tomex11 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jak tam Panowie i Panie otwarcie sezonu? Ja byłem na spina od 11 do 17.30 i tylko jedno jedyne branie bolen 55 cm na gumę... Masa lodek mimo tego, że wypożyczalnie zamknięte, aż w szoku byłem. Większość z rana koło godziny 14 pozawijalo się bo nic nie brało. Z brzegu z gruntu widziałem jak wyciągali ryby jak palec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 4 godzinki, 4 szczupaki. 50-60cm. Zdecydowanie bez szału, ale pierwszomajowy obowiązek spełniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jako przyłóww dziś 3 sumy na jerkiI jeden złamał 2 kotwice na jerku 18 cm....W sumie 30 min brań plus szpupanio 55 i Bolek 57 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 A wszytko na płytkiej wodzie do 1.8 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jasne... Zostawiając zbiornik odłogiem na 3 lata mamy eldorado wędkarskie ... Myślałem o pięciu latach. No kill i likwidacja sieci chyba nie nic wspólnego z zaniedbaniem Zegrza. Ale to pobożne życzenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Arek też to zauważyłem, że na płytkiej wodzie ryby stały, tylko za późno się kapnalem bo jedyne splawy ryb były na płytkiej i tam też wziął mi bolen. Co pocieszające były kontrole na brzegu pieszo jak i na wodzie z lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Też widziałem kontrolę niestety miałem wrażenie wielu sandaczowych szpad w użyciu... ale może się nie znam.. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Oczywiście wszytko wróciło do wody [emoji16] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 zarybili prawie 2 tony hehe https://ompzw.pl/news/odlowy-regulacyjne-zalew-zegrzynski-cz-iiMarudzisz, pełno sandacza, a i pstrągi są............... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Z Tymi pstragami to akurat nie jest niespodzianka skoro Rzadza swoj bieg konczy w Zalewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Masz rację, słyszałem o przypadkach (sporadycznych) łowienia pstrągów w przyujściowym odcinku Rządzy, ale raczej nie wyobrażam sobie stad pstrągów w ZZ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Są pojedyncze sztuki potoków w Zegrzu, które mają zacięcie do wędrówek. Spływają głównie z Rządzy, ale i inne rzeczki w okolicy były zarybiane na "dziko" W poprzednich latach też się trafiały. Nawet w zeszłym roku (chyba..) ktoś trafił pstrąga na troka w K. Żeraňskim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Masz rację, słyszałem o przypadkach (sporadycznych) łowienia pstrągów w przyujściowym odcinku Rządzy, ale raczej nie wyobrażam sobie stad pstrągów w ZZ. Pstragi chyba nie bytuja w stadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 https://ompzw.pl/news/odlowy-regulacyjne-zalew-zegrzynski-cz-ii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Czy wiecie może czy już można wypożyczyć łódkę nad Zalewem? Jest informacja na tronie OM że od 8 maja ruszają stanice wędkarskie. Rozmawiałem z Panią sekretariatu i powiedziała, że każda stanica zgłasza indywidualnie gotowość do działania. Niestety nie mogę się do nich dodzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dziś widziałem jak 3 szt wyszły z wierzbicy Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dziś widziałem jak 3 szt wyszły z wierzbicy Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaDzięki to bardzo dobra informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 na Zawody nadal szlaban:https://ompzw.pl/news/wycieczki-i-zawody-nadal-wstrzymane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Dziś widziałem jak 3 szt wyszły z wierzbicy Na pewno były to łódki prywatne. Łódki ze stanicy pzw jeszcze są na brzegu. Przynajmniej były jeszcze w niedzielę. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Przystanie z łódkami w Pogorzelcu i w Zegrzu w (K-4)Czwórce są już czynne.https://kolonr3mokotow.ompzw.pl/news/otwarcie-stanicy-wedkarskiej-w-pogorzelcu-9-05-2020https://kolo4.ompzw.pl/news/otwarcie-przystani Edytowane 13 Maja 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Szkoda tego Zegrza . Jak wiadomo ,na północnej części jest zakaz łowienia ze środków pływających do 01.06.2020r. Pomimo tego zakazu , łódki pływają i łowią . W zeszłą sobotę i niedzielę zgłaszaliśmy z kolegą do policji w Nieporęcie , nic wiedzą na temat zakazu , (dopiero po przeczytaniu regulaminu przyznają rację i obiecują zająć się sytuacją ) . PSR na pełnej piź ...e wpływa od Południowego do wejścia Kanału i nic . Żadnej aktywności z obu stron.Jak ma być dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Ciekawe po co wprowadzili zakaz połowu z łodzi do 1 czerwca....Pewnie po to aby rybacy mogli spokojnie sobie sieciować, aby oddać wodę oczyszczoną z ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Pewnie po to zeby sandacz mógł się spokojnie wytrzeć i żeby "szczupakowcy" go z gniazd nie ściągali. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Pewnie po to zeby sandacz mógł się spokojnie wytrzeć i żeby "szczupakowcy" go z gniazd nie ściągali. Dokładnie, Janek. Na czaszy ZZ nawet w kwietniu można było spotkać 'koguciarzy'... Poza tym, do końca maja rybacy nie mogą stawiać sieci na ZZ. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Ciekawe po co wprowadzili zakaz połowu z łodzi do 1 czerwca....Pewnie po to aby rybacy mogli spokojnie sobie sieciować, aby oddać wodę oczyszczoną z ryb...Gdybyś chciał podać rzetelne informacje, to wiedziałbyś, że od 01 stycznia do chwili obecnej nie ma ekip rybackich na zalewie. Były tylko dwie pułapki, których stosowanie nakazał marszałek województwa po kontroli w OM, na wniosek stowarzyszenia ,,Nasza Narew".W tej chwili jedynymi czyszczącymi wodę są kłusownicy z wędkami lub siatkami. Tych pierwszych jest kilkanaście tysięcy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi