Skocz do zawartości

curado

luksaj

Rekomendowane odpowiedzi

Mój też tak miał jak nawijałem 1 raz plecionkę, no dosłownie byłem pewien że mam jakis wybrakowany. Ale dzień później zwijałem z trolla woblerka, więc nawijałem pod jakimś-tam-obciążeniem i ułożył jak trzeba. Naprawdę dziwna sprawa, ale teraz już jest ok.

A tak po za tematem chciałem sie dowiedzieć zapytac o łowienie w hiszpanii - jest szansa na pstrągi lub łososie (gdzieś czytałem że pn. - zach. hiszpania jest całkiem niezła) i jakieś rozsądne szczupaki?? Jak nie to czy jest cos w zamian czy raczej pustynia??

A coś więcej o tych sandaczach?? Jakieś rozsądne czy fikoty po 60cm?? A po za ebro suma się trafi (nie musi mieć 150lb)??

A coś innego - bassy, jakieś inne ciepłolubne stwory??

I da się tam dogadać po angielsku??

Sorry za tai kwestionariusz ale rozważam przeprowadzkę :mellow:

czesc wlasnie testowalem moje nowe curado i zwrucilem uwage na to ze nawija plecionke bardziej na prawa strone szpuli , chcialem sie was zapytac czy to mozna wyregulowac czy to jakas wada kolowrotka , bo jak cos to bede musial wymienic jak najszybciej .

Cześć,

Należy odpowiednio nawinąć plecionkę. O uszkodzeniu multiplikatora raczej nie ma mowy. Najszybciej to przeciągnąć linkę przez przelotki oraz nawijać za pomocą całego zestawu (wędka + zamocowany multiplikator) wykorzystując do tego celu drugą osobę (szpulka przy nawijaniu powinna się kręcić; linka lekko naprężona).

Pozdrawiam

Remek

nawiń tak jak inni a ułoży sie ważne by linka była ułożona pod jednakim napięciem na całej długości nie tylko części rzutowej. Ja nowo nawiniętą rozwijam całą wypyszczająć płytkiego woblera dużego rozmiaru i zwijam gdy łódź płynie na wolnych obrotach. Naawinięcie żyłki to ważny element