Skocz do zawartości

WĘDKARSTWO 360

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Na szybko. Magazyn ciekawy, widać że ma obejmować wszystko co z wedkarstwem związane. Reklam jest sporo. Są jednak fajne smaczki np. Opowiadanie Darka Duszy. Wielki plus za to. Magazyn wykonany ładnie. Szata graficzna, zdjęcia dobrej jakości.

Ciekawi mnie tylko czy wszystkie 4 gazety utrzymają się na rynku.

Ja skusiłem się na prenumeratę w opcji standard gdzie numer wychodzi za 7.99. Na moje to dobra cena.

Edytowane przez Bootleg
  • Like 1

Kupiłem. Pierwsze wrażenia: teksty dość krótkie, sporo reklam. Na razie nie ma nic czego nie było wcześniej. Gazeta robiona na nowoczesny styl, schemat podobny jak w magazynach typu Logo, Podróże etc. Do mnie nie koniecznie trafia ale pewnie badania rynku mówią co innego. Na pewno przyciągają autorzy bo dla nich kupiłem gazetę. Zobaczymy co będzie dalej.

• Like 1

Też kupiłem.Oczekiwałem więcej.Nie więcej stron.Więcej treści.A tu kilka słów,kilka dużych zdjęć i reklama,reklama,reklama i dalej reklama.Ktoś przeliczy jaki procent pisma stanowi reklama?Rozumiem że musi być,ale dlaczego kosztem treści.Z całym szacunkiem dla twórców W360 i WŚ uważam że jedni i drudzy powinni wyszukać gdzieś choć jeden egzemplarz Wędkarza Polskiego i porównać do tego co sami tworzą.A tworzą katalogi reklamowe wielu firm w jednym miejscu.Kasa się liczy,tematy fachowe na marginesie. Za moje 9.99zł

• Like 3

Też kupiłem.Oczekiwałem więcej.Nie więcej stron.Więcej treści.A tu kilka słów,kilka dużych zdjęć i reklama,reklama,reklama i dalej reklama.Ktoś przeliczy jaki procent pisma stanowi reklama?Rozumiem że musi być,ale dlaczego kosztem treści.Z całym szacunkiem dla twórców W360 i WŚ uważam że jedni i drudzy powinni wyszukać gdzieś choć jeden egzemplarz Wędkarza Polskiego i porównać do tego co sami tworzą.A tworzą katalogi reklamowe wielu firm w jednym miejscu.Kasa się liczy,tematy fachowe na marginesie. Za moje 9.99zł

No niestety reklam jest dużo. Z tego co policzyłem to ok.27 stron. Zależy jak liczyć. Cena 9.99 zł to też pierwszy numer. Od następnego w kiosku będzie 12.99 pytanie czy w dalszym ciągu będzie tyle stron? Niemniej jednak będzie to najdroższe czasopismo na rynku. Ja zdecydowałem się na prenumeratę gdzie numer wyjdzie za 7.99 zł a to już dużo lepsza cena. Co do treści jestem w połowie. Jest nieźle ale oczekuje więcej zwłaszcza, że autorzy są naprawdę zacni. Myślę że W360 ma potencjał aby być numerem 1 na rynku, trzeba dać też im trochę czasu. Minus główny za te reklamy. Wiadomo, że muszą być ale gdyby udało się to ograniczyć do 10-15 stron byłoby fajnie.

Edytowane przez Bootleg

Bardzo ładnie się obaj panowie postarzeli i nabrali właściwej patyny.. a i wyglądają na zadowolonych, znikła bez śladu populistyczna piana w typie hurra ekologii i głupkowatych agitek antyzwiązkowych , pismo jest eleganckie w formie i treści, całkiem świeżo się prezentuje - nic tylko kupować,  kibicować i życzyć powodzenia na rynku.. :)

• Like 2

Przejrzałem. Nadzieję miałem większe ale rzeczywistość jak zwykle weryfikuje. Prawda jest, że kilka sensownych artykułów się znajdzie, jednak nie tego oczekiwałem jako całości... Małżonka moja przejrzała pierwszy numer i stwierdziła, że wypisz wymaluj kobiece czasopismo - takie Glamour... Od stycznia 2018 odszedłem od prenumerowania WŚ, WW omijam szeroko, WMH czasem kupię. Wyjątek zrobiłem dla aktualnych numerów by 4 porównać. I na tym koniec. Życzę powodzenia wszystkim 4 tytułom :)

Pojawiło się już sporo uwag, opinii o Wędkarstwie 360, ale nie wypada nikogo zmuszać ani na siłę przenosić z wątku, który piszącym bardziej pasuje.

Skoro ten się nie przyjął to może trzeba go usunąć.

Edytowane przez BOB

Kupiłem. Z wielką ciekawością i potrzebą nowości.

I ...

• Wspólniczka, rzucając szybko okiem na design stwierdziła, że nareszcie jakaś gazeta wędkarska dla kobiet: dużo zdjęć, mało treści, w ch(olerę) reklam kosmetyków, sic, ozdób dla facetów
  • pismo obrazkowe - mało treści dużo zdjęć. Treść do zmieszczenia na 50 stronach spokojnie, bo i kolumny wąskie, i czcionka duża. Fajnie, bo i osoby niedowidzące / starsze poczytają
  • artykuły mocno wyprzedzające czas / sezon, albo opisujące przeszłość. Fajnie, że podobnie, jak czynią to co spostrzegawczy bardziej wędkarze z FB, publikując zdjęcia sumów z lipca w lutym, w marcu pojawiają się artykuły o sumach, podnoszące tematykę ich łowienia. Że nie wspomnę o szczupakach, boleniach, etc. Widać, że o tematy coraz ciężej. Nie, to nie tylko krytyka. Może rozwój, może ... wypełnienie treścią stron ponad 120. Ale wydaje mi się, że nieco nad wyraz. Ale to też może moja "konserwa" tu wyłazi i rację miał vice pisząc kiedyś o patencie przemycania art o sumach w styczniu. By w lipcu nikt o nich nie pamiętał...
  • reklamy - WŚ i WW mają pod górę ... Fajnie, że z okładki W360 nie bije reklama Design Fishing, jak w nowym WŚ, ale podejrzewam, że to kwestia czasu. Bo i Savage czeka, i DF, i Eventur i ...
  • miło też, że wstępniaków nie pisze nowy naczelny WŚ - bo czytelnicy mogą chcieć od razu przyznać mu Nobla. Byle tylko przestał nudzić
  • dużo artykułów, mało treści - szkoda, że nowy miesięcznik jest tak rozdmuchany. Efekt marketingowy / objętościowy zachowany, można się pochwalić liczą stron. Niekoniecznie przekłada się to na treść. Której jest b. mało. Niby art na 2-3 strony, ale zanim zacznie się czytać, już jest podpis autora. To też znak rozpoznawczy wydawcy grupy, by nie katować czytelników znakami za wieloma
  • martwi mnie, że zarówno WŚ, jak i W360 idą mocno w stronę dużych artykułów, kosztem małej ilości treści. Trend rozumiem, ale by poczytać, niekoniecznie się dowiedzieć, muszę ... dużo czytać małej treści.

Pierwsze wrażenie: gazeta, jak paw. Kolorowa, ale napuszona. Napompowana. Rozdmuchana. Po oskubaniu zostaje niewiele mięsa. Nie dla czytelników Larsona, Bondy, etc ;-)
  • Like 8

witam

wczoraj też  zakupiłem  z chęci  zapoznania  się  z  nowością  ... Fajnie  wydane  i  kolorowe   jednak  rzeczywiście  artykuły   nieco  krótkie  ,   tematy  ledwo   napoczęte  , najbardziej  interesowały mnie te  pstrągowe  ,  jest

kilka  , ale  króciutkie  takie  pobieżne  ....Trochę  mi to  przypomina  niemieckie  wydawnictwa  typu Fisch & Fang   i  Raubfisch w tych  jednak  bywają  artykuły  kilkustronicowe  , albo też dodatkowo   zeszyty  tematyczne...

Ale  w tym kierunku  to  wygląda  jeśli  chodzi  o  szatę graficzną  , zdjęcia  itd ..oby  artykuły  nie były  tak pobieżne   , a może   taki  jest  zamiar  wydawcy ..? Zobaczymy jak się   to  rozwinie  , a może  pozostali  WW I  WŚ  mając

nowego  konkurenta  na  rynku  trochę  się  sprężą  .. ;)  ...

• Like 2

Reklama tegoż periodyka dopiero chyba rusza ... bo właśnie widziałem tę reklamę wspomaganą twarzami redaktorów w telewizorni na kanale tvn turbo.

Znów była :D Chiba całkiem poważne finanse za tym czasopismem idą  :)

Edytowane przez Sławek Nikt

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...