Areck Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Ostatni slip darmowy na Zegrzu Jadwisin zamknięty .Przy ulicy Profesora Janusz Groszkowskiego nad jeziorem Zegrze juz nie zwodujesz .Szlaban i ostrzeżenia kamery .Ktoś wydał kupę kasy aby ten slip odgrodzić po co . Napisana tabliczka że ktoś wynajął od Wód Polskich teren zakaz wstępu .Od kiedy do wód Polskich należy plac 5 metrów od wody .Co ciekawe na Geoportal2 nie ma podziału geodezyjnego przyległej działki 173 .Jak mogli wynająć od Wód Polskich na umowę teren bez mapki .Zapłaciłem i zwodowałem w Wierzbicy .c.d.n. Też w Wierzbicy wodowałem, jakieś inne opcje darmowe do zrzucenia małej łódki? Każdorazowo płacić za wodowanie łódki to trochę średnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Możesz zapłacić dwa tyś. I trzymać łódkę na wodzie, w przystani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września ... albo działkę z linią wody kupić i wodowanie w gratisie ... Marcin porada jak trza ... A tak na poważnie: czy polskie przepisy nie regulują dostępu do wód państwowych czyli ogólnie dostępnych ? Pytam bardzo poważnie bo jak wyczytałem wody zalewu Zegrzyńskiego należą do wód polskich (pisownia świadoma), a zarządzają nimi także okoliczne gminy i chyba przepisy jakoś to regulują ? No chyba, że dostęp jest niemożliwy ze względu na fakt, iż Zegrze jest również ujęciem wody pitnej dla części miasta Warszawy ? A może w necie głupoty wypisują bo z neta informacje czerpałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Oczywiście też wolałbym nie płacić, ale jak już się wybieram to mam to wkalkulowane. Kilka kół wędkarskich powinno się zebrać i razem wystąpić do jakiegoś burmistrza czy wójta o wybudowanie porządnego slipu, bo w końcu gminie też powinno zależeć na promowaniu turystyki. Nie wiem jak jest z bezpośrednim dostępem do wody. Stanice chyba dzierżawią zajmowany teren i nie są to małe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Geoportal nie uwzględnia nowych podziałów gminnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Najważniejsze że biznes się kręci i nie pozwolą aby było coś za darmo .Będzie coraz gorzej .Na jeziorze Necko jest darmowy slip zwodujesz rano bo nie ma ludzi po południu tłumy ,Najgorsze to że do slipu dojazd to złamanie kilku przepisów na mandat .Mam pismo z Urzędu Miasta Augustów że mogę tam wodować i międzyczasie przejechać po chodniku , ścieżce rowerowej i lesie .Taki Pułtusk Serock nie maja slipów darmowych , miasta turystyczne z nazwy .Mamona to choroba atakująca mózg nieuleczalna jak władza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września W Pułtusku myślę, że mógłbyś zwodować łajbę ze slipa PZW. W końcu jesteś członkiem stowarzyszenia, a chłopaki nie są ch.jami. Ja kiedy gdzieś w Polsce wbijam na obiekt Związku, to się rozgaszczam na tej zasadzie. W zeszłym roku byłem kilka dni na wypadzie rowerowym i pod namiotem w Nowym Dworze Mazowieckim. Zanim się zebrałem w drogę powrotną zwiozłem cały szpej na obiekt, namiot, sakwy, rower itp. Przywitałem się, zostawiłem "dobytek", zrobiłem sobie samojebkę na najwyższym stopniu podium i poszedłem na ryby. Przed Pułtuskiem jest też bardzo łagodny dziki slip, i kawał łąki do zaparkowania, ale pewnie już się na nim wodowałeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września Jeszcze jedna opcja dla Ciebie przyszła mi do głowy. Jak się zapiszesz do Pultuskiego PTTK, co kosztuje jakąś stówkę rocznie, to masz tam slip, oddział jest zaraz za PZW. Chyba sporo ludzi tak zrobiło, bo w weekendy stoi dużo gablot na warszawskich blachach. O tyle wygodniej od dogadywania się z PZW, że nie trzeba otwierać dwóch bram, żeby zrzucić łajbę na wodę i port jest głębszy bo przy PZW mozcno zasypało piachem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Ma ktoś wyniki z ostatnich GP na Zegrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października (edytowane) https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-8703.pdfhttps://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-8704.pdfhttps://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-8705.pdf Edytowane 3 Października przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Dzięki, sporo szczupaka... dopuszczają przed zawodami? Jak Wasze wyniki koledzy na ZZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Trwa spinningowe Grand Prix na ZZ (dzisiaj i jutro), aktualnie najdłuższa ryba to szczupak 111cm załogi K. Kacprzaka (Fox Boats). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Trwa spinningowe Grand Prix na ZZ (dzisiaj i jutro), aktualnie najdłuższa ryba to szczupak 111cm załogi K. Kacprzaka (Fox Boats).111 z Zalewu? Nie wierzę...[emoji1787] Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Proszę, skopiowałem zdjęcie z aplikacji xtramarlin ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Z większych ryb jeszcze 97,96,90. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Mam zamiar powędkować w tygodniu z łódki na ZZ .Cieszą takie ryby .Czy wpuszczone czy nie ale są .Dużo pewnie dał wymiar ochronny .Jeśli jest nadal zakaz odłowów na sieci do tarła może przetrwają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Właśnie...@mario, na żywej rybie zawody, rzecz jasna? Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Rzecz jasna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 250 szczupaków złowiono dziś. Widać, że powoli tą woda się odradza. Brak rybaków, zarybienia, ochrona wody. Widać, że Okręg działa. A tu wyniki http://www.xtramarlin.pl/squads.php?competition=597&round=all 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Widać, że Okręg działa. A tu wyniki http://www.xtramarlin.pl/squads.php?competition=597&round=allW końcu... Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Dziwi zupełny brak sandaczy. Czyżby w aż takim odwrocie była ta ryba na ZZ i Narwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października A tu wyniki http://www.xtramarlin.pl/squads.php?competition=597&round=allDrużyna K. Kacprzaka do wczorajszego szczupaka 111 cm dzisiaj dołożyła 93 cm (najdł. ryba dzisiaj na ta chwilę), brawo ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Dziwi zupełny brak sandaczy. Czyżby w aż takim odwrocie była ta ryba na ZZ i Narwi? Biorąc pod uwagę termikę, mnie sytuacja nie dziwi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Nie znam sytuacji sandaczy na Zegrzu ale.....szczupak zawodniczo jest rybą dużo pewniejszą od sandacza.A ponieważ startujący w GP nie są raczej wędkarzami z przypadku i punkty umieją liczyć więc ..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Nie znam sytuacji sandaczy na Zegrzu ale.....szczupak zawodniczo jest rybą dużo pewniejszą od sandacza.A ponieważ startujący w GP nie są raczej wędkarzami z przypadku i punkty umieją liczyć więc .....Dokładnie tak. Na zawodach łowi się punkty, a nie ryby więc każdy łowi to co najłatwiej złowić lub czego jest najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi