Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

na majówkę nie można narzekać,

ryby brały co drugi dzień 1 i 3 maja złowiłem ze dwa albo trzy pistoleciki

natomiast 2 maja przyniósł 8 szczupaczków,

największy 84 cm dalej 52,48 reszta pistoleciki do tego ze cztery wyjścia,

czwarty maja dał pięć rybek 58, 55, 52, 44cm i jeden pistolecik. Najciekawsze było to że rybki były spasione jak na jesieni.

Jest to najlepsze jak dla mnie rozpoczęcie sezonu od trzech lat :mellow:

Szanowni Panowie,

Chciałbym się wybrać nad Zegrze połowić. Mam swoją łódkę więc interesują mnie miejsca, gdzie najtaniej i najszybciej będę mógł łódkę zwodować (oraz później po dniu łowienia, załadować ją z powrotem), gdzie będę mógł zostawić samochód na parkingu i nie martwić się że jak wrócę to będzie okrojony ze wszystkiego co się da :mellow: . No i oczywiście, z racji tego że nie łowiłem tam nigdy, interesują mnie porty, z których jest najbliżej do ciekawych miejsc. Wiem, że nikt nie lubi się dzielić jakimiś obszarami czy łowiskami gdzie można połowić - jednak jeżeli ktoś się znajdzie i będzie chciał pomóc do bardzo bym prosił.

Mam nadzieję że mi pomożecie.

W ub. piątek @Friko mógł się pochwalić szczupkiem (ok. 60cm), reszta, całkiem liczna (okoni i szczupaczków), już nie zasługiwała na wspomnienie.

W sobotę u mnie 2 szczupki (50+), okoń oraz około metrowy wąsaty birbant @krzyśka, który przyplątał się na szczupakowej płyciźnie

Dzięki @Logistyk,

W każdym razie rozumiem, że ze swoją łódką też mnie tam wpuszczą? :D Ponieważ bez sensu żebym wypożyczał jak mam swoją.

A jeżeli chodzi o łowienie z marszu - to coś w tym jest, ale jak nie będę próbował to się nie przekonam ;]

@ NISz po pierwsze jak dużą masz tę łódkę, jak duży motor (czy możesz się szybko przemieszczać)?

i jak duży samochód jako ciągnik

popytaj o ceny wodowania tu

http://www.eholiday.pl/noclegi-uv2964.html

tam jest jednak slip dość ciasny i na dodatek zadaszony, ale dość blisko do fajnych miejsc, a i furkę da rade zostawić bez obaw

Ja trzymam łódkę w stanicy koła nr 4 (Zegrze Południowe ul. Rybaki 3/5), biorą taniej niż w 13-ce legionowskiej. Jest teoretyczna możliwość wodowania przywiezionej - małej, choć beton do wodowania dość prymitywny pokruszony. Silnika bym tam nie zostawił, i go wożę (na szczęście malutki). Parking samochodowy płatny (1o zł) niestrzeżony jest, ale w soboty i niedziele zajęty. Łódki zawsze prawie (jak nie ma zawodów) stoją wolne do wynajęcia. Silników nie wynajmują, i przystaniowy protestuje jak się chce do łódki doczepić silnik.

Dzięki @Logistyk,

W każdym razie rozumiem, że ze swoją łódką też mnie tam wpuszczą? :D Ponieważ bez sensu żebym wypożyczał jak mam swoją.

A jeżeli chodzi o łowienie z marszu - to coś w tym jest, ale jak nie będę próbował to się nie przekonam ;]

przejedz most w zegrzu - jesli jedziesz w strone serocka !!, za mostem skrec w prawo. Po skreceniu gdybys jechal prosto dojedziesz do portow np Wat'u ale Ty musisz przed wszystkimi zabudowaniami, rzed portami podbic w prawo (skrecic w strone brzegu zalewu) tam sobie zwodujesz lodz. Jak nie jasne pisz na PRIV

@ NISz po pierwsze jak dużą masz tę łódkę, jak duży motor (czy możesz się szybko przemieszczać)?

i jak duży samochód jako ciągnik

Łódeczka koło 3,7 metra + silniczek 4km do tego ciągnik - meganka (ta stara).

Spokojnie jestem w stanie dopłynąć w sumie wszędzie - prędkość nie powala bo to tylko i aż 4km :D

Poruszyłem ten temat ponieważ w necie znalazłem kilka miejsc, ale chciałem zobaczyć co wy polecacie. :D

Z tego co pamiętam to slipowanie łódki np. w PZW nr.13 kosztuje prawie tyle co wynajęcie+/- 5zł. Jeśli masz silnik 4KM to nie będzie problemy jak go podczepić pod każdą łódkę.

Ja polecam 6 w Serocku, bosman nie robi problemów z wynajęciem łódki ,nie bierze kasy za rezerwację, a 4KM podczepisz bez żadnej łaski.

http://www.wat.edu.pl/0000302.php?=Os_Zeg=1034370 -tu slipowanie łodzi kosztuje 15zł

Tez obejrzaem te filmiki i zgadzam sie z kolega @Tymonem,ze sposób przeładunku był daleki od normalnego traktowania,równiez zarybianie przy płynieciu na ostrej k...i wyrzucanie ryb nie było za ciekawe.Zobaczymy za kilka lat jakie beda efekty.Kłusole pewnie juz zacieraja swoje brudne lapy,ze tyle miesa im wpuścili :angry: