mohave Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 A ja najbardziej lubię łowiska gdzie szczupak jest uważany za rybi chwast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Andrzeju, sumika bym ubił.Rozwijając mój poprzedni post dopiszę, że mimo iż złowiona ryba jest "chwastem" to dla mnie jest trofeum i powodem pięknych wspomnień z holu.To sumika sumienie już nie obowiązuje? A czym się różni jego szkodliwość od tołpygi? Według mojej wiedzy jest ona bardzo zbliżona ( sumik wyżera małe ryby a tołpyga tej wielkości narybek ) . Równe i równiejsze te ryby w wodzie ;]. Edytowane 21 Grudnia 2016 przez cometopudge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie bardzo jesteśmy w stanie cokolwiek zrobić (przecież nie spuścisz wody i nie wyzbierasz nie potrzebnych ryb). Trzeba mieć nadzieję,że natura obroni się sama...No chyba ,że wpuścimy "Zegrzyńskich rybaków"- oni są bardzo skuteczni!W wielkich jeziorach Ameryki Północnej jakoś natura się nie obroniła.. Tam już tołpysie rządzą na całego.. Problem polega na tym że one odfiltrowują plankton zwierzęcy i zaczyna go brakować dla "naszego" narybku... Ja bym ją do stawu w łazienkach nielegalnie wpuścił... W każdym razie wpuszczenie z powrotem do Zalewu uważam za błąd. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 To sumika sumienie już nie obowiązuje? A czym się różni jego szkodliwość od tołpygi? Według mojej wiedzy jest ona bardzo zbliżona ( sumik wyżera małe ryby a tołpyga tej wielkości narybek ) . Równe i równiejsze te ryby w wodzie ;].Czym się różni? Sumiki całkowicie czyszczą życie w wodzie. Wyczyszczą Ci wodę ze wszystkiego. Oprócz tego jego siła jest w liczebności.Ja osobiście nie jestem zwolennikiem teorii o tołpygach jako smakoszach ryb. Gdyby tak było, to w przywołanej już Ameryce same ograniczałyby swoja populację przerzucając się z pokarmu planktonowego na ryby ze swojego gatunku przy takim deficycie pokarmu jaki przedstawiany jest tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Nie ma co porównywać sumików do tołpygi. Sumik zniszczy każdą wodę, tołpyg nie ma w takiej ilości żeby wam ZZ wyczyściła z planktonu dla płotek i krapi. To jak porównać szarańcze do bobrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 a na zegrzu było dziś tak:koryto i tu gdzie woda płynie (od czasu do czasu) czysto ale tam gdzie nie płynie lub płynie baaardzo wolno było jak wyżej...2 cm szyba i na prawdę dzwoniło jakby ktoś tłukł szkło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Chyba byłem na innym ZZ,w 13-ce lodu na otwartym porcie brak,zrobiłem sobie wycieczkę pod zaporę,test silnika i windy kotwicznej po wymianie części(niestety wolny opad znów zdechł po 5-ym użyciu)woda bez kier nawet coś tam na echu się działo.W porcie zostały tylko 4-y łodzie włącznie z moją,z którą się będę już żegnał,bo dostanę nowy model jej następcę,ma przyjechać za niebawem do portu na testy.A w czwartek było tak,od mostu do zapory woda płynęła,choć był lekki mrozek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 a widziałem kolegę zaraz poniżej mostu..... szkło było na czaszy i na ujściu rządzy i na klatkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opłaciłem "kartę" na nowy rok. Trolling zabroniony! Toż to granda, trzeba by założyć okupację biur okręgu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ile w tym roku 2017 składka na OM? Coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 http://ompzw.pl/skladki_2017_r_,296.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opłaciłem "kartę" na nowy rok. Trolling zabroniony! Toż to granda, trzeba by założyć okupację biur okręgu!Przecież wiadomo o tym już dłuższy czas więc skąd zdziwko? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Nie ma trola , tołpygi będę rosły do 100 kg. Jedną chyba miałem wczoraj przez 5 sekund, a poza tym bez kontaktu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Koledzy, chcialbym skorzystać chyba z ostatniego dnia w tym roku i zastanawiam się czy jest sens nad Zegrze ruszyć. Ostatnie dni dość cieple byly wiec chyba lodu nie ma?Ktoś wie, czy może jest jeszcze gdzieś szansa łódkę wypożyczyć? Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Koledzy, chcialbym skorzystać chyba z ostatniego dnia w tym roku i zastanawiam się czy jest sens nad Zegrze ruszyć. Ostatnie dni dość cieple byly wiec chyba lodu nie ma?Ktoś wie, czy może jest jeszcze gdzieś szansa łódkę wypożyczyć? Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu TapatalkaDzwoń do 13stki, jesli gdzies jest jeszcze lodka to tyko tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 no jedna z czterech na otwartym porcie to moja ,bo ten zamknięty,gdzie są do wypożyczenia to puściutki i szlaban opuszczony,więc będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 No i dupa.Nic to, idziemy na spacer na kanał. Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Cześć, wybiera się ktoś może jutro i chciałby mnie zabrać ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Ktoś coś dziś na ZZ działa ,bo się wybieram poopalać,podłubać przy łodzi,może zrobić rundkę ostatnią w tym roku z wędką,bo w styczniu to może już być lód,pierzchnie do odkucia łodzi brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam ja jutro się wybieram na zegrze jak ktoś też się wybiera to można się nad wodą styknąc we 2 to zawsze szybciej można namiezyc gdzie stoją ja dziś 3 godz szukałem drani???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 https://www.facebook.com/cezary.wieczorek/posts/1323455634376658 Wrzucam jako ciekawostka. Ryby odłowione z Zegrza i przeniesione gdzieś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Szkoda tylko,że to nie z glinianek do Zegrza przywieżli te ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) i nie pisze słowa ten jegomość ile ryb przy tym padło. małe trupki widać na zdjęciach.....a ja się zastanawiałem kto sobie tor z żółtych bojek ustawił przy panującej przed świętami pogodzie..... teraz już wiem....... Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Przemsol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 W ogóle co za pomysł. Stawiamy sziaty na tydzień. Odławiamy ryby (część wypuszczamy) a reszta jest przewożona do jakiś stawów by dzieci je pooglądały. Kto to robił, PZW oficjalnie? Bez zgody siatki nie postawisz. Słabe to na maxa. Niech szkoła sobie kupi narybek i w ramach lekcji biologii ogląda jak rośnie i się rozmnaża a nie czesze zbiornik w którym i tak jest bardzo ubogo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Szkola w tym przypadku to była tylko taka zaslona dymna -jacy to sa fajni ,edukacyjni,prospołeczni Poj....balo kogos co to za zarybianie z jednego zbiornika wyjąc by do drugiego wpuścić to na takie zarybianie ida pieniążki ze skladek heh .Szkoda slow ,jak przywiozę żywce na suma to ujebią mnie ze sa z innego zbiornika .ALE MAM TO GDZIES I TAK BEDE PRZYWOZIŁ BO ZŁOWIENIE W WODACH PZW KILOWEGO ZYWCA GDY JEDZIE SIE NA JEDNA CZY DWIE DOBY GRANICZY Z CUDEM Siaty stały tydzień i co wszystkie rybki żyły !!!.??Paranoja jakaś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi