Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również wczorajsze popołudnie zaliczam do bardzo udanych wypadów na ZZ. Vis a vie WKSu, pomimo kilkunastu innych łódek, ok. godz.14 wyhaczyłem Szczupaka 82cm ok.3,1 kg, a niedługo po nim, niedaleko wyspy 64cm (nie ważyłem, bo po co). Oba z ręki na tego samego woblera Salmo Perch. Głębokość brań 3-6m.

Zdjęć już nie załączam, bo moderatorzy je wycinają (nie wiem czemu).

Upss a kolega Kwasik, ma teraz problem... bo na łódce nie miał aparatu i nic wcześniej nie napisał, że Sandacz został wypuszczony. A teraz przez to, może trafić na tajną czarną listę tego forum. Szczerze mu współczuję...

Edytowane przez Marecek_Wawka

Tak, jestem, jestem i sobie po cichu pichcę, a to grzybki, a to rybki i mam się z tym bardzo dobrze! A na pewno bez żadnych psychodelicznych fobii. Po prostu mam na to sposób i co najmniej raz w środku tygodnia wyskoczę sobie na inny upatrzony akwen w Polsce, a nie non-stop pilnuję, czy mi ktoś nie wyłowił z ZZ jakiejś większej rybki.

u mnie dziś 1 szczupły około wymiarowy, podobny sandacz, 1 krótki sandacz, krótka kijanka i...... jakaś bestia na kiju ale wygrał przez moje zlekceważenie i zbyt lekko dostał w zęby.

Kolega na łodzi miał szczupłego ok60, okonia ok32 i krótkiego sandaczyka.

Mieliśmy jeszcze kilka brań no ale cóż....

Żyje nadal, że tak zapytam bezpośrednio?

Nie żyje.

To jest trzecia ryba wzięta przeze mnie w tym roku z Zegrza; wcześniej był sumek 5 kilowy i kilowy sandacz. To nie jedyne ryby jakie złowiłem w tm roku w Zegrzu.

Wczoraj brat wypuścił ponadwymiarowego szczupaka; dziś nic nie złowiliśmy.

Nie żyje.

To jest trzecia ryba wzięta przeze mnie w tym roku z Zegrza; wcześniej był sumek 5 kilowy i kilowy sandacz. To nie jedyne ryby jakie złowiłem w tm roku w Zegrzu.

Wczoraj brat wypuścił ponadwymiarowego szczupaka; dziś nic nie złowiliśmy.

Wow.. :wacko:   Dla mnie to powinno być oczywiste, że się wypuszcza ryby a nie powód do dumy i chwalenia się tym. Nie popisałeś się kolego.  :angry:

Kwasik, nie jesteś od dziś na jerku i zabijasz takiego sandacza? Jak już miałeś ciśnienie na rybę nie lepiej było poczekać na jakąś mniejszą sztukę? Jestem w stanie zrozumieć że ktoś raz na jakiś czas coś weźmie, ale nigdy nie zrozumiem zabijania okazów których jest u nas strasznie mało :wacko: . 

• Like 4

Kwasik, serdecznie gratuluję i z całego serca życzę Ci SMACZNEGO! Nie zapomnij też czymś dobrym rybkę popić, bo każdy przecież wie, że rybka lubi pływać! Nie podoba mi się tylko, że się tłumaczysz z tego, że wziąłeś w tym sezonie 3 rybki. Nie popełniłeś przecież chyba żadnego wykroczenia, przestępstwa, czy nagięcia RPZW. Dopóki taki jest i się go przestrzega, to możesz sam decydować, czy bierzesz, czy wypuszczasz i wara wszystkim od tego! Dla wielu osób postronnych, z którymi poruszałem to zagadnienie dziwnym jest natomiast łapanie ryb i ich wypuszczanie, osoby te twierdzą, że stworzenia są zupełnie niepotrzebnie męczone. Natomiast wielu wędkarzy, których znam osobiście i którzy wypuszczają ryby, to po prostu okazuje się, że ani oni, ani nikt z ich najbliższej rodziny w ogóle nie lubi ryb jako potrawy pod żadną postacią - to po co mają je brać? Proszę też nie pisać o innych aspektach, typu, że to sport, że ryb jest mało i itp. Wszyscy przeciwnicy tzw. mięsiarzy niech sami dokładnie codziennie patrzą na swoje różne zachowania i co złego robią, bardzo często również bliźniemu swemu, a nie tylko wytykają wszystko innym. Niech również postulują we władzach PZW żeby wprowadzili drastyczne zmiany w RPZW, np. takie żeby nie można było w ogóle zabierać ryb z łowiska, a wtedy dopiero będzie można kogoś ganić i oczywiście surowo karać!

Edytowane przez Marecek_Wawka
  • Like 1

Marecek, tylko problem polega na tym że to forum nie pochwala takiego zachowania i każdy kto ma więcej niż 8 postów o tym wie, kwasik akurat powinien. Jak ktoś chce się brandzlować nad potrawą z sandacza i czym go popić niech to robi na jakiś innych forach. Sam będzie spełniony i innym krwi nie napsuje.

• Like 4

Kwasik, serdecznie gratuluję i z całego serca życzę Ci SMACZNEGO! Nie zapomnij też czymś dobrym rybkę popić, bo każdy przecież wie, że rybka lubi pływać! Nie podoba mi się tylko, że się tłumaczysz z tego, że wziąłeś w tym sezonie 3 rybki. Nie popełniłeś przecież chyba żadnego wykroczenia, przestępstwa, czy nagięcia RPZW. Dopóki taki jest i się go przestrzega, to możesz sam decydować, czy bierzesz, czy wypuszczasz i wara wszystkim od tego! Dla wielu osób postronnych, z którymi poruszałem to zagadnienie dziwnym jest natomiast łapanie ryb i ich wypuszczanie, osoby te twierdzą, że stworzenia są zupełnie niepotrzebnie męczone. Natomiast wielu wędkarzy, których znam osobiście i którzy wypuszczają ryby, to po prostu okazuje się, że ani oni, ani nikt z ich najbliższej rodziny w ogóle nie lubi ryb jako potrawy pod rządną postacią - to po co mają je brać? Proszę też nie pisać o innych aspektach, typu, że to sport, że ryb jest mało i itp. Wszyscy przeciwnicy tzw. mięsiarzy niech sami dokładnie codziennie patrzą na swoje różne zachowania i co złego robią, bardzo czesto również bliźniemu swemu, a nie tylko wytykają wszystko innym. Niech również postulują we władzach PZW żeby wprowadzili drastyczne zmiany w RPZW, np. takie żeby nie można było w ogóle zabierać ryb z łowiska, a wtedy dopiero będzie można kogoś ganić i oczywiście surowo karać!

Gdybyśmy wszyscy traktowali ryby jak Ty to przy dzisiejszej skuteczności wędkarza nie miał byś po co jechać nad wodę chyba, że się wykąpać a kulinarne doznania wywoływały by śmierdzące mułem hodowlane karpie albo importowane z Chin Pangi.

Chciałbym aby każdy kto zabiera rybę do domu i jest to ryba duża popatrzył na zdobycz i przemyślał czy woli z tą rybą spotkać się w jadalni, czy po raz kolejny podczas wędkarskiej przygody.