Delux Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 @fishunter jak widziales na ktorej łódce chowali za pazuche króciaki to trzeba bylo dzwonic na policje do nieporetu podac numery łodzi. Jeśli kochasz tą wodę.: Reaguj - nie toleruj!!! Inaczej nic sie nie zmieni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Swego czasu (10 lat temu) byłem na zz po 2-3 razy w tygodniu. Co nieco jeszcze przyzwoitego można było połowić (od Serocka do przekopu) Kolejne lata i coraz słabsze wyniki. Chamówa na wodzie i pijane bydło przepełniają czarę goryczy. Paru moich znajomych ma podobne zdanie. Teraz jestem 2-3 razy w roku i mi wystarczy. Pojadę z ciekawości i chęci popływania łódką. Ta woda jest tak przetrzepana że szkoda pisać. Sensacja to szczupak 60-70cm...Owszem zdarza się RYBA, ale przy tak dużej wodzie i presji musi być coś złowione. Może ktoś kiedyś pójdzie po rozum do głowy i zagospodaruję tę wodę z ogromnym potencjałem. Tym czasem wolę sobie wyjść na Wisłę, praktycznie zerowa presja (rzadko spotkam łódkę na wodzie) i zdrowe dzikie ryby. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Wczoraj woda miała w granicach 9-9,5 w zależności od pory dnia i miejsca. FHCześć, ciekawe czy plywaliśmy po różnych częściach, czy nasze echa tak różnie pokazują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 moje też wskazywało ok 9C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 @fishunter jak widziales na ktorej łódce chowali za pazuche króciaki to trzeba bylo dzwonic na policje do nieporetu podac numery łodzi. Jeśli kochasz tą wodę.: Reaguj - nie toleruj!!! Inaczej nic sie nie zmieni.@BanditReaguję i to często, zwracam uwagę rozmawiąjąc osobiście z takimi osobnikami.Rozmowy są naprawdę burzliwe,pewnie to znasz, ale przyznam się ,że coraz częściej tracę wiarę i odpuszczam.Z moich oserwacji wynika,że skala rośnie zamiast maleć. Spokój, przemyślenia i obcowanie z naturą to jest druga strona naszej pasji i coraz częściej chcę aby tak było.A to co jest dla mnie najbardziej wk...ce, to brak regularnych kontroli.Ale jak juz kontrolują to (przynajmniej ja tak mam) najważniejsza jest gasnica w łódce PozdrawiamFH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Jak po weekend'zie, szczupaki i zendery gryzą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Raczej nie. Za to w niedzielę rzecz niebywała - w czasie 4 godzin byłem świadkiem 3 kontroli. Najpierw SSR, później policja a na deser PSR. Nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Wczoraj plywalem za sandaczem od rana do poludnia. Poza mgłą i kilkoma delikatnymi pstrykami bez ryby. Szczupakow nie szukałem. A sezon w taki oto sposob zostal zakonczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Kurcze, a myślałem że ktoś się pochwali po wczorajszym dniu..pogoda malina! Miałem wypłynąć koło 10-11ej, ale jakoś nie chciało mi się ruszać z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Pogoda była rewelacyjna, choć nie dla każdego. Słyszałem sporo ustyskiwań na mgłę, będącą źródłem wczorajszych niepowodzeń, zdaniem wytrawnych siatkarzy rzecz jasna... Dość powiedzieć, że uwalniając kolejne ryby miałem ubaw po pachy Edytowane 24 Listopada 2014 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 O proszę...to gratki Radek! A dużo ich uwolniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Duzo nie duzo - ważne że były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Michał marudzi, bo za dużo czasu na zmianę przynęt stracił Najważniejsze, że trafiały w dobre rece i że ci, co przynieśli siatki, obeszli się smakiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) byłem wczoraj i w sobotę i oba dni zakończone po dwa okonki(szukałem sandaczy) PSR to w tej mgle powinni popływać po cichu po "strefie" bo na pewno znaleźli się tacy co tam łowili. A w sobotę przy WKSie było czarno-biało, setki albo nawet tysiące mew i kormoranów ucztowały na zimowisku a zapis ryb już 2m pod powierzchnią pojawił się mimo prędkości ok 30 km/h Edytowane 24 Listopada 2014 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Nie od dziś wiadomo, że PZW za nasz sos dokarmia ptactwo, zwłaszcza kormorany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider44 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Raczej nikt nie zamieniłby swego losu na żywot ptaka, nawet kormorana. Przyroda to jedna całość,dajcie żyć. A nasz pazerny gatunek wszędzie wtyka "patyk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 zalew pusty,zero kontaktu ale kanał full białej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Czyli niektórzy połapali a inni byli kontrolowani, jedno i drugie bardzo dobrze.Ja się wybieram za 2 tygodnie w weekend, mam nadzieję, że lodu jeszcze nie będzie i łódki będzie można wypożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 zalew pusty,zero kontaktu ale kanał full białej rybyIMG_2159.JPG A jak na kanale? W niedziele przy ujściu nie było gdzie szpilki wstawić, miłośnicy białej ryby obstawili oba brzegi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider44 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 W trakcie spaceru z pieskiem nad wodą, z połowów wróciły dwie łódki znajomych. Spiningiści pochwalili się dwoma szczupakami 70+ i dwoma sandaczami 60+, oraz metrowym sumkiem. Spławikowiec złowił na kanale dwa kilowe leszczyki i kilka średnich płotek. Pogoda dopisuje, a ja przeziębiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider44 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Ale jutro wyskoczę na wodę zakończyć sezon pływacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 zalew pusty,zero kontaktu ale kanał full białej rybyIMG_2159.JPGByło je czuć na kiju jak glowka jechała po grzbietach. Faktycznie sporo tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ale jutro wyskoczę na wodę zakończyć sezon pływacki.jak masz zamiar pływać w zalewie to załóż grubą piankę bo woda już zimna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Michał marudzi, bo za dużo czasu na zmianę przynęt stracił Najważniejsze, że trafiały w dobre rece i że ci, co przynieśli siatki, obeszli się smakiem.jak zmieniałem to od razu rybe miałes... jakieś czary czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi