Województwa Mazowieckiego

Zbiornik

Rzeka

Obręb

Okres

trwania Granice obrębu

Zbiornik

Zegrzyński

Zegrze od 1 XI do 31 III Obszar wodny opisany granicami: linią prostą od tablicy 32 km w Zegrzu Północnym w poprzek czaszy zbiornika do zabudowań mieszkalnych w Nieporęcie ul. Zegrzyńska 30 na lewym brzegu, dalej linią brzegową do mostu drogowego w Zegrzu a następnie wzdłuż prawej linii brzegowej do tablicy 32 km.

Czyżbym nie wiedział wszystkiego?

:D