Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

To bezrybie widać najmocniej na tych 60 stronach. Od znajomych którzy bywają często na Zegrzu zazwyczaj słyszę zupełnie sprzeczne informacje z tymi tu zawartymi. Wczoraj rozmawiałem z kumplem i mówił że cały czas coś się łowi i w cale nie rzadko w rozmiarach okołojerkbaitowych.

Będzie lepiej... Odbudowywują zasoby ichtiofauny.. Tym razem sandacz

No i znów to samo...

Łódka płynie, śruba się kręci a narybek przy burcie do wody...

Pominę już to że taki drobiazg wpuszczony do wody kilkanaście lub kilkadziesiąt metrów od najbliższej kryjówki ma małe szanse na przeżycie pierwszych godzin w nowym środowisku.

Jeśli chodzi o studnię, to jest lepiej niż całe lato, przynajmniej coś pstryka w przynęty.

A propos kwoka: we wrześniu obserwowałem faceta łowiącego na żywca z kwokiem, to nieprawdopodobnie skuteczny sposób. Woził (nieregulaminowo) jednego sumka na agrafce przy łódce i przy mnie miał branie drugiego, który mu się odchaczył. Żywiec powinien być zabroniony, a z kwokiem na pewno. ;)

Witam,

to jest krytyczna wypowiedź pana kwasik dotycząca kwoka.

pozdrawiam.

A propos kwoka: we wrześniu obserwowałem faceta łowiącego na żywca z kwokiem, to nieprawdopodobnie skuteczny sposób. Woził (nieregulaminowo) jednego sumka na agrafce przy łódce i przy mnie miał branie drugiego, który mu się odhaczył. Żywiec powinien być zabroniony, a z kwokiem na pewno. ;)

Witam,

to jest krytyczna wypowiedź pana kwasik dotycząca kwoka.

pozdrawiam.

Krytyczna o kwoku?

Krytyczna tylko dlatego, że ten ktoś łowił moim zdaniem nieregulaminowo.

Ja łowię na Zegrzu wyłącznie na spinning!

Nie wolno wtedy używać kwoka?

Wolno. Tylko, że łowienie przy użyciu kwoka jest sztuka, którą można porównać do technik używania samurajskiego miecza a nauka zajmuje wiele lat. Niewłaściwie używanie kwoka przynoś odwrotny od założonego skutek. Łowiąc spinningiem sumy można równie dodrze nęcić wątróbka, co używać kwoka.

Pozdrawiam