Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio widziani przeze mnie rybacy stawiali sieci poniżej mostu w Zegrzu, między kapelonami a lewym brzegiem oraz między samymi kapelonami:) Sieci oznakowane były czerwonymi, okrągłymi bojami. Pracowali w tygodniu, ok. godziny 20:00. Nie ukrywam, że pomimo zrozumienia sytuacji, denerwujący widok:/

Byłem na spacerku w Zegrzu. Wiało niemiłosiernie od południa. Na wodzie falka konkretna a na falach grzybki się tworzyły. Po tym deszczu pewnie się teraz uspokoiło. Dziś i jutro spiningowe mistrzostwa  okręgu i sektory w pogorzelcu i serocku miały ciężko moim zdaniem. Ciekawe jak wyniki.

Porażka w tym roku jest z tym wiatrem 5 na 7 dni wieje tak że kotwa nie utrzyma i przyjemność żadna.

nie narzekaj tylko dawaj dzisiaj na nocke, uszczelki znalazłem fajne pod śruby w rolce i plaskownik na podparcie ;)

po ostatnim naszym wspólnym wypadzie mam morde spalona jak murzyn :D

Edytowane przez Qowax001
  • Like 1

Witam, jestem nowy na tym forum.

Mam do Panów pytanie. Dotąd łowiłem na ZZ i Narwi poniżej zapory Dębe tylko z brzegu. Jednak od niedawna zacząłem więcej spinningować, stąd konieczność wypływania. Wędkuję razem z sąsiadem i dotąd raczej sporadycznie. Od niedawna coraz częściej.

Mam pytanie odnośnie miejsc, gdzie najlepiej ustawiać się na sandacza, okonia czy szczupłego?

Czy jest sens ustawiać się w nocy na drapieżnika?

W ten weekend planuję z sąsiadem dłuższy wypad łódką. Zaczynamy w piątek ok. 16 - 17 z Wierzbicy a wracamy w sobotę ok. 17 - 18.

Czy mogli byście polecić jakieś ciekawe miejsca do obrzucania?

A może jest ktoś chętny? Mam 2 miejsca na łódce. Nie posiadam swojej ale wypożyczam, taką większą i wygodną.

Zapewniam bezpieczną podróż - patent sternika motorowodnego.

Planowałem początkowo popłynąć na Bug przy ujściu do Narwi a potem ustawić się gdzieś w nocy z gruntem (ew. przybić do brzegu i gruntować z niego). Rano wyruszyć na Narew.

Liczę na podpowiedzi i pozdrawiam.

Edytowane przez ŁysyCielak

Witam, jestem nowy na tym forum.

Mam do Panów pytanie. Dotąd łowiłem na ZZ i Narwi poniżej zapory Dębe tylko z brzegu. Jednak od niedawna zacząłem więcej spinningować, stąd konieczność wypływania. Wędkuję razem z sąsiadem i dotąd raczej sporadycznie. Od niedawna coraz częściej.

Mam pytanie odnośnie miejsc, gdzie najlepiej ustawiać się na sandacza, okonia czy szczupłego?

Czy jest sens ustawiać się w nocy na drapieżnika?

W ten weekend planuję z sąsiadem dłuższy wypad łódką. Zaczynamy w piątek ok. 16 - 17 z Wierzbicy a wracamy w sobotę ok. 17 - 18.

Czy mogli byście polecić jakieś ciekawe miejsca do obrzucania?

A może jest ktoś chętny? Mam 2 miejsca na łódce. Nie posiadam swojej ale wypożyczam, taką większą i wygodną.

Zapewniam bezpieczną podróż - patent sternika motorowodnego.

Planowałem początkowo popłynąć na Bóg przy ujściu do Narwi a potem ustawić się gdzieś w nocy z gruntem (ew. przybić do brzegu i gruntować z niego). Rano wyruszyć na Narew.

Liczę na podpowiedzi i pozdrawiam.

Bój się Buga, co Ty piszesz.....  :blink:

Nie żebym coś sugerował ale wystarczy zerknąć ukradkiem na nick autora :clappinghands:

Sorki :offtopic:  musiałem :]

Edytowane przez puszek7

Ups... Przepraszam najmocniej i nie wiem jak to się stało... Takie błędy raczej mi się nie zdarzają.

Wszelkie złośliwości puszczam mimo uszu i mam nadzieję, że znajdzie się jednak ktoś kto zechce mi odpisać...

Pozdrawiam.

Nie ma za co przepraszać jeżeli chodzi o rzekę to piszemy tj. napisałeś "Bug" a Panowie wyżej niech się Boga boją i najpierw sprawdzą zanim skrytykują.

A może adwokat nauczyłby się, iż nazwy własne, w tym miast, piszemy wielką literą?

• Like 1

ale ludzie... o co kaman?

Zrobiłem błąd, przyznałem się i poprawiłem. Trzeba od razu kogoś wyśmiać? No pogratulować... Zadałem pytanie i dostałem odpowiedź, chociaż na priv. 

A tu widzę jakaś szersza dyskusja OT się zrobiła.

Pozdrawiam i życzę dużo relaksu nad wodą!

Nie stresuj się, wielu lubi pokpić sobie.  ;)

Sandaczy szukaj naprzeciwko kościoła i w okolicy. Masa nierówności na dnie, odcinek wzdłuż "plaży" też jest ciekawy. Oczywiście most obowiązkowo należy dokładnie objechać. 

Na dwa dni chyba wystarczy miejscówek do obstukania.  :D

Pochwal się wynikami - Bartek

Zapomniałem o nocnych wojażach. Najczęściej obławiany jest most, ale plaża też potrafi zaskoczyć.

Edytowane przez bartsiedlce

A my dzisiaj z @Friko miło spędziliśmy poranek łowiąc kilkanaście sandaczy w tym mojego 'rodzynka' o długości 77cm, były jeszcze 2 wymiarowe @Frika, pozostałe już krótkie.

post-45604-0-48674700-1404464362_thumb.jpg  post-45604-0-55179000-1404466141_thumb.jpg  post-45604-0-01237000-1404465775_thumb.jpg

Sprzęt:

Wędka na blanku Matagi TR76 Super Shore L, kołowrotek Daiwa Luvias 2506, plecionka Duel Hardcore X8 #1.0, guma 4".

Dziękuję @Friko za foty i podebranie!

• Like 11