Skocz do zawartości

G.Loomis Asquish i dystrybucja sprzętu G. Loomis w Europie

Richi55

Rekomendowane odpowiedzi

Gość EdekZfabrykiKredek

Chłopie po pierwsze jestem tu prywatnie jako wędkarz tak dla jasności.

To że w katalogu na 2018 nie było danego modelu to nic nie znaczy bo w roku poprzednim były te wędki i były składane zamówienia preorderowe na kolejny sezon dlatego były fizycznie z przeznaczeniem dla tych sklepów które je zamówili, widać jaki handel uprawiasz skoro nie znasz sie wogóle na tym.

Nic nie musze udowadniać i nigdzie nie musze na siłe Ciebie przekonywać.

Temat był o Asquitha że trzeba czekać miesiącami a to nie prawda bo jest dostępny normalnie na magazynch w EU, sprawa modelu NRX LP że niby nie było w dystrybucji EU i tu Tobie udowodniłem że były.

Sam się potykasz i błądzisz.

Jestem na forum prywatnie nie służbowo i napisałem że najlepiej aby udać się do sklepu który współpracuje z Shimano a ty że chcesz mieć wszystko podane na tacy, żadnego swoje wysiłku. Szkoda słów.

Jeszcze raz miłego dnia. i bez odbioru.

Chłopie po pierwsze jestem tu prywatnie jako wędkarz tak dla jasności.

To że w katalogu na 2018 nie było danego modelu to nic nie znaczy bo w roku poprzednim były te wędki i były składane zamówienia preorderowe na kolejny sezon dlatego były fizycznie z przeznaczeniem dla tych sklepów które je zamówili, widać jaki handel uprawiasz skoro nie znasz sie wogóle na tym.

Nic nie musze udowadniać i nigdzie nie musze na siłe Ciebie przekonywać.

Temat był o Asquitha że trzeba czekać miesiącami a to nie prawda bo jest dostępny normalnie na magazynch w EU, sprawa modelu NRX LP że niby nie było w dystrybucji EU i tu Tobie udowodniłem że były.

Sam się potykasz i błądzisz.

Jestem na forum prywatnie nie służbowo i napisałem że najlepiej aby udać się do sklepu który współpracuje z Shimano a ty że chcesz mieć wszystko podane na tacy, żadnego swoje wysiłku. Szkoda słów.

Jeszcze raz miłego dnia. i bez odbioru.

Wędki preorderowane i nie ma ich w katalogu;) ?

Ale generalnie są na stanie tylko sklepom się nie chce sprawdzać. Sam tak napisałeś.

Którą wersja jest prawdziwa ?;)

ten nieszczęsny NRX LP #5 9' / swoją drogą ponoć super wedka/ jego w katalogu nie było. Jak niby miałem to wg. Ciebie zamowic jak sklepy nie przyjmowaly zamowienia twierdzac ze towaru nie ma w dystrybucji bo nie ma w katalogu.

Może rzeczywiście ten handel który ja "uprawiam" ;) jak piszesz jest inny. Może różni się tym , że szanuje klienta, nie kłamie go, nie próbuje z niego zrobić glupka, przekazujac mu nierzetelne informację.

I wreszcie mam do niego szacunek. W końcu to ktoś kto decyduje się zostawić u mnie ciężko zarobione pieniądze.

I choć wyczuwam w Twoim wpisie w tej części taka próbę słabego ataku pt." Brak argumentów to napisze gościowi, że się nie zna " . Dodatowo uzyje magicznego slowa " preorderowane" i go zalatwie :)to szczerze powiedziawszy nie wzrusza mnie to ;) słabe to jakieś.

Kolego masz chyba świadomość że na tym forum jest całą masa inteligentnych ludzi, cześć z nich prowadzi różne biznesy i raczej nie lykna tej lipnej wypowiedzi.

I rzeczywiście nic nie musisz mi udowadniać; bo to co piszesz i tak mówi samo za siebie.

Pozdrawiam

P.s. sam sie ustawiłes w roli pracownika shimano. Teraz pewnie kazdy bedzie sie chcial tam zatrudnic bo macie specjalny dostep do wedek loomisa a reszta musi isc do swojego osiedlowego sklepu ;)

Edytowane przez krys

Twin Powera PG nie było w katalogu EU a w sprzedaży jest :-)

Ciebie raczej sklepy odbijały bo nie chciało im się szukać.

Tak sama sytuacja jest z częściami do młynków Shimano. Zapytasz w 10 sklepach handlujących z Shimano PL a tylko w jednym się za to wezmą i zamówią.

Zapytaj u @Mefisto bo Arturowi napewno będzie się chciało poszukać.

Twin Powera PG nie było w katalogu EU a w sprzedaży jest :-)

Ciebie raczej sklepy odbijały bo nie chciało im się szukać.

Tak sama sytuacja jest z częściami do młynków Shimano. Zapytasz w 10 sklepach handlujących z Shimano PL a tylko w jednym się za to wezmą i zamówią.

Zapytaj u @Mefisto bo Arturowi napewno będzie się chciało poszukać.

No wiesz ja tez myślę że to wina sklepów. Po co mają się trudzic i sprzedawac wedki po 4 tyś.

Po co mają zarabiać?;) najlepsze w tym jest to że to była pewnie jakaś międzynarodowa współpraca bo odbijaly mnie sklepy i w Polsce i w paru innych krajach duze znane sklepy/. No i jeszcze zdziwiło mnie to że jak np. Spytałem ich o nautiliusa nawet jak go nie mieli na stronie to i tak mi to dostarczyli w ciągu 7 dni. Podobnie np. Z wędka scott . Kurczę dzwoniłem w parę miejsc i nikt mnie nie odbił;)

Podobnie jak Vision. super podchodza do klienta.

No i jak widać na różnych forach tych odbitych w sprawie wedek loomisa jest sporo.

Tak Ci powiem że zwalanie na sklepy to łatwiznę. Tym bardziej że sobie na to nie zasłużyli wg. mnie. Oni zyja ze sprzedazy.

I powiem Ci że te sklepy od których kupuje podchodzą super profesjonalnie do tego co robią.

Pozdrawiam

P.s. to że sklep Mefisto/ nie pamiętam ale chyba też coś od nich kupowalem/ ma coś spoza europejskiej dystrybucji Shimano to raczej plus dla sklepu nie Shimano.

Nie wiem jak jest z kolowrotkami. Pisze o wędkach loomisa. A ten temat przerobilem jak sam chciałem sobie kupić taka wędka.

I powiem Ci że taka sytuacja mnie po prostu wkurza. Tzn. Chce sobie kupić jedna z lepszych wedek muchowych na rynku I muszę robić jakieś cuda wianki ;) miałbym to gdzieś gdyby chodziło i wedki jakiejś cienkiej firmy X . Ale tu chodzi o produkt topowy. Wręcz legendarna marka. I teraz wypuszczają dodatkowo 2 świetne serie NRX I Asquit A tu d......:) mam tylko nadzieję że się to zmieni na lepsze i wedki tej firmy będą dostępne " od reki".

Edytowane przez krys

Piszesz że znasz się na handlu.

Wg mnie wogóle ale to moje zdanie.

ŻADEN SKLEP NIE MA W INTERESIE trzymać takich zabawek bo za to trzeba zapłacić a nie wiadomo kiedy i czy wogóle trafi się klient na to.

Wbrew pozorom najlepiej zarabia się na tanim badziewiu a nie na topowych rzeczach.

A druga sprawa , jeśli ktoś u nas chce 4 tys wydać na kij to idzie do pracowni i tam marudzi :-)

Takie są realia.

Przemo ...już mi się nie chce wybacz ;)

Tak na marginesie handluje w zasadzie z całym światem. Wysyłamy nasze produkty / setki kontenerów/ od Skandynawii, oczywiście UE, po Dubai, Indie czy Bangladesz. Ale to nie miejsce żeby to opisywać:)

Kto mówi o trzymaniu towaru? Czytaj że zrozumieniem. Ja pisze że sklepy nie mogły tego sprowadzić lub pisały cze czas oczekiwania jest bardzo długi. Przeczytaj jeszcze raz wszystkie posty że zrozumieniem. I na koniec. Wiesz ile towaru i za ile pieniędzy szanująca się firma musi trzymać na stoku w oczekiwaniu na klienta. Nawet produktów wrażliwych szybko pasujących. Wiesz np.ile piwa duży browar produkuje bez zamówień/ nie sprzedaję piwa :)/ wiesz dla mnie mówienie że ktoś się na czymś nie zna jak nawet nie znam tej osoby to trochę ryzykowna rzecz;)

No chyba że nasze stwierdzenie opieramy na tym ze skoro ta osoba mysli inaczej niż my na dany temat to się nie zna ;)

Pozdrawiam

P.s. Mam wedki z pracowni :). Ale jak mam uzbroić loomisa skoro nie ma blankow:) tu nie chodzi o wydanie 4 tyś na jakikolwiek wędka ale o kupienie konkretnej wędki.

Edytowane przez krys
  • Like 2

Wiesz co . Twoje wpisy odbieram jak krzyk rozkapryszonego dziecka któremu mama nie kupiła żółtego lizaka bo akurat żółtych nie było.

Ps. Ten patyk jest dostępny w Shimano w max 3 tygodnie :-) .

W 3 wersjach jest dostępny ( nie znam się na kijach muchowych, różne klasy linek)

Sklepy w których pytałeś po prostu Cię olały.

Dokladniej. 9'0"#4 ,9'0"#5 i 15'0"#10 :-)

Mail np do Mefisto i jak znam życie to za 2 tygodnie masz ten kij w domu :-)

Edytowane przez przemo_w

No spoko. Dobrej nocy Ci życzę ;)

Akurat patyki które podałeś nie interesują mnie niezależnie od tego czy NRX czy Asquit. 15 ' to pewnie spey. Nie moja bajka. Reszta nie jest wybitna :) te co mnie interesują to NRX LP # 5 9' i 10 lub 12 asquith morskie.

Wejdź sobie na dowolny sklep on linę w USA i porównaj ofertę.

Tam widocznie mieszkają sami rozkapryszeni chłopcy którzy uwielbiają łowić na muchę;)

Pozdrawiam

P.s do Kuby nic nie mam tylko mógłby ta energie którą poświęcił dla mnie przeznaczyć na polepszenie oferty loomisa w Polsce;)

Kurde ale czasy _ klient marudzi że chce kupić;) no masakra normalnie.

Edytowane przez krys

@Krys jest wiele rzeczy nie dostępnych w EU i raczej Kuba tu nic nie zdziała :-) skoro Japończycy stwierdzili że tak ma być.

Nie mam pojecia o kijach o których piszesz. Czy byłoby zainteresowanie nimi?

Na kołowrotkowe hybrydy jest zapotrzebowanie a nie są na Eu dostępne.

Edytowane przez przemo_w

Kończąc;) nie wywolalem Kuby do tablicy. Opisałem jedynie moje przygody z loomisem A raczej próba jego zakupu.

W normalnych warunkach taka uwaga powinna być przeanalizowana bo może klient ma racje , a tych klientow moze byc wielu.

Zdaje sobie sprawę że UE w porównaniu do USA TO żaden rynek dla loomisa. Ale jakoś inne znane amerykańskie marki z flyfishing poważniej podchodzą do tematu. Nie wystarczy mieć super produkt. Trzeba to jeszcze sprzedać. Już o serwisie i kontakcie z klientem nie wspomnę. Dziś klient ma wybór.

Kiedyś Nokia też myślał że nic nigdy się nie zmieni;)

Edytowane przez krys

krys możesz zamówić NRX LP # 5 u Adama z Caddis.Oczywiście ze Stanów bo jest tak jak napisałeś. W europejskiej dystrybucji nie mają :( Kolega zamówił u niego Loomisa i z tego co wiem jest zadowolony .Miałem okazję porzucać tą wędką i w mojej ocenie fantastyczny sprzęt. Wygląd jest kwestią dyskusyjną ;)

Sam miałem się skusić ale trafiła mi się ostatnio inna perełka light z Sage ;)

Pozdrawiam

Wiem że u niego mogę. Znam Adama i uważam że jest super profesjonalny. Zrobilem u niego ostatnio trochę zakupów i wszystko było super. Podejście do klienta obsługa itd. Dodatkowo robi świetne muchy;)

To czemu nie zamówisz, tylko narzekasz, że nie możesz u nikogo zamówić? Nie za bardzo łapię cel ciągnięcia tego wątku. Pewnie admin też nie łapał i dlatego to usunął...

Jakbyś zamówił tydzień temu to już niedługo mógłbyś opisać walory tej drogiej bądź co bądź zabawki... Tego by nie usunęli...

W odpowiedzi na zastrzeżenia Krysa, co do znikającego wątku.

Jeżeli dyskusja zaczyna przypominać przepychankę dzieci w piaskownicy ( takie porównania się pojawiły), to nie widzę nic żeby było to merytoryczne, dlatego ukryłem wątek, aby poddać go dalszej moderacji.

Niestety obowiązki zawodowe oderwały mnie od forum i nie mogłem tego dokończyć, a tu pojawił się temat znikającego wątku.

Odkrywam więc stary temat bez zmian, jednak zaznaczam że robię to tylko w celu prowadzenia merytorycznej dyskusji, a nie przepychanek.

Kilka postów z nowego tematu przenoszę do tego, a nowy usunąłem.

• Like 1

@mack

Nie ja zacząłem ten wątek. Rzuciłem tylko że kupienie loomisa w Polsce czy UE nie jest takie łatwe/na podstawie tego co sam ustaliłem . Po czym próbowano mnie przekonać że nie mam racji podając hmmm...polprawdy że tak powiem. Z tej dyskusji płynie na pewno jeden wniosek. Loomis w EU jest slabo dystrybuowany i tyle. Ja osobiście poradze sobie bez problemu zamawiając dowolną wedke w USA czy gdziekolwiek indziej. Ale nie bardzo chce mi sie czytać jakieś polprawdy tym bardziej że mogą to czytać inninwedkarze którzy np. Chcą sobie kupić loomisa I powinni wiedzieć jak sprawa wygląda. Wydaje mi sie ze forum to nie tylko miejsce dzielenia się zdjęciami z rybami Ale też miejsce gdzie mogą być podjęte próby rozwiązania problemów związanych z wedkarstwem, gdzie ludzie będą się dzielisz informacją.

Pozdrawiam

Edytowane przez krys
  • Like 1

W odpowiedzi na zastrzeżenia Krysa, co do znikającego wątku.

Jeżeli dyskusja zaczyna przypominać przepychankę dzieci w piaskownicy ( takie porównania się pojawiły), to nie widzę nic żeby było to merytoryczne, dlatego ukryłem wątek, aby poddać go dalszej moderacji.

Niestety obowiązki zawodowe oderwały mnie od forum i nie mogłem tego dokończyć, a tu pojawił się temat znikającego wątku.

Odkrywam więc stary temat bez zmian, jednak zaznaczam że robię to tylko w celu prowadzenia merytorycznej dyskusji, a nie przepychanek.

Kilka postów z nowego tematu przenoszę do tego, a nowy usunąłem.

Dziękuję i pozdrawiam

• 3 lata później...