Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Dupy dziś nie urywło. Kilkadzisią okonków z czego 3/4 nie miała wymiaru ;( pięć szczupłych, dwa powyżej wymiaru, krótki snadaczyk i bolek 60cm na otarcie łez.

Wszytsko z rzutu na gumy.

Edytowane przez _ronin

Byłem dzisiaj. Pogoda pod psem, wytrzymałem do 14. Około 10 dwa brania sandaczy z trola - 50 i 60 cm  (1,85 kg). Oprócz tego jeszcze cztery brania - krótki szczupak, krótki sandacz i dwa okonie, tylko trochę większe od woblera. Taka pogoda ma jednak swoją zaletę - nikogo na wodzie...

Jak Kolega pływa 3 razy w tygodniu, to szacun...stąd zrozumiałe to "zaledwie z 10 miarowych ryb". Ja byłem dwa razy w tym roku i małem jednego wymiarka więc u mnie wychodzi że jest rewelacja :lol: A na poważnie, to połamania i czekamy na wieści!

U mnie wczoraj trochę pstryków, 2 krótkie sadałki i jeden około wymiarowy szczupaczek. Cały wypad zwieńczony opalenizną. Na szczęście w pogodzie zmiany od dziś więc zaczniemy prawdziwie jesienne łowy bez tego całego zamieszania na Wodzie bo dla wodniaków (zwłaszcza tych pseudo) to był chyba ostatni weekend.

Ja wczoraj około południa ściągałem łódkę w 4 więc trochę czasu się tam kręciłem i parę ładnych rybek zobaczyłem m.in. sum ok. 15kg, inna załoga 2 szczupaki na oko 1,5 i 2,5kg wraz z sandaczem ok. 2,5 kg no i w "przystani" za siatką jeden z kolesi 3 około wymiarowe sumki z łódki wynosił. A pogoda faktycznie na krótki rękawek.

Na szczęście w pogodzie zmiany od dziś więc zaczniemy prawdziwie jesienne łowy bez tego całego zamieszania na Wodzie bo dla wodniaków (zwłaszcza tych pseudo) to był chyba ostatni weekend.

Straszą mrozkiem w piątek w nocy, więc może się zacznie trochę dziać  ;)  ja niestety muszę teraz poczekać na kolejny wypad :(

• Like 1