Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

@Przemsol - pisac, uswiadamiac, edukowac. Jesli ktos w tygodniu nie plywa to nie ma tej swiadomosci.

@dziki1916 - to niestety w okresie jesienno zimowym gdy nie ma lodu glowna metoda miesiarzy na pozyskiwanie towaru. Bo niby zwykly i nie pozorny trolling a kazde wplyniecie w dolek z zimowiskiem konczy sie "wyjeciem" ryby.

Sorry za OT taka rzeczywistosc.

Dwa lata temu tez zarybiali z tym ze polowa szczupaka popadla w hipotermie i wykitowala przy kontakcie z woda. Nie wiem po co skoro tydzien pozniej te same osoby stawialy sieci.

Mnie w oczy nie kole bo ja swoje lowie - lowisko o presji ogromnej wiec i moze takie sytuacje jak opisales bywaja. Ja natomiast nic takiego nie widzialem.

Ciekaqe kiedy doczekamy sie zarybienia Sandaczem takim kolo 40 - pewnie nigdy :)

• Like 1

zarybienia zalewu zawsze odbywają się "prosto w sieci" rybackie. ryba po wpuszczeniu do nowego zbiornika stoi skupiona. żeby rozejść się po zbiorniku potrzebuje kilkunastu dni co najmniej. panowie (przez małe p) na zalewie lubują się w obstawianiu grążeli dookoła szczelnie sieciami a następnie wpływając w same grążele płoszą ryby z zielska...

zarybienia w poniedziałki odłowy rybackie na zalewie są we wtorki i czwartki...

ale na papierkach fajnie wygląda - pzw wydało tyle to i tyle kasy na zarybienia a zarybień było tyle i tyle....

żeby też jeszcze tak ktoś pomyślał o tym że po zarybieniach jest zakaz odłowów sieciowych lub nawet zakaz wędkowania... dlaczego np na koziorożcu takie informacje są: zakaz łowienia przez 3 dni po zarybieniu karpiem (swoją drogą po cholerę karp tego nie wiem)...

zarybienia sandaczem były kilka razy - sandacze były 5 cm. łowione później okonie były nabite tymi sandaczykami.... ale pzw ma nadwornego ichtiologa który pilnuje wykonania planu wynikającego z operatu rybackiego....

• Like 1

ja 7 krótkich sandaczy, 4 ryby spadły (w tym jedna na prawdę ładna ale nie wiem co :( ), szczupaczek,

kolega na łodzi 11 króciaków, 3 nie zacięte brania, szczupak i ładny okoń,

koledzy na drugiej łodzi po kilka króciaków i po jednym takim ok 60ciu cm....

ryby brały bardzo bardzo delikatnie w zasadzie zasysając gumy.

Edytowane przez Przemsol

ja 7 krótkich sandaczy, 4 ryby spadły (w tym jedna na prawdę ładna ale nie wiem co :( ), szczupaczek,

kolega na łodzi 11 króciaków, 3 nie zacięte brania, szczupak i ładny okoń,

koledzy na drugiej łodzi po kilka króciaków i po jednym takim ok 60ciu cm....

ryby brały bardzo bardzo delikatnie w zasadzie zasysając gumy.

Łowić to trza umić

Dziś z Przemkiem @wojciech1919 3h nad zalewem.. kilkadziesiąt okoni, kilkanaście przyzwoitych, jeśli uda się wygrzebać z filmu jakieś kadry, to może Przemek coś wrzuci ciekawego..

w ramach "wartości dodanej do wyjazdu" udało się nagrać krótki filmik z udziałem jednego z forumowiczów.. mającego podzielną uwagę- radzącego sobie z łowieniem na troka i żywcówkę jednocześnie...

Wstyd!

• Like 4

Dziś z Przemkiem @wojciech1919 3h nad zalewem.. kilkadziesiąt okoni, kilkanaście przyzwoitych, jeśli uda się wygrzebać z filmu jakieś kadry, to może Przemek coś wrzuci ciekawego..

w ramach "wartości dodanej do wyjazdu" udało się nagrać krótki filmik z udziałem jednego z forumowiczów.. mającego podzielną uwagę- radzącego sobie z łowieniem na troka i żywcówkę jednocześnie...

Wstyd!

Brawo, jaki multitasking. Podziel sie prosze tym materialem. A wielozadaniowcowi gratuluje.
  • Like 1

Trzeba było załatwić sprawę nad woda a nie " charakternie " donosić na forum publicznym.

Nie mam zamiaru 'załatwiac' nikogo - z tego wyrosłem. Zreszta, znajac tego czlowieka czekaloby mnie lazenie po sadach.

A juz nad wodą infrmację dostały i odpowiednie służby i władze koła.

Donosić na kogos, a zgłaszać chamskie i bezczelne kłusownictwo to dla mnie różnica.

• Like 13

Trzeba było załatwić sprawę nad woda a nie " charakternie " donosić na forum publicznym.

I w ten sposób Olaf zostałeś konfidentem i kapusiem, zamiast załatwić sprawę 'po polsku' (czytaj 'po męsku') :lol: :lol: :lol:

Przykre są takie komentarze, bo to pokazuje, moim zdaniem, że nic się u nas nie zmienia...

• Like 11

Nie mam zamiaru 'załatwiac' nikogo - z tego wyrosłem. Zreszta, znajac tego czlowieka czekaloby mnie lazenie po sadach.

A juz nad wodą infrmację dostały i odpowiednie służby i władze koła.

Donosić na kogos, a zgłaszać chamskie i bezczelne kłusownictwo to dla mnie różnica.

Większość chciała by być szeryfami. Pomijając, że większość jest mądra sprzed klawiatury to zgadzam się, że powinny takie sprawy być rozstrzygane prawnie. Odpowiednia kara finansowa wyleczy każdego z kłusowniczych zapędów. Oby tylko odpowiednie organy były surowe...

• Like 2