janih Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 a nie jest jakos tak ze oni moga stawiac sieci od ktoregos tam dnia miesiaca i w wyznaczonej czesci? w zeszlym roku w okolicy wrzesnia spotkalem ponizej mostu na serock, oznaczone dwoma karnistrami z napisem PZW rownolegle do nurtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jak równologle to chyba jeszcze ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ostatnio widziani przeze mnie rybacy stawiali sieci poniżej mostu w Zegrzu, między kapelonami a lewym brzegiem oraz między samymi kapelonami:) Sieci oznakowane były czerwonymi, okrągłymi bojami. Pracowali w tygodniu, ok. godziny 20:00. Nie ukrywam, że pomimo zrozumienia sytuacji, denerwujący widok:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Z tego co wiem to nie mogą stawiać sieci w weekend, ale wiadomo robią co chcą, stawiają kiedy chcą. Jak jest nieoznakowana i takową znajdziesz to przepłyń przypadkiem po niej kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Z tego co wiem to nie mogą stawiać sieci w weekend, ale wiadomo robią co chcą, stawiają kiedy chcą. Jak jest nieoznakowana i takową znajdziesz to przepłyń przypadkiem po niej kilka razy łodzią podwodną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 łodzią podwodną ? Ale tylko jeśli jest żółta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Jak się wreszcie człowiek wybiera, to się pogoda zaczyna sypać :/ Jutro i wiatr i deszcz prognozują Dajcie Panowie znać, czy dało się dziś łowić...widzę, że wieje dość ostro i pewnie mętnookich nikt nie uwidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Byłem na spacerku w Zegrzu. Wiało niemiłosiernie od południa. Na wodzie falka konkretna a na falach grzybki się tworzyły. Po tym deszczu pewnie się teraz uspokoiło. Dziś i jutro spiningowe mistrzostwa okręgu i sektory w pogorzelcu i serocku miały ciężko moim zdaniem. Ciekawe jak wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Dzięki za info. A ja przedzwoniłem do przystani i podobno jakiś dramat...nic się nie dzieje(???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Porażka w tym roku jest z tym wiatrem 5 na 7 dni wieje tak że kotwa nie utrzyma i przyjemność żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Porażka w tym roku jest z tym wiatrem 5 na 7 dni wieje tak że kotwa nie utrzyma i przyjemność żadna.nie narzekaj tylko dawaj dzisiaj na nocke, uszczelki znalazłem fajne pod śruby w rolce i plaskownik na podparcie po ostatnim naszym wspólnym wypadzie mam morde spalona jak murzyn Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Qowax001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ja zrezygnowałem z dzisiejszego wypadu...wygrała pogoda i wieści znad wody.Był może ktoś z rana? Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁysyCielak Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Witam, jestem nowy na tym forum. Mam do Panów pytanie. Dotąd łowiłem na ZZ i Narwi poniżej zapory Dębe tylko z brzegu. Jednak od niedawna zacząłem więcej spinningować, stąd konieczność wypływania. Wędkuję razem z sąsiadem i dotąd raczej sporadycznie. Od niedawna coraz częściej.Mam pytanie odnośnie miejsc, gdzie najlepiej ustawiać się na sandacza, okonia czy szczupłego?Czy jest sens ustawiać się w nocy na drapieżnika? W ten weekend planuję z sąsiadem dłuższy wypad łódką. Zaczynamy w piątek ok. 16 - 17 z Wierzbicy a wracamy w sobotę ok. 17 - 18. Czy mogli byście polecić jakieś ciekawe miejsca do obrzucania? A może jest ktoś chętny? Mam 2 miejsca na łódce. Nie posiadam swojej ale wypożyczam, taką większą i wygodną.Zapewniam bezpieczną podróż - patent sternika motorowodnego. Planowałem początkowo popłynąć na Bug przy ujściu do Narwi a potem ustawić się gdzieś w nocy z gruntem (ew. przybić do brzegu i gruntować z niego). Rano wyruszyć na Narew. Liczę na podpowiedzi i pozdrawiam. Edytowane 1 Lipca 2014 przez ŁysyCielak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Planowałem początkowo popłynąć na Bóg przy ujściu do Narwi a potem ustawić się gdzieś w nocy z gruntem (ew. przybić do brzegu i gruntować z niego). Rano wyruszyć na Narew. Bój się Buga, co Ty piszesz..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Witam, jestem nowy na tym forum. Mam do Panów pytanie. Dotąd łowiłem na ZZ i Narwi poniżej zapory Dębe tylko z brzegu. Jednak od niedawna zacząłem więcej spinningować, stąd konieczność wypływania. Wędkuję razem z sąsiadem i dotąd raczej sporadycznie. Od niedawna coraz częściej.Mam pytanie odnośnie miejsc, gdzie najlepiej ustawiać się na sandacza, okonia czy szczupłego?Czy jest sens ustawiać się w nocy na drapieżnika? W ten weekend planuję z sąsiadem dłuższy wypad łódką. Zaczynamy w piątek ok. 16 - 17 z Wierzbicy a wracamy w sobotę ok. 17 - 18. Czy mogli byście polecić jakieś ciekawe miejsca do obrzucania? A może jest ktoś chętny? Mam 2 miejsca na łódce. Nie posiadam swojej ale wypożyczam, taką większą i wygodną.Zapewniam bezpieczną podróż - patent sternika motorowodnego. Planowałem początkowo popłynąć na Bóg przy ujściu do Narwi a potem ustawić się gdzieś w nocy z gruntem (ew. przybić do brzegu i gruntować z niego). Rano wyruszyć na Narew. Liczę na podpowiedzi i pozdrawiam.Bój się Buga, co Ty piszesz..... Nie żebym coś sugerował ale wystarczy zerknąć ukradkiem na nick autora Sorki musiałem :] Edytowane 1 Lipca 2014 przez puszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁysyCielak Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Ups... Przepraszam najmocniej i nie wiem jak to się stało... Takie błędy raczej mi się nie zdarzają. Wszelkie złośliwości puszczam mimo uszu i mam nadzieję, że znajdzie się jednak ktoś kto zechce mi odpisać... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiR Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Nie ma za co przepraszać jeżeli chodzi o rzekę to piszemy tj. napisałeś "Bug" a Panowie wyżej niech się Boga boją i najpierw sprawdzą zanim skrytykują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 SZiR Post kolegi był edytowany , zrobił korektę w tekście .Tak na przyszłość..... Bez urazy. Zdrów ! Co do ZZ , to tylko duża ilość czasu i poświęcenia przyniesie efekty i oczekiwane miejsca Wierz mi. Z autopsji. Połamania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Nie ma za co przepraszać jeżeli chodzi o rzekę to piszemy tj. napisałeś "Bug" a Panowie wyżej niech się Boga boją i najpierw sprawdzą zanim skrytykują.A może adwokat nauczyłby się, iż nazwy własne, w tym miast, piszemy wielką literą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁysyCielak Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 ale ludzie... o co kaman?Zrobiłem błąd, przyznałem się i poprawiłem. Trzeba od razu kogoś wyśmiać? No pogratulować... Zadałem pytanie i dostałem odpowiedź, chociaż na priv. A tu widzę jakaś szersza dyskusja OT się zrobiła. Pozdrawiam i życzę dużo relaksu nad wodą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Nie stresuj się, wielu lubi pokpić sobie. Sandaczy szukaj naprzeciwko kościoła i w okolicy. Masa nierówności na dnie, odcinek wzdłuż "plaży" też jest ciekawy. Oczywiście most obowiązkowo należy dokładnie objechać. Na dwa dni chyba wystarczy miejscówek do obstukania. Pochwal się wynikami - Bartek Zapomniałem o nocnych wojażach. Najczęściej obławiany jest most, ale plaża też potrafi zaskoczyć. Edytowane 1 Lipca 2014 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁysyCielak Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Dzięki za podpowiedzi. Dam znać jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Dzisiaj na Zegrzu ani pstryknięcia, natomiast przystaniowy mówił o kilku sumach, w tym jednym dwudziesto kilowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ktos jeszcze plywal w tym tygodniu? Ryba się ruszyla czy dalej marazm? Planuje wyskoczyć w weekend i zastanawiam sie czy poganiac za sandałami czy moze pomęczyć okonie i poszukac zębatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 A my dzisiaj z @Friko miło spędziliśmy poranek łowiąc kilkanaście sandaczy w tym mojego 'rodzynka' o długości 77cm, były jeszcze 2 wymiarowe @Frika, pozostałe już krótkie. Sprzęt:Wędka na blanku Matagi TR76 Super Shore L, kołowrotek Daiwa Luvias 2506, plecionka Duel Hardcore X8 #1.0, guma 4". Dziękuję @Friko za foty i podebranie! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi