paawelek83 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 popłyń w stronę zapory za Jachrankę.tam rzadko dopływają szkodniki bo nie mają się przed kim lansowaćPS. w nocy będziesz miał wszędzie spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 tez o tym myslalem, tylko nie jestem pewien czy tam od strony zapory nie ma zakazu lapania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 jaki zakaz?nie można łowić 50m od zapory z tym że jest mały haczyk bo PSR i inne organy "ścigania" za część zapory uważają również betonową główkę po lewej stronie patrząc na zaporę i od niej liczą 50m.mimo wszystko tuż przed zaporą i przed tą wspomnianą główką jest taki nie zadrzewiony bardzo wysoki i stromy brzeg i tam możesz poszukać sobie miejscówki na nockę bo tam jest już spokojnie(tzn raczej tylko wędkarze, bez szkodników). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) aaaa... tylko mały problem.jeśli chcesz łowić na spławik a o tym wspominałeś to tam dość mocno jak na tą metodę ciągnie. Edytowane 9 Lipca 2013 przez paawelek83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Może nocny spławiczek 100g i leszczyk 500g na końcu to nie ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam W ten weekend poczynając od piątku do poniedziałku(bez niedzieli)piatek- sandaczyk 56 i szczupły 72 cmsobota po południu - boleń 70 cmponiedziałek - sandacz 72 cm i okoń 40 cm Jak dla mnie całkiem fajny weekend.W poniedziałek polatałem też trochę za sumkiem , ale bez dotyku wąsa niestety, nawet nie widziałem ,żeby się spławiały.W piatek rano ładnie wychodziły do powierzchni , kilka ogonów zakręciło wodą .... FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 te sandacze z trola czy z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Mniejszy z ręki na mansika w kolorze denaturat ,poniedziałkowy z wolnego trollingu na percha salmo, uderzenie mocne podczas szorowania o dno na 5,5 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Tydzień temu sporo pływania w zasadzie więcej niż łowienia. Szukałem nowych miejscówek z dala od zegrzyńskich wariatów w motorówkach. Trafiony jeden okoń około 25 cm. ale najważniejsze że udało mi się zebrać matariał do nauki czytania echosondy + jedna bardzo ciekawie zapowiadająca się miejscówka. Założyłem osobny wątek do interpretacji obrazu z mojej echosondy więc wdzięczny będę za wypowiedzi bardziej doświadczonych kolegów: http://jerkbait.pl/topic/27228-interpretacja-obrazu-z-echosondy-lowrance-x-4-pro/ pozdr.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 hehe ale lipa.W niedzielę pływaliśmy od 6 do 14 bez choćby najdelikatniejszego dotknięcia na dwóch kijach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14281331,Czysta_czy_brudna__Jaka_jest_woda_w_Zalewie_Zegrzynskim_.html#TRLokWarsTxt Polecam przedostani akapit o rybach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 To juz lepiej nad Sulejowski. 1-1,5 godziny jazdy z W-wy. I strefa ciszy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 To juz lepiej nad Sulejowski. 1-1,5 godziny jazdy z W-wy. I strefa ciszy......Ale w Sulejowskim nie ma pstrągów i troci, jazgarze może są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 ja ostatnio 3 wypady po 3-4 h trafilem bolka 52, szczupak 52, zaciecie chyba sumiska z dolka 6m ale po szybkim odjezdzie puk puk i wypięty sandaczyk okolo 60(na oko) bo wypiol sie przy burcie okonia zero,choc z tego co wiem w niedziele dopiero ruszylo sie kolo 20 gdy uspokoił sie wiatr- wyniki 5 szczuplych 43-55,sandacz 42 i okolo 10 wymiarowych okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 "janih" te rybki z trola czy z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 praktycznie wszystkie z trolla poza sumem(?),sandacz standardowo pod filarami mostu z reki,troll, okolo 6km/h, shad rap anniversary rapali - nawet bolek sie skusil:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ja dziś z rana zaatakowałem, 3 okonie ok 25cm, jeden spoooooooro większy, ale spiął się pod samą burtą - akurat paliłem i rozmawiałem przez telefon... w międzyczasie sumek poniżej wymiaru. Wszystko z ręki i z jednego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam mam pytakno w sprawie plywania i kotwoczenia . Sa jakies zakazy oprocz plywania szlakiem wodnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 nie wolno kotwiczyć w oznaczonym szlaku wodnym i w odległości 50 m od mostu w Zegrzu.nie wolno wędkować 50m od zapory (i na dużej części "patelni" w okresie od 1.XI do 31.III odsyłam do książeczki w której jest rejestr połowów tam są szczegóły odnośnie wspomnianej strefy) aaa.... bym zapomniał PSR i inni tego typu jako zaporę traktują jej kierownicę czyli betonową główkę po lewej stronie patrząc na zaporę i od jej końca liczą 50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Panowie mam pytanie - jak wygląda sprawa ze sprawdzaniem dopłaty na trolling na Zegrzu, czy ktoś to egzekwuje? Policja wodna czy inne służby? Jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kontrole są częste i dla własnego spokoju warto mieć komplet opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Panowie mam pytanie - jak wygląda sprawa ze sprawdzaniem dopłaty na trolling na Zegrzu, czy ktoś to egzekwuje? Policja wodna czy inne służby? Jak to wygląda w praktyce? Wiesz co ja bym nawet wolał nie ryzykować utraty sprzętu albo jakiegoś mandatu dużo droższego niż 100pln za dopłatę za trola.ja bym zapłacił tą stówkę chociaż dla tego żeby nie oglądać się co chwile za siebie i nie drżeć na widok policji.za trola zapłacisz kartą mastercard a święty spokój na łowisku- bezcenne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Panowie mam pytanie - jak wygląda sprawa ze sprawdzaniem dopłaty na trolling na Zegrzu, czy ktoś to egzekwuje? Policja wodna czy inne służby? Jak to wygląda w praktyce? W praktyce to takich pytań się nie zadaje, są wyjątkowo nie na miejscu... Egzekwuje zarówno PSR, jak i Policja (sam miałem już 3 kontrole w br.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Byłem wczoraj ze znajomym. Efekty mizerna trochę drobnych okoni do max 30cm i szczupak 73cm złowiony przez mojego kolegę na boczny trok na 2cm gumkę i wklejka do 7g.Rybka zapięta za sam czubek pyska. Cała masa łódek po obu stronach mostu łowiąca leszcze z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 zgadza się. leszcze wyjeżdżają tonami.Z braku drapieżników i leszcz dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi