Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka adasio ostatnio się nie odzywasz może byśmy wybrali się na sandacze chociaż ostatnie informacje o efektach na Zegrzu nie są zachęcające:'( teraz mieszkasz na przeciwko to można się spotkać i ustawic na jakieś rybki

Witam, kolega nowy to pewnie może nie wiedzieć ze taką wiadomość może innemu kol wysłać prywatnie, po co nam wiedzieć, że się namawiacie :-)

Siemka adasio ostatnio się nie odzywasz może byśmy wybrali się na sandacze chociaż ostatnie informacje o efektach na Zegrzu nie są zachęcające:'( teraz mieszkasz na przeciwko to można się spotkać i ustawic na jakieś rybki)

Nie jeździłem zbyt często na rybki bo wykańczałem mieszkanie :)

W sobotę zrobiliśmy z kumplami szybki strzał, trzy godzinki machania na zero.

Za to pogoda rewelacja, przelotki zamarzały i gwizdało tak że trzeba było pilnować żeby czapek z głów nie pozwiewało.

Spotkałem znajomego który pływał z bratem cały piątek i też narzekał, za to chwalił się że tydzień wcześniej złowił przez weekend 28 sztuk, z czego pięć, na oko było wymiarowych. Największy miał 82cm.

Dzisiaj dzwonił do mnie kolega który akurat jechał do Jadwisina i przejeżdżał mostem przez Zegrze.Podeksytowanym głosem mówił że tyle łodzi ( twierdził że było tego z 80 sztuk ) jeszcze nie widział.Wychodzi na to że coś się ruszyło

Panowie czy w tygodniu plywal ktos na wysokosci Jachranki. Chodzi mi o dziki slip przy tzw betonach. Ponoc teren zostal wydzierżawiony a 2 tyg temu byla tam ekipa czyszczaca brzeg z krzaczorow. Ponoc ma tam stanac jakas barka z piwem mydłem i powidłem :(

Zastanawiam sie czy to koniec dostepu do wody w tym miejscu czy jest szansa na zwodowanie sie jeszcze tam w tym sezonie.

Dzisiaj dzwonił do mnie kolega który akurat jechał do Jadwisina i przejeżdżał mostem przez Zegrze.Podeksytowanym głosem mówił że tyle łodzi ( twierdził że było tego z 80 sztuk ) jeszcze nie widział.Wychodzi na to że coś się ruszyło

Ruszyło się na całego. Sumki są tak głodne przed zimą, że pokarm pobierają nawet przez skurę. Świadczyć o tym może wiele zaobserwowanych przypadków kiedy sumki zahaczone były za ogon.

Ot i cała magia WKSu pod koniec października.

Feee.

Panowie czy w tygodniu plywal ktos na wysokosci Jachranki. Chodzi mi o dziki slip przy tzw betonach. Ponoc teren zostal wydzierżawiony a 2 tyg temu byla tam ekipa czyszczaca brzeg z krzaczorow. Ponoc ma tam stanac jakas barka z piwem mydłem i powidłem :(

Zastanawiam sie czy to koniec dostepu do wody w tym miejscu czy jest szansa na zwodowanie sie jeszcze tam w tym sezonie.

Wczoraj barka już tam stała.

Tia, wędkarze , rzutem na taśmę....ruszyli po sandacze ....

Zabawny widok ....dla sandaczy z dołu...

FH

Ruszyło się na całego. Sumki są tak głodne przed zimą, że pokarm pobierają nawet przez skurę. Świadczyć o tym może wiele zaobserwowanych przypadków kiedy sumki zahaczone były za ogon.

Ot i cała magia WKSu pod koniec października.

Feee.

Niestety...przykry standard...

Ja wybieram się w niedzielę, popływam po drugiej stronie mostu w oczekiwaniu na jedno czy dwa pstryknięcia :) ...