Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

To mnie zaskoczyłeś tym 30 + shaker 4,5' :o

Jak pożyczyłem od Maria to wieszałem max 25 i predator3 (4cale) i powiem szczerze że już się nie ładował ale był przeładowany, to jak powiesiłeś 30+ to musiałeś chyba dość delikatnie miotać takim klockiem.

Pamiętasz, jak sprawdzaliśmy, że nowe są delikatnie dowinięte? Robi różnicę na sucho i - jak widać - na wodzie.

Dzieki.

Dziś łowiłem sieci - właśnie wróciłem. Złowiłem dwie.

Od wodociągów do mostu stało kilkanaście oznaczonych baniakami.

Cześć

Też pływałem w czwartek 7-13 i tylko jeden króciak, dzień wcześniej wieczorem jeden wymiar+ ale na trola - z ręki nie szło łapać bo wiało i łódkę znosiło.

P.S. czyli takie dwie małe bojki zaraz na prawo od portu 4 to sieci??? - właśnie obok nich trafił mi się ten sandaczyk na trola - dobrze, ze pomiędzy nimi nie przepłynąłem:)

Potwiedzam - brań bardzo dużo, ale ryby krótkie.

Krzysiek Cię uczulił po mojej 'przygodzie', po której MHX jest 4cm krótszy ;)

Dokładnie tak, więc staram się przestrzegać rad konstruktora. Chociaż podejrzewam że kij wciąż świetnie się sprawuje w krótszym wydaniu :D

To mnie zaskoczyłeś tym 30 + shaker 4,5' :o

Jak pożyczyłem od Maria to wieszałem max 25 i predator3 (4cale) i powiem szczerze że już się nie ładował ale był przeładowany, to jak powiesiłeś 30+ to musiałeś chyba dość delikatnie miotać takim klockiem.

Mario to chyba nie jest nawet 4cm, tam będzie brakowało tyle co było w przelotce i pod omotką czyli może ze 2cm.

Tak zbrojony shaker to już było extremum dla kija i faktycznie rzuty były mocno asekuracyjne - no ale jak tu nie łowić jak reszta składu może :D  :lol:  :D

Edytowane przez jacavip

Krzychu pamiętam że jest dowinięty ale nie spodziewałem się że aż taką różnicę zrobi. Swoją drogą ciekawe jak się podniosło dolne cw?

Wczoraj oddałem kilka rzutów Phenixem umbx 700.... coś na końcu ale nie pamiętam w opisie był do 20g. opinia- fajny kijek ale P844-2 to kij który może nie powala lekkością, transmisją i nie kosztuje majątku ale ma coś w sobie co urzeka wędkującego.

Szanowni Panowie!

Mam do Was ogromną prośbę:) Mój chłopak - zapalony wędkarz - ma niedługo urodziny i chciałabym, żeby ten dzień spędził tak jak lubi najbardziej czyli z wędką;) Chciałabym zorganizować mu małą wyprawę nad Zegrze i tu moje pytania: gdzie są największe szanse na dobre wyniki? (ten sezon póki co nie jest dla niego zbyt udany więc fajnie jakby się podbudował;)) gdzie możemy wypożyczyć łódkę? Dopiero od niedawna mieszkamy w Warszawie i nie był nigdy nad tym jeziorem.

Jeśli chodzi o metody to mój chłopak łowi najczęściej na muchę albo spinning.

Bardzo bardzo bardzo proszę Was o pomoc:)

Weźcie łódkę z 13 - jak będzie, ponieważ często są zawody i może zbraknąć.

Regulamin: 4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje.

Edytowane przez mario

Szanowni Panowie!

Mam do Was ogromną prośbę :) Mój chłopak - zapalony wędkarz - ma niedługo urodziny i chciałabym, żeby ten dzień spędził tak jak lubi najbardziej czyli z wędką ;) Chciałabym zorganizować mu małą wyprawę nad Zegrze i tu moje pytania: gdzie są największe szanse na dobre wyniki? (ten sezon póki co nie jest dla niego zbyt udany więc fajnie jakby się podbudował ;)) gdzie możemy wypożyczyć łódkę? Dopiero od niedawna mieszkamy w Warszawie i nie był nigdy nad tym jeziorem.

Jeśli chodzi o metody to mój chłopak łowi najczęściej na muchę albo spinning.

Bardzo bardzo bardzo proszę Was o pomoc:)

Koleżanko,

Jeśli chcesz aby na prawdę miło spędził czas i odpoczął to wybierz inny zbiornik niż zegrze.

Z rybą jest różnie i jeśli nie zna tego zbiornika to może się nie miło rozczarować.

Poza tym w weekendy są tam setki żaglówek i ogromnych motorówek które skutecznie uprzykrzają życie i miłe spędzanie czasu wędkarzom powodując duuuże fale, straszny hałas i tworzą niebezpieczeństwo pływając blisko wędkarzy nie zwracając na nich większej uwagi.

Piszę to bo osobiście jeśli nie był bym już przyzwyczajony do takich warunków to tego typu prezent okazał by się niewypałem a chyba nie ma nic gorszego niż nie trafiony prezent/niespodzianka.

Pozdrawiam

Paweł

• Like 1

Ehhhh

Cóż tu pisać?

Na ZZ prawdopodobnie zapadł już letni marazm i ryb(drapieżnych) jak na lekarstwo.

Zanotowałem dziś kilka nieśmiałych kontaktów z rybą a ten jedyny przyzwoity został spaprany bo akurat rozmawiałem z kolegą przez telefon :angry:

Oprócz tych kilku brań uwiesił się maleńki sandaczyk.

Widziałem ale nie stety w przystani złowionego sandacza ok 60cm i kolega pochwalił mi się zdjęciem dzisiejszego szczupaka 101cm złowionym z ręki który oczywiście dalej rośnie :) .