Fishhunter Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Właśnie się dowiedziałem od kolegi z "innej łodzi", że w grudniu odłowiono za zgodą PZW do marketów bodajże 8 ton sumów przy moście w Zegrzu. Czyli wjechano w zimowisko tych ryb. Ktoś coś słyszał w tej sprawie? Kolega nie jest bajkopisarzem i nie opowiada niestworzonych historii ale chciałbym potwierdzić.Witam Czy ktoś to może potwierdzić, bo póki co łudzę się, że to tylko plotka bez potwierdzenia Dżizus , to za mocne nie moje słabe nerwy..... FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Niestety, okonie (i nie tylko je) mocno przetrzebiono w zimie. Łagodna aura w połączeniu z ludzką zachłannoscią i głupotą doprowadziły do stanu, którego, osobiście, nie znałem. Jedne z najbardziej rybnych miejscówek świecą pustkami. Zgroza Dzis tą informację potwierdziłem w rozmowie z człowiekiem który nad wodą mieszka. Niestety beretowanie prowadzono na potęgę głównie sumy. Aż mnie serce bolało jak słuchałem o pełnych worach ryby ktore niemalże codziennie wyjeżdżały znad wody. Przykro było słuchać o ilości sieci jakimi było i nadal bywa obstawione ujście Rządzy i odcinek przez Rynie i Białobrzegi az do Nieporetu. Nie napawa to niestety optymizmem na ten sezon. Ale żeby nie było, wcześniejszy 20 minutowy spiningowy spontan zakończył sie jedną fajną spadniętą rybką i jednym szczupaczkiem około 40 cm - nadzieja umiera ostatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Bandit Smutna ta historia, niestety. Chore to wszystko. Beton goli wodę na potęgę , żeby nabić kieszenie. Nikt nie myśli o konsekwencjach takiego postępowania, bo kasa przysłania zdrowy rozsądek. W sumie nie ma co się dziwić. To takie nasze , polskie.... FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Chciwość i głupota nie mają narodowości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dzis tą informację potwierdziłem w rozmowie z człowiekiem który nad wodą mieszka. Niestety beretowanie prowadzono na potęgę głównie sumy. Aż mnie serce bolało jak słuchałem o pełnych worach ryby ktore niemalże codziennie wyjeżdżały znad wody. Przykro było słuchać o ilości sieci jakimi było i nadal bywa obstawione ujście Rządzy i odcinek przez Rynie i Białobrzegi az do Nieporetu. Nie napawa to niestety optymizmem na ten sezon. Ale żeby nie było, wcześniejszy 20 minutowy spiningowy spontan zakończył sie jedną fajną spadniętą rybką i jednym szczupaczkiem około 40 cm - nadzieja umiera ostatnia.Mieszkam 50 metrów od ZZ i ja nie potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nie potwierdzaj. Bądź zajebisty. A później mieszkaj przy pustej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Mieszkam 50 metrów od ZZ i ja nie potwierdzam być może są rejony gdzie proceder nie występuje albo "profesjonaliści" dobrze się maskują. Ale po tym co usłyszałem wczoraj jeszcze dziś na samo wspomnienie rozmowy nie dowierzam a niestety nie mam powodów sadzić że są to brednie wyssane z palca. Niestety całość jest tak zorganizowana że wcale nie jest łatwo o przyłapanie na gorącym uczynku z rybami bo najpierw z nad wody wyrusza tzw czujka a jak przekaże info że jest "czysto" to wyrusza transport z towarem. Wg mnie jest to już przestępczość zorganizowana i to na nie małą skalę. Nie ma się też co dziwić, że tubylcy nie interweniują bo najzwyczajniej w świecie się boją odwetu. Ale dziwi mnie fakt, że takie rzeczy dzieją się w wędkarskim sercu Mazowsza pod nosem ZG PZW na zbiorniku, który powinien być oczkiem w głowie. A wiadomym jest, że w sezonie zimowym to raczej nie wędkarze trolingują po wodzie na zimowiskach ryb. Takich miejsc poza obrębem ochronnym jest tylko kilka i powinny być nadzorowane przez odpowiednie służby a wierzyć mi się nie chce, że owe służby nie wiedza co się dzieje. Jedyne o pozostaje nam wędkarzom to brak tolerancji i każdorazowe powiadamianie owych służb w sytuacji zauważenia działań kłusowniczych bo niestety wylewanie smutków i żali na forum na nic się nie zda. Gwoli przypomnienia poniżej telefony ogólnodostępne w sieci: 22 774 87 57 Policja wodna w Nieporęcie793 022 609 dowodzący SSR koła PZW 13502 076 194 Artur Stolarski komendant warszawskiego PSR602 38 8818 zastępca komendanta PSR Warszawa22 773 94 60 komenda wojewódzka PSR 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nie potwierdzaj. Bądź zajebisty. A później mieszkaj przy pustej wodzie.Dziękuję. Ja i tak mam +300% do samozajebistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Pływałem wczoraj, siatek nie widziałem, za to na wysokości Serocka stały barki. Czy to pogłębiają ujście Bugu? Czy przerabiają ryby na konserwy? Okonie miały chęć ale złowilismy sobie tylko po jednym , bo to był wypad rekreacyjno-rozpoznawczy, wiosny we wodzie nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Pływałem wczoraj, siatek nie widziałem, za to na wysokości Serocka stały barki. Czy to pogłębiają ujście Bugu? Czy przerabiają ryby na konserwy? Okonie miały chęć ale złowilismy sobie tylko po jednym , bo to był wypad rekreacyjno-rozpoznawczy, wiosny we wodzie nie widaćMogli zaczać pogłębianie Bugu. Miało się to chyba zacząć w tym roku. Było pisane w wątku o Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawllos Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam wszystkich,jestem nowym forumowiczem oraz nowym spinningistą. Mam pytanie, w czasie majówki będę nad zegrzem i po raz pierwszy będę trzymał spinning w ręce jednak chciałbym spróbować swoich sił nad wodą. Czy w okolicach hotelu 500 można pochodzić ze spinningiem? Narazie w grę wchodzi tylko łowienie z brzegu. Wiem że na początku wyniki super nie będą ale miło jest jak uwiesi się na haczyku cokolwiek oprócz trawy. Proszę o jakieś porady co do miejscówek i ewentualnych przynęt. Akwenu nie uszczuplę gdyż ryby wypuszczam. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mając hotel za plecami, po lewej stronie powinieneś mieć pas trzcin. Wydaje mi się, że z brzegu w tym miejscu będziesz w stanie dorzucić do fajnego spadku dna. U jego podstawy często kręcą się ładne okonie, nierzadko szczupaki. Chyba jest tam jakiś pomost... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawllos Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Super, dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Był ktoś dziś? Ja byłem, dupy nie urwało.... parę okonków, krótki szczupak i sandacz przypadkowy ( chciałbym aby takie brały po 1 czerwca ). Edytowane 1 Maja 2015 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Byłem.. walczyłem 6 szczupaczków - największy 56 cm.. Niezależnie od rozmiaru wabia trafiał się ten sam rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 O, to fajnie, że ktoś miał kontakt z zębatymi Ja dziś, mimo szczerych chęci, widziałem tylko okonie. Nierówną walkę zakonczyła gwałtowna ulewa, wsparta burzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Byłem dzisiaj (za poznawczo) popatrzeć co tam się dzieje nad Zegrzem,stojąc na pomoście byłem świadkiem zberetowania 2 szczupaków z trola,byłem jakieś 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Popływałem wczoraj trochę. Pływanie zakończone wynikiem 1 okonek + 1 pobicie zębatego niestety nie zacięte. Woda strasznie mętna prawdopodobnie przez prace przy pogłębianiu ujścia Bugu. Wiadomo jak długo to potrwa jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 A jednak poglebiaja ,slyszalem ze byly jakie schodki ekologiczno-finansowe ,czyli na jakim odcinku Bugu trwają prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 A jednak poglebiaja ,slyszalem ze byly jakie schodki ekologiczno-finansowe ,czyli na jakim odcinku Bugu trwają praceSamo ujscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) -ciekawe kiedy zakończa prace Edytowane 6 Maja 2015 przez ryobisum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Bylem 1szego na zawodach to 8okoni udalo sie przechytrzyc wiekszosc rano miedzy 7-11 godzina .padlo parenascie szczupakow . Wszystko wrocilo do wody 3ciego na trolla zlapali 2tolpygi po 15kg sztuka zberetowane podhaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Okonie biora i to dosc lapczywie co prawda z niedzieli max 28cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jaki Waszym zdaniem kolor najbardziej się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) U mnie denaturat z brokatem, pychota musi...;-) Edytowane 7 Maja 2015 przez PiECIA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi