Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

szczypak (ok 55 cm) trzy krótkie sandaczyki dwa okonie..... generalnie ja to nie umiem łowić bo się uczę tym całym castingiem posługiwać ;)

ale tak jak patrzyłem co się dzieje na wodzie to jednego trola widziałem z rybą (szczypak) znajomy spływając poinformował o jednym wymiarowym sandaczu wiszącym na agrafce u trola na narwi. w porównaniu do zeszłego weekendy mało ryby w korycie.

info z zawodow na 50osob zlapanych 110okoni miarowych *(najwiekszy 39cm) i 3 chyba szczupaki najwiekszy 65cm

sam złapałem na troka ledwo wymiarowego 19cm jednego okonka

pogoda strasznie uciażliwa

a i co do tej ilosci okoni to jedna osoba trafila prawie 30szt a reszta tylko pojedyncze

w sobotę z tego co widziałem okoń był do 3.5 metra. w niedzielę pływałem po ujściu bugu i po narwi co by odwiedzić miejsca z zeszłego roku i sprawdzić jak się woda zmieniła. ryby brały, więc i na zawodach powinno być połowione ale jak czas pokazuje odcinek od mostu do zapory coraz bardziej wyjałowiony......

Ogólnie to ten wątek można chyba zamknać?  Pisanie o kilku okonkach i pojedyńczych szczupakach w granicach wymiaru ochronego można sobie chyba darować? Być może jednak należy oczekiwać, całkiem niedługo, pasjonujących opowieści o połowach cierników przy pomocy ekstra czułych echosnosd.

Nie chce nikomu psuć humoru ale opowieści dorosłych facetów, o tym że wytargali 5 okonków po 20 cm są trudne do przełknięcia.

Ja dzięki PZW stałem się zwolennikiem łowisk komercyjnych oraz wyjazdów zagranicznych. Obydwie te formy są zdecydowanie lepsze od ładowania kasy dla Panów którzy za nic nierobienie biorą składki po 200zł za osobę. Jak ktoś jednak lubi popierać nierobów mamy kraj demokratyczny.  

Nawet teraz 20% społeczeństwa chce się składać się na ośmiorniczki to dlaczego nie na wakacje dla "leśnych dziadków" z PZW? 

• Like 1

nie widziałem więc ręki sobie nie dam uciąć....ale już w tym roku zostało złowionych kilkanaście sandaczy grubo powyżej 70ciu cm na zegrzu....i nie mówię o okresie ochronnym. jeżeli jest się co dziennie na wodzie to się połowi...jak się jest raz na jakiś czas to trzeba mieć szczęście by trafić w żerowanie... tyle gum kogutów woblerów i innych błyskotek które ryby w zegrzu widziały to w nie jednym sklepie wędkarskim nie ma.... sami wiecie co się dzieje jesienią.... ryby w kaskach pływają bo między łódkami ciężko przepłynąć...

beton PZW będzie się jeszcze miał długo długo dobrze....bo znam przynajmniej jednego człowieka w moim wieku (chyba nie takim stary) który powiela takie bzdury pzw że aż boli.....w zamian koło sponsoruje....

wracając do zegrza....jest potencjał ale jest też nieme przyzwolenie i przymykanie oka na kłusoli z kartami wędkarskimi, są rybacy - bo operat rybacki trzeba wyrobić...

a na zegrzu można połowić nawet przy takim naszym marudzeniu :)

• Like 4

nie widziałem więc ręki sobie nie dam uciąć....ale już w tym roku zostało złowionych kilkanaście sandaczy grubo powyżej 70ciu cm na zegrzu....i nie mówię o okresie ochronnym. jeżeli jest się co dziennie na wodzie to się połowi...jak się jest raz na jakiś czas to trzeba mieć szczęście by trafić w żerowanie... tyle gum kogutów woblerów i innych błyskotek które ryby w zegrzu widziały to w nie jednym sklepie wędkarskim nie ma.... sami wiecie co się dzieje jesienią.... ryby w kaskach pływają bo między łódkami ciężko przepłynąć...

beton PZW będzie się jeszcze miał długo długo dobrze....bo znam przynajmniej jednego człowieka w moim wieku (chyba nie takim stary) który powiela takie bzdury pzw że aż boli.....w zamian koło sponsoruje....

wracając do zegrza....jest potencjał ale jest też nieme przyzwolenie i przymykanie oka na kłusoli z kartami wędkarskimi, są rybacy - bo operat rybacki trzeba wyrobić...

a na zegrzu można połowić nawet przy takim naszym marudzeniu :)

Faktycznie szkoda ręki... :) 

Już nasi przodkowie mieli tendencje do przesadzania w opisie swoich wędkarskich sukcesów. Widać tendencje się utrzymały. 

• Like 1

tendencje tak ale jeżeli znasz ludzi od wielu lat to wiesz ile trzeba odjąć albo wręcz dodać rybce żeby być blisko prawdy.....

były takie ryby na otwarciu....

Nawet jeśli kiludziesięciu/kilkuset wędkarzy oddając tysiące rzutów łowi kilkanaście podrośniętych sandaczy na początku sezonu na takim akwenie jak ZZ to hmmm    są łowiska choć chyba  już  nie w Polsce gdzie taki połów ma jeden wędkarz przez parę godzin.