marius171081 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 To wygląda na to,że ten potwór dał się wyjąć z wody dwa razy.Złowiony 1 maja na kopyto.Z tego samego miejsca patrząc po fotach.Też miał 110cm.Szczęśliwym łowcą jest Pan Tomasz K. z Warszawy. Z kolegami na wodzie byliśmy od 1 do 4 maja.Z 'większych' ryb to przyłów sumka 70cm i bolenia 65cm. IMG_0749.jpgwygląda znajomo - szczupły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Poznaję po zdjęciu, to Tomasza K. spotkałem na wodzie, powiem szczerze że jak powiedział nam o 110 to nie za bardzo uwierzyłem Zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 To wygląda na to,że ten potwór dał się wyjąć z wody dwa razy.Złowiony 1 maja na kopyto.Z tego samego miejsca patrząc po fotach.Też miał 110cm.Szczęśliwym łowcą jest Pan Tomasz K. z Warszawy. Z kolegami na wodzie byliśmy od 1 do 4 maja.Z 'większych' ryb to przyłów sumka 70cm i bolenia 65cm. IMG_0749.jpg Nie do końca z tego samego miejsca, bo sądząc po zdjęciach wykonane były po dwóch różnych stronach mostu czyli odległość ok kilometra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włodi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Racja.to dwie różne strony mostu. Pozostaje wierzyć,że to nie ten sam i jest ich więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Tomek Kosiński? No proszę Według mnie jest bardzo prawdopodobne, że to dwie różne ryby. Po drugie - nie wiem, jak wymęczony holem i podebraniem był ten szczupak - ale trzymanie ryby tych rozmiarów w ten sposób, to proszenie się o kłopoty. Jeno majtnięcie ogonem i nie ma szans, żeby ją utrzymać - wali o dno łodzi. Chyba że zamiar jest konsumpcyjny, to nie ma o co bić piany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 SiemkaU mnie majówki cd. wczoraj cały dzień na zero dopiero wieczorem jeden 74cm.(jak na razie moja największa ryba w tym sezonie ) na skinnera 12 RGS, dzisiaj od rana do 9.00, 5 pistoletów,na dwóch. Od 16.00 gram dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 dziś od 6.00 rano do 16.00 okonek 35 i szczupły 55, bryndza, spora fala utrudniała łowienie, sporo ryb na sondzie pod wierzchem na płytszych częściach i przy dnie w korycie, ale nasze rapalki jakoś na nie nie robiły żadnego wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) U nas na łodzi też był "okonek"35, tyle że na naszej łodzi to było było święto, tańce, firewerki, itd... Na tym łowisku każdy okoń powyżej 25cm. to już ładna ryba, tak samo jak każdy szczupak 60+, w tym roku jest mój 21 sezon na tym łowisku i nie znam osoby która regularnie łowi tu okonie 30+ i szczupaki 60+. Dodam że mój wędkarski kompan spędza tu około 60 dni w roku i nie łowi regularnie takich ryb, a na pewno nie jest ułomkiem jeśli chodzi fishing, zeszły sezon rozpoczął pikem 101 Edytowane 7 Maja 2014 przez adasio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 miałem na myśli ilośc brań, a nie kaliber, a okonek z koryta, ślicznie wybarwiony, znacznie ciemniejszy niż te z płytkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 U mnie wczoraj kilka okoni 20+ i jeden 30+ . Ogolnie jak na ta wichure to nie najgorzej. Co ciekawe odwiedził mnie PSR w asyście 2 ichtilogow którzy wczoraj plywali po calym Zegrzu spisujac efekty zmagań wedkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 spotkalem taki zestaw rok temu, mowili ze spisuja pod kątem czym by tu zarybic -chyba poprostu zabijaja czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Trochę materiału z zarybiania ZZ i wizyta w stanicy jednego z kół w Serocku. http://www.tvr24.pl/wideo-291-43.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Gdyby ktoś miał info dot oznaczenia szlaków wodnych na Zegrzu prośba o odpowiedź w tym wątku http://jerkbait.pl/topic/40219-szlaki-wodne-na-jeziorze-zegrzy%C5%84skim/ Edytowane 13 Maja 2014 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 To wygląda na to,że ten potwór dał się wyjąć z wody dwa razy.Złowiony 1 maja na kopyto.Z tego samego miejsca patrząc po fotach.Też miał 110cm.Szczęśliwym łowcą jest Pan Tomasz K. z Warszawy. Z kolegami na wodzie byliśmy od 1 do 4 maja.Z 'większych' ryb to przyłów sumka 70cm i bolenia 65cm. IMG_0749.jpgMy we wrześniu zeszłego roku złowiliśmy 112 cm. Wbrew pozorom nie jest to taka rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Nikt juz na ZZ nie łowił poza kol. marius -na jego prośbę zaraz wrzuce foty z jego 80-centymetrowym zębaczem Edytowane 22 Maja 2014 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 może ktoś wie jaki największy szczupak był złowiony na ZZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Pływał ktoś w tym tygodniu? Czy woda dalej taka niska i dalej silny nurt czy przymkneli zapore i czekeje az woda na wisle zejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Pływał ktoś w tym tygodniu? Czy woda dalej taka niska i dalej silny nurt czy przymkneli zapore i czekeje az woda na wisle zejdzie? Na Rządzy była cholernie niska, trzeba było lódkę na sznurku z portu wyciągac, na Narwii woda ma normalny poziom, na Bugu było nisko, z tego co wiem to wszystko wróciło już do normy, dziś ruszam od 16.00 do niedzieli wieczorem, może przestanie wiac, bo na razie mało łba nie urwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Woda na ZZ w stanie w miarę wysokim,wiatr straszny ostatnio ale dziś ma nie wiać więc nad wodę!Ja za dużo nie pływam teraz bo czekam do dnia dziecka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 U mnie wczoraj jedna czerwcowa rybka. Kilka okoni i niestety bardzo smutny widok martwego około metrowego szczupaka (((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 http://ompzw.pl/ocena_presji_polowow_wedkarskich_w_2012_r_,news,511.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 http://ompzw.pl/strefa_ochronna_na_zaporze_w_debe,news,496.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 jak dla mnie bzdurą jest to, że "kierownice" zaliczają do części zapory.Ciekawe dlaczego po drugiej stronie lewej kierownicy(w basenie) nie wytyczyli obrębu ochronnego?Widać, że robią zakazy tam gdzie im się podoba i jak im się podoba a prawo interpretują też różnie w zależności od sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A przez przypadek znalazłem coś takiego http://lgrzz.platformageolokacyjna.info/index.php?r=fisherProfile/anomalyIndex jest aplikacja na telefon. CIekaw jestem jak się sprawuje ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) jak dla mnie bzdurą jest to, że "kierownice" zaliczają do części zapory.Ciekawe dlaczego po drugiej stronie lewej kierownicy(w basenie) nie wytyczyli obrębu ochronnego?Widać, że robią zakazy tam gdzie im się podoba i jak im się podoba a prawo interpretują też różnie w zależności od sytuacji.[/quote Jak dobrze pamiętam to kiedyś zakaz był różnie interpretowany przez kontrolujących i przeważnie od szczytu kierownicy po lini równoległej do zapory więc teraz jest lepiej i jaśniej Edytowane 27 Maja 2014 przez havy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi