Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Wiosną, a jesienią trafiał mi się ale jako przyłów. Wiem że możesz mieć inne zdanie bo z tego co pamietam dużo trolujesz :D

W maju - zgoda, są znacznie lepsze miejsca. Do połowy czerwca - też niekoniecznie, ale dużo zależy od temperatur. Generalnie: im cieplej, tym się może zrobić ciekawiej B)

O, to ciekawe. Po czym wnosisz? Tak ogólnie, na wiosnę, latem, czy jesienią?

Pewnie po wynikach...

Domyślam się że nie po plamach na Słońcu Chodzi mi oto, żeby unikać tego typu uogólnień. Jakby kolega napisał, żeby w maju odpuścić sobie rynny, doły i łyse, głebokie blaty, to bym nie komentował.

Tak na marginesie: z czaszy pochodzi około połowa moich szczupaków 80+. W przypadku niektórych kolegów – zdecydowana większość.

W maju - zgoda, są znacznie lepsze miejsca. Do połowy czerwca - też niekoniecznie, ale dużo zależy od temperatur. Generalnie: im cieplej, tym się może zrobić ciekawiej B)

oj Panowie najwięcej ryb i ładnych połowiłem na górkach na czaszy głównej

Krzyś pamiętasz?

witam wszystkich;)

Planuję 1 maja wybrać się nad Zalew Zegrzyński ze spinningiem, ale nie za bardzo wiem gdzie warto łowić, ponieważ jeszcze nigdy tam nie byłem;/ Celem mojej wyprawy będzie oczywiście szczupak, a łowić zamierzam z brzegu. I tu się pojawia moja prośba do Was, żebyście polecili jakieś ciekawe miejscówki, w których będzie szansa na spotkanie z rybą:)

Z góry dziękuję i pozdrawiam

a po co czekać do 1 maja ?

słyszałem że pewien gość nieźle połowił w poprzednią sobotę :angry:

17 szczupaków :huh: (sam jeden) i jak powiedział WSZYSTKIE WYPUŚCIŁ - o wielki PANIE dzięki za twoje dobre czyny :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

łapy już mi opadają :wacko: i brak mi słów :angry:

a dzisiaj w pracy chodził nie pocieszony bo jak stwierdził nie będzie mógł - cytat pokłuć towarzystwa

NO COMMENT

Pogoda dzisiaj nie rozpieszczała,ryb rowniez wiele nie było.Nie zaliczyliśmy nic godnego uwagi.Widziałem natomiast,ze koles ktory stal niedaleko złapał szczupaka takiego ok 60cm,pożniej na jego miejscu staneli inni i zaliczyli sandacza którego wypuscili na szczeście <_< Także narazie sezon nie obdarzył rybkami chociaż widziałem,ze szczupaki w Polsce połapali :mellow:

Dziwne, bo my (z @Friko) zaliczyliśmy 01.05 kilkanaście ryb (okoni i szczupaków oraz szczupaczków) + kilka pięknych wyjść bez skutecznego zacięcia. Niestety, nic nie spełniło norm j.pl, ale zabawa była przednia

Łowisko: ZZ od głównej czaszy do Dzierżenina ;)

Od mostu w Z. do zapory były spininngowe mistrzostwa koła nr13, stąd tyle łódek na wodzie

Wczoraj startowałem z 6 w Serocku. Efekt dwa szpaczki około 50cm i jeden 64cm wszystkie cieszą się dalej wolności :D mam nadzieję, że jak najdłużej. Awaria silnika nie pozwoliła mi da dalsza penetracje wody i musiałem się zadowolić pływanie w pobliży przystani :angry:

Gratuluję! To i tak bardzo udany występ. Z tego co obserwowałem wczoraj w okolicy Wierzbicy to większość łodzi pływała na pusto. Ja trafiłem jednego wymiarka (56) poza nim mieliśmy trzy krótkie i kilka niewielkich okonków. Niestety musieliśmy zakończyć wcześniej niż planowaliśmy w wyniku mojej nieprzewidzianej kąpieli :wacko: