Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Te ryby miały grubo ponad 70cm, kilkanaście dotykało prawie 90cm i dwa szczupaki ponad 100cm. Szczupaka jest bardzo dużo w ZZ i nie są to maluchy, jak się niktórym wydaje. [...]

Jak ktoś jest mięsiarzem, to i tak sieje spustoszenie, niezależnie od metody połowu.

i kolejny post:

Zdjęć mam dużo więcej, ale nie wstawiam, aby nie łamać regulaminu tego forum. Mówię otwarcie, że większość swojego połowu(oprócz metrowców) zabieram do konsumpcji.

Ja z kolei chętnie dowiedziałbym się jaka jest definicja mięsiarza :unsure: ?

Edit: dyskusja tutaj http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=22850&am p;start=0&

Dziękuję, nie śledzę wszystkich wypowiedzi kolegi @Wojciechowski.

Preferuję SF w lepszym wydaniu.

Ale foty metrówek z ZZ, które nie zostały zeżarte, chętnie zobaczę. Mimo wszystko.

Hehe, mnie zaintrygowała deklaracja kolegi odnośnie zjadania ryb i mięsiarstwa, bo w kwestiach wszelkich wędkarskich opowieści jestem człowiekiem małej wiary .

Dziękuję, nie śledzę wszystkich wypowiedzi kolegi @Wojciechowski.

Preferuję SF w lepszym wydaniu.

Ale foty metrówek z ZZ, które nie zostały zeżarte, chętnie zobaczę. Mimo wszystko.

Czy ja muszę Tobie coś udowadniać ? Nie muszę.

Ryb jest mnóstwo w ZZ, tylko trzeba często łowić. Jednorazowy wypad w sobotę/niedzielę zazwyczaj kończy się mizernymi wynikami.

Zdjęć nie wstawiam, nie chcę łamać regulaminu.

Wejdż sobie na tą stronę http://pzw13.home.pl/modules.php?name=Content&pa=showpag e&pid=19 do sekcji Ryby z naszej wody, zjedż na dół i popatrz co w tym roku zostało złowione. Pózniej oskarżaj mnie o uprawianie SF. To, co na zdjęciach jest zaledwie nikłym procentem całości złowionych ryb. Tymczasem.

@Wojciechowski

Doskonale znam tą rzeźnicką galerię.

Gdyby na jej podstawie, czego oczekujesz, potwierdzać tezę o wyjątkowej rybności ZZ AD 2011, to byłby kłopot, bo wyniki pozostałych lat prezentują się bardziej okazale.

Chociaż, chociaż- może w tym roku więcej ryb odzyskało wolność, a wędkarze nagminnie zapominali aparatów fotograficznych na ryby? B)

@Kuba

Tak, Kuba, kolejne wcielenie.

Hej.Obejrzałem fotki,większośc ryb z lat ubiegłych,średnio 1ryba na miesiąc a tych naprawdę okazów jak na lekarstwo.Ale też słyszałem że był to dla niektórych dobry rok,o kilku zedach 90 i jednym 114cm.Jednak biorąc pod uwagę liczbę łodek,wędkarzy na zalewie to myślę że srednia wyjdzie baaaaaardzo mizerna.Wprzeciwieństwie do kolegów skłonny jestem uwięrzyc w twoje sukcesy bo sam pamiętam jakie efekty miałem będąc na łowisku 5razy w tygodniu.

Jeszcze co do fotek to ta ociekająca krwią tołpyga <_<...

@Wojciechowski

Doskonale znam tą rzeźnicką galerię.

Gdyby na jej podstawie, czego oczekujesz, potwierdzać tezę o wyjątkowej rybności ZZ AD 2011, to byłby kłopot

Ja nie narzekam. Powiem więcej, jeszcze tak jak w tym roku nigdy nie połowiłem ! Galeria jest tylko po to, aby pokazać niedowiarkom i tym, co to zawsze są na nie, że ryba w Zalewie jest. A, że zazwyczaj jest to zalewa octowa, to już nie moja wina. Nie mnie oceniać postępowanie innych. Nie moje małpy, nie mój cyrk.

A wracając do wyników w weekend - czy ktoś może napisać jak było z pobiciami sandacza? Było trochę brań?

sobota-słabiutko, przez 4 h jedno niezacięte pstryknięcie

niedziela-już lepiej, rano dość duża ilosc brań, dwa zacięte,jeden 50cm drugi 40 cm, wiec słabiutko :/

Tak patrze na tą galerię i nie dziwię sie dlaczego nie ma dużych ryb w ZZ. Nie mam nic przeciwko jesli ktoś zabiera wymiarową rybę z łowiska w celu zjedzenia ( szczupaczek 50 cm wystarczy na kolację a świerzy smaczniejszy niż mrożony przez 3 miechy w lodówie) ma do tego prawo.

Ale już zabijanie szczupaków i sandaczy ponad 80 cm i tych sumów nie jest tylko pozbawione sensu to jest po prostu debilizm w czystej postaci i dowód na to że ci ludzie myślą tylko i wyłącznie w kategorii mięsa a nie wyników w kolejnych latach. Niestety u niektórych pierwotny instynkt przynoszenia mięcha do domu który im pozostał po Neandertalczykach jest silniejszy niż umiejetność myslenia i wyciagania wniosków.

Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę coś takiego nad wodą.

W piątek byłem łod rana do wieczora.

2 kijanki złapałem takie po 60-70cm.

I nad ranem jak jeszcze miejsca odrobinę było to kilka

ładnych pstryków miałem ale maluchy same. Jednego nawet

ciągnąłem ale przy łódce sie spiął. miał może 35cm.

Generalnie bardzo chimerycznie. po godz. 11;30

ustało wszystko, nawet szarpakowcy :angry: nic nie podczepiali.

pzdr.

ZH

@Wojciechowski

W przypadku Twoich wystąpień, w każdym wcieleniu, schemat każdorazowo jest identyczny - podajesz informacje i opisujesz historie, które nigdy nie zostają potwierdzone.

I jesteś zdziwiony, że budzi to takie, a nie inne, reakcje...

Zauważ, że tylko Ty namawiasz mnie na siłę do złamania Regulaminu tego portalu. Czy mam pogwałcić Wasze zasady i wstawić zdjęcia szczupaków, które zabrałem do konsumpcji ?? Do tego mnie namawiasz ? Zanim coś naskrobiesz, przemyśl swoje słowa dwa razy. Już lata temu przestałem się dziwić czemukolwiek na tym portalu. Co jasno wyraziłem dawno temu jako petrus. Oczywiście uraziłem Wielkie Ego tubylców :D)))

pozd

Panowie -współczuję Wam tej wody - niegdyś miałem okazję starować tam w spinningowych MP. Mega presja na wszystko co zjadliwe, weekendowy tłok na wodzie ze skuterami wodnymi, Baylinerami walącymi ślizgiem na wędkarzy i Bóg wie co jeszcze. Jeszcze bardziej współczuję wędkarzy etycznych inaczej, min. co niektórych z linka podanego przez niejakiego Wojciechowskiego...

Nie wiem tylko, czy chwali się, czy żali :unsure:

I dziwić się, że jest tak kiepsko...

:angry: