cometopudge Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Zawsze łowię tam gdzie chce i pamiętam że jak rok temu byłem ze znajomymi przeganiany z Pogorzelca to kwitowaliśmy to śmiechem. Mając wolne tylko weekendy na pewno nie będę rezygnował z łowienia w miejscu w którym zaplanowałem. Osobiście kiedyś wałkowałem temat i nie znalazłem aspektów prawnych które by tego zabraniały. Tu chodzi o czystą przyzwoitość a ja przyzwoity nie jestem, przykro mi ;] . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Tez przerabiałem ten temat, z bezczelnymi zawodnikami którzy zauważywszy ze Sobie dłubiemy chcieli nas przegonić z miejscówki. Kij w oko, coraz rzadziej można wybrać się nad wodę wiec nikt mi nie będzie zabraniał łapania gdzie chce, tym bardziej zawodnik. Nas też straszyli PSR-em, srerem, sądem koleżeńskim PZW, w końcu jakoś sie poddali.Wiec tez przyzwoity nie jestem i popieram kolegę cometoudge. Edytowane 13 Października 2016 przez janih 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Marcin nie mieszajmy przyzwoitości z tym co prawnie może lub nie, być zarządzone. Jak pokazuje przykład Mistrzostw Świata na Łupawie woda na której odbywają się zawody może zostać "zamknięta" na wyłączność dla uczestników imprezy i ja z tym jestem OK jeśli zostanie to odpowiednio wcześniej nagłośnione a informacja zostanie w odpowiedni sposób upubliczniona abym nie dowiedział się o tym np dopiero na wodzie od kontrolującego mnie organu. Jeśli w przepisach organizacji sportu PZW jest wskazane zalecenie by na czas zawodów rangi MP woda była "zamknięta" to niech to się odbędzie w cywilizowany sposób a nie wystosowuje się komunikat o tytule "Ograniczenia w wędkowaniu" będący w istocie tylko pobożną prośbą organizatora umieszczoną na stronie www gdzie jak wiadomo wśród braci wędkarskiej % internetowych wędkarzy jest znikomy a co za tym idzie i informacja rozpowszechniana jest w wąskim gronie odbiorców i to chcących szukać takich informacji. A jestem pewien że gro zwykłych wędkarzy ni interesujących się sportem wędkarskim nawet nie wie że na ZZ są w ten weekend mistrzostwa i pojadą jak zwykle na ryby i część być może da się z wody przegonić pod pretekstem zakazu wędkowania w sektorach. Ale starczy już OT. Ciekawe jakie wyniki będą, Pogodowo szykuje się lampa i wysokie stabilne ciśnienie. Edytowane 13 Października 2016 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 7. Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być na nim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenie uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim. Czyli, żeby mnie wygonić muszą mi pokazać takie zezwolenie ( z tego co kojarzę to sędziowie przeganiają z miejscówek, czyli powinni mieć kopię tego zezwolenia)? Kto jest tym uprawnionym do rybactwa w obwodzie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 OM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 7. Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być nanim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenieuprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim. Czyli, żeby mnie wygonić muszą mi pokazać takie zezwolenie ( z tego co kojarzę to sędziowie przeganiają z miejscówek, czyli powinni mieć kopię tego zezwolenia)? Kto jest tym uprawnionym do rybactwa w obwodzie ?No i wyszedł mój brak elementarnej wiedzy. Kojarzyłem że jest taki zapis gdzieś ale nie sprawdziłem u źródła czyli RAPR. Zaiste sprawa wydaje się prosta. Uprawnionym do Rybactwa w obwodzie obecnie zgodnie z umową dzierżawy i operatem jest PZW OM, warunkiem jest posiadanie przez organizatora pozwolenia w formie papierowej i to jest podstawą do egzekwowania tego punktu regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ktoś odważył się łowić dziś w ten wiatr? Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Zawodnicy startujący w Gpx polski :-D Ryby podobno się nie zabijają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Wyniki I tury http://ompzw.pl/modulesData/files/4736_mp_spinning_seniorzy_i_tura1_reu39h4t.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) To szału z rybą ni było na zawodach tej rangi ?.Niech więcej ryb zabierają ludzie z wody no i rybacy też swoje 5 groszy dokładają . Edytowane 15 Października 2016 przez Szczepek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Patrząc na relację ilość punktów a ilość ryb to szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Nie specjalnie przepadam za tą wodą i tego nie ukrywam, ale chyba jednak warto zwrócić uwagę, że dziś warunki pogodowe nie należały do przyjemnych.... Ktoś połowił gdzie indziej? W podobnych warunkach? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Fajnie, na tyle troków nie padł żaden okoń powyżej 35 cm. *o* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Grubo pojechałeś z tym 35cm...z tego co widzę nie było żadnego większego niż 32,7???? jednak trzeba uczciwie przyznać że przy tym wietrze i fali wyniki wcale nie są najgorsze. Jestem ciekaw taktyki w takich warunkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Wyniki II tury..http://ompzw.pl/modulesData/files/4737_indywidualne_mistrzostwa_polski_w_wdkarstwie_spinningowym_seniorw_ii_tura_t40s0sh1.pdf Kto podjął dobrą Taktykę-połowił, o czym świadczą szczupaki kolegi z Olsztyna... Edytowane 16 Października 2016 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 o kurde, Maciek się ładnie wstrzelił. Co ciekawe taktyka zeszłorocznego Mistrza czyli Sławka, już w tym roku niekoniecznie się sprawdziła. Ciekawe jak się skończy cała zabawa Różnica w pierwszej trójce znikoma w ogólnym rozrachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 I znowu żadnego sandacza,eldorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Wyniki wg mnie niezłe jak na zawody no ale ja się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Był okoń 38,5 cm. i szczupak 70 cm...Wędkarskie eldorado, czego więcej chcieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 kiedyś analizowałem zawody z kilku lat na zbiorniku wybitnie sandaczowym i ... tylko raz wygrały sandacze. A tak ciągle ładne okonie Raz w życiu podczas zawodów trafiłem na drugie za pomocą sandaczy. To chyba nie jest najlepsza taktyka, żeby na zawodach nastawiać się na sandacze, chyba że zawody sandaczowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 I znowu żadnego sandacza,eldorado Trzeba być chyba samobójcą ,żeby na takich zawodach nastawiać się na sandacze.Raczej większość próbuje złowić szczupaka-ki i PODPIERA się okoniami.PODPIERA , bo okonie też nie wygrywają...Myślę,że wyniki na tych zawodach nie są najgorsze ,ale z drugiej strony to przecież łowiła sama "śmietanka" Polskiego wędkarstwa, więc na co my mamy liczyć "szare żuczki ". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Niby nikt rozsądny kto chce osiągnać dobry wynik na Sandacza się nie nastawia ale wg mnie zadziałałaby statystyka i ktoś ze 122 zawodników by złowił choć jedną sztukę nawet jako przyłów. W I i II turze trafiły się Bolenie więc i Sandacz powinien prawem farta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ciężko wydłubać sandacza z kapelonów na obrotówkę nr 3 lub 4 (bo tak większość łowiła), ale próbować zawsze warto... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 W trzeciej turze sandacza nie dołowili.Złowili natomiast byka szczupaka, całe 83 centymetry. Ogólnie troszkę dołowili szczupaków. Boleń rozumiem z kapelonów? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Byk szczupak no faktycznie jak na polskie warunki. Mój osobisty rekord 124 cm jest właśnie z zalewu zegrzyńskiego raptem z przed 3 sezonów. Mogę wstawić fote jak ktoś chce. Wyniki takich zawodów uświadamiają mi że chyba trafiłem jak szóstkę w lotto. Z drugiej strony takie nie biorą może na wirówki po prostu. Edytowane 16 Października 2016 przez cometopudge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi