luksaj Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 czesc wlasnie testowalem moje nowe curado i zwrucilem uwage na to ze nawija plecionke bardziej na prawa strone szpuli , chcialem sie was zapytac czy to mozna wyregulowac czy to jakas wada kolowrotka , bo jak cos to bede musial wymienic jak najszybciej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Mój też tak miał jak nawijałem 1 raz plecionkę, no dosłownie byłem pewien że mam jakis wybrakowany. Ale dzień później zwijałem z trolla woblerka, więc nawijałem pod jakimś-tam-obciążeniem i ułożył jak trzeba. Naprawdę dziwna sprawa, ale teraz już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 w sumie to nie nie wiele ale gryzie mnie to spruboje w niedziele z jakimis woblerami do trola aby go obciazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 A tak po za tematem chciałem sie dowiedzieć zapytac o łowienie w hiszpanii - jest szansa na pstrągi lub łososie (gdzieś czytałem że pn. - zach. hiszpania jest całkiem niezła) i jakieś rozsądne szczupaki?? Jak nie to czy jest cos w zamian czy raczej pustynia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 jesli chodzi o pstragi i lososie to nie wiele wiem na ten temat ,cos sie mi obilo o uszy ze na pograniczu Francia-Hiszpania wystempoja , a co do szczupakow to nie jest zle i sandaczy jest tu mnustwo , noi sumy na Ebro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 A coś więcej o tych sandaczach?? Jakieś rozsądne czy fikoty po 60cm?? A po za ebro suma się trafi (nie musi mieć 150lb)??A coś innego - bassy, jakieś inne ciepłolubne stwory??I da się tam dogadać po angielsku?? Sorry za tai kwestionariusz ale rozważam przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 z tego co ja wiem to sumy poza Ebro i tamtejszymi okolicami nie ma ,sa tez Black Bass nr. 1 hiszpanskih klubow po nim szczupak, sandacze -jest dobrze to tegoroczny wynik , a co do angielskiego to jak trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 czesc wlasnie testowalem moje nowe curado i zwrucilem uwage na to ze nawija plecionke bardziej na prawa strone szpuli , chcialem sie was zapytac czy to mozna wyregulowac czy to jakas wada kolowrotka , bo jak cos to bede musial wymienic jak najszybciej . Cześć,Należy odpowiednio nawinąć plecionkę. O uszkodzeniu multiplikatora raczej nie ma mowy. Najszybciej to przeciągnąć linkę przez przelotki oraz nawijać za pomocą całego zestawu (wędka + zamocowany multiplikator) wykorzystując do tego celu drugą osobę (szpulka przy nawijaniu powinna się kręcić; linka lekko naprężona). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 tak tez zrobilem z tym nawijaniem ,ale chyba i tak nie byla dobrze nawinienta bo po niedzieli i kilku dalekich rzutach wszystko sie wyrownalo tak ze jest ok . dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 nawiń tak jak inni a ułoży sie ważne by linka była ułożona pod jednakim napięciem na całej długości nie tylko części rzutowej. Ja nowo nawiniętą rozwijam całą wypyszczająć płytkiego woblera dużego rozmiaru i zwijam gdy łódź płynie na wolnych obrotach. Naawinięcie żyłki to ważny element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi