Rotmistrz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Mija kilka wolnych dni, nikt nie był na ZZ? Dzisiaj byl mój dobry Kolega, pogoda okropna - z rozmowy telefonicznej jest tak:: dwa okonie pod "40', dwa wymiarowe szczupaki, krótki sumek, kilka krótkich sandaczy. Ryba brała, duż niewymiarowych pistoletów. Ja niestety jutro do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 byłem wczoraj.kilka sandaczyków, ale wszystkie "nie do zjedzenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Trzy kolejne dni nad ZZ 16-18.06 i jedynie jeden miarowy szczupak i to z trolla 63cm. Poza tym piękne widoki bo prawie nikogo na wodzie. To zdjęcia z 17.06 godz. przedpołudniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 i jeszcze rzut oka w drugą stronę - na most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Wybiera się ktoś w tygodniu z Warszawy nad Zalew ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wybiera się ktoś w tygodniu z Warszawy nad Zalew ? Ja startuję jutro z Legionowa. Dziś bez ryby. Między 9-15 ledwie kilka pstryknięć przed południem. Po południu taka fala sie zrobiła że myślałem że nie wrócę do auta. Trzeba było ostro halsować moją skorupką miedzy falami bo prosto pod falę nie dało rady. Już dawno takiego pierta nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Polecam przed wypłynięciem sprawdzać prognozy np na windguru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 No z falami nie przelewki. Chwilka nie uwagi i można popłynąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Prognozę sprawdzałem i miało wiać w poprzek a tu niespodzianka i wiało wzdłuż od Nieporętu. W wierzbicy było spoko ale od plaży w Serocku odcinek 500 metrów miałem jazdę bez trzymanki. Wiaterek zawsze sprawdzam prognozowany kierunek potem GPS z kompasem i patrze na mapie jak się to ma to Zegrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Nad ZZ, i chyba każdym większym, otwartym akwenem, kierunek wiatru potrafi zmienić się kilka razy w ciągu godziny. Zatem te wszystkie prognozy są warte całkiem... niewiele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jak do tej pory sprawdzały mi się w 100% i nigdy się nie zawiodłem. Ale jak widać kiedyś musi być ten pierwszy raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 ostatnio jak byłem to kierunek wiatru był zachodni czyli łowiąc poniżej mostu w Zegrzu wiało od zapory czyli po długości wspomnianego odcinka. Chcąc przechytrzyć pogodę popłynąłem do Serocka gdzie teoretycznie powinno wiać od brzegu serockiego w kierunku Bugu..... a tu niespodzianka wieje znów po długości od Nieporętu w kierunku Wierzbicy i mój chytry plan wziął w łeb ale i tak było o niebo lepiej jak poniżej mostu w Zegrzu.Wydaje mi się, że wiatr był tak silny, że w "korycie rzeki" znalazł sobie jakiś tunel w którym zmieniał kierunek. Tego żadna prognoza nie przewidzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ja mam "ambitny" plan pojawić się w niedzielę w poszukiwaniu "pstryknięć" i wytrzymać dokąd nie wypłyną te poj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A mają czym wypłynąć Wczoraj zameldowała się kolejna jednostka bardziej pasującą do Miami niż Zegrza :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 To są ...#!^&!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Wlasnie kończę dzisiejsze wojarze. Niestety na pusto. Za to pogoda przecudowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Uuuu...nawet jednego sandaczowego pstryknięcia? A swoją drogą, Kolega to chyba ma dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A swoją drogą, Kolega to chyba ma dużo czasu Kurcze też zazdraszczam. Muszę kiblować za jakimś biurkiem zamiast miło kołysać się na wodzie. W zeszłą sobotę na ZZ jeden szczupak okołowymiarowy i kilka okoni. Zmarzłem i zmokłem z rana. Jakieś pojedyncze brania sandaczowe. Nic nie wyholowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Łukasz, co to Twoich dwóch pierwszych zdań - mam tak samo Dobrze, że chociaż jakieś pojedyńcze pstryknięcia sandaczowe się trafiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Kolega właśnie zakonczyl urlop i od jutro wskakuje za biurko niestety Jedno tylko powiem. Zegrze w tygodniu jest cudowne. A weekendy to wiadomo... A przepraszam jedno pstrykniecie kednak mialem lecz po 2 sek spadl. Branie bylo widoczne leciutkim ugieciem szczytowki. Straszzznie delikutasne. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Aha...no to współczuję powrotu za biureczko i podziwiam wyczucie brania na szczytówce...ja jak nie wyczuję pstryknięcia na dolniku, to nawet się niezorientuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wczoraj miałem bliskie spotkanie z jednym z powodów mizerii na Zegrzu, wpadłem w siaty:( nie byly oznakowane wcale. Myślałem że to kłusownicze ale bylo tego bardzo dużo jak na jakąś partyzantkę, rybacy tak mogą? Bez oznakowania przegradzać szlak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 A dzwonił Kolega do PSRu czy na Policję i podpytał chociaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie dzwoniłem, pomyślałem o tym przez chwilę ale nie było kiedy nawet, po zmroku spłynąłem przez tą przygodę, dlatego pytam tutaj czy to normalna praktyka na ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Na ZZ to normalne, że jak są siatki to oznakowane bardzo słabo np butelką na końcu którą ciężko odróżnić od dryfującego śmiecia i wiesz o nich przeważnie jak się w nie wpier..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi