Skocz do zawartości

WĘDKARSTWO 360

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj miałem w rękach gazetę.

Rozsiadłem się w fotelu, licząc na ciekawą lekturę i zabicie czasu. Otwieram, przeglądam, kartkuję. Ładne zdjęcia, koledzy z branży, reklamy i perfumki, te to chyba na zasiadki dla karpiarzy, albo dla streetfishingowców, wszak coraz więcej Pań chwyta za wędki ( widać, że na nie atraktor fish XXL nie działa ... ).

Dobra coś przeczytajmy, czytam... kilka linijek czegoś sensownego i znowu reklama. Po 30 minutach na mojej twarzy widnieje nietęga mina, lektura się skończyła...

Pozdrawiam

• Like 1

Powodowany opiniami postanowiłem zrobić przyjemność mojej ciekawości.

Przy okazji pobytu na dworcu centralnym w Warszawie udałem się do dwóch punktów z prasa...

Niestety tego nowego czasopisma nie mieli ?

Tak szybko schodzi? :)

Ciekawość pozostanie niezaspokojona zatem :)

Miłej lektury

Artykuły sztampowe, nie odnoszące się do pory roku - czasu, w którym się pojawiają. Kolejne tematy w sylu: jaka kurtka ? jakie okulary ? To ja sobie bez trudu odszukam w sieci. Słabe to jest do szpiku kości. Mnóstwo reklamy i kryptoreklamy. Zdecydowanie za dużo zdjęć, za mało treści. Jakieś zdjęcia z facebooka, które dawno gdzieś już widziałem. Jak dla mnie to mogę śmiało powiedzieć ... Alllleeeee to już WSZYSTKO byłooooooo. Było rok temu, pięć, osiem .... Powiem tak. Dziś ja wymagam zgłębienia konkretnych tematów i pytań, których masę łatwo znaleźć tak samo w sieci jak i nad wodą a, na które warto byłoby odpowiedzieć bo często padają w próżnię. Mniej porównywania sprzętu a więcej czasu poświęcić porównaniu metody lub stylu łowienia. Pomijam fakt, że dziś w dobie wszelakiej specjalizacji należy skupić się na byciu fachowcem w konkretnej dziedzinie i tak jak wyżej napisałem skupić się bardziej na szczegółach a nie mielić te karpie, leszcze , szczupaki i płotki do wyrzygania. Sam spinning dostarcza dziesiątki pytań i tematów tygodniowo. Jak można ocenić to pismo po pierwszym numerze ? " KurŁa, tak myślałem ... "

Tak z ciekawości zapytam, bo prasę wędkarską kupiłem ostatni raz może 20 lat temu, już wtedy zauważyłem nadreprezentację reklam i cosezonowe odświeżanie (rybnych) kotletów - czego Wy, starzy wyjadacze, szukacie w tego typu wydawnictwach? Czego oczekujecie? Kiedy uznalibyście dany tytuł za wart prenumeraty?

Młodych bym zrozumiał, ale oni mają internet i słaby to target :rolleyes:

• Like 2

Dokadnie! Czego wy szukacie w gazecie? Jak 90procent z Was uważa sie za mądrzejszych.

Prasa w dzisiejszych czasach nie ma lekko. Kazdy ma internet gdzie roznych forów ,filmików i artykułów jest od groma. W cale sie nie dziwie komentarzom ze duzo reklam-tak wy byście zrobili bez reklam i sprzedawali po 5 pln.

Dogodzić wędkarzowi cieżka sprawa,dogodzić większość z JB nie możliwe ????

Ps. Mi sie nowa gazetka podoba bo nie liczylem na cuda oraz wiedzialem ze reklamy w niej będa i to sporo ????

Dokadnie! Czego wy szukacie w gazecie? Jak 90procent z Was uważa sie za mądrzejszych.

Prasa w dzisiejszych czasach nie ma lekko. Kazdy ma internet gdzie roznych forów ,filmików i artykułów jest od groma. W cale sie nie dziwie komentarzom ze duzo reklam-tak wy byście zrobili bez reklam i sprzedawali po 5 pln.

Dogodzić wędkarzowi cieżka sprawa,dogodzić większość z JB nie możliwe

Ps. Mi sie nowa gazetka podoba bo nie liczylem na cuda oraz wiedzialem ze reklamy w niej będa i to sporo

a teraz poprosimy merytorycznie ...

A ja będę bronił nowego pomysłu kultowych kultrednaczy.. :)  Magazyn typu life style to nie jest medialna publikacja typu fanzin, wyspecjalizowany poradnik czy też tabloid. Są już takie.. Z założenia ma to być wydawnictwo wysmakowane ale i stonowane, adresowane do dużo szerszej grupy czytelniczej. Szersze tematycznie - takie jak Playboy, Auto Moto, Żagle, Glamour albo Foto..

Jeszcze nie całkiem takie jest  :)   

• Like 3

Świat zadrżał! Ziemia się zatrzymała! Słońce ruszyło na wycieczkę po ziemskiej orbicie! ... zgadzam się z Panem Sławomirem :blink:  :huh:  B)  :D

Robert,  przełam się - daj Sławkowi lajka  :D  :D  :D

P.S. w tej samej sekundzie  ;)

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 2

.... Powiem tak. Dziś ja wymagam zgłębienia konkretnych tematów i pytań, których masę łatwo znaleźć tak samo w sieci jak i nad wodą a, na które warto byłoby odpowiedzieć bo często padają w próżnię.

Powiem tak. Zgłębienia jakich konkretnych tematów i pytań Kolega oczekuje (które nie były już poruszane w sieci, może przykład, tudzież przykłady) ? I poproszę merytorycznie. Dodam, że nie czytam prasy "wędkarskiej" już od wielu, wielu lat, ale wpis Kolegi mnie zaintrygował. Czego Kolega oczekuje?!

• Like 8

Ja z niecierpliwością czekam na tekst P. Matusiaka o łowieniu wczesno wiosennych kleni na DS. Metoda mało popularna a Piotrek ma masę szczegółowej praktycznej wiedzy do przekazania ... tego oczekuję. Pisania z duchem czasu. Przede wszystkim szczegółowo o nieszablonowych sposobach łowienia i nowych metodach. Mniej o kurtkach i okularach  ...

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 3

A ja będę bronił nowego pomysłu kultowych kultrednaczy.. :)  Magazyn typu life style to nie jest medialna publikacja typu fanzin, wyspecjalizowany poradnik czy też tabloid. Są już takie.. Z założenia ma to być wydawnictwo wysmakowane ale i stonowane, adresowane do dużo szerszej grupy czytelniczej. Szersze tematycznie - takie jak Playboy, Auto Moto, Żagle, Glamour albo Foto..

Jeszcze nie całkiem takie jest  :)   

Tylko, że pismo lafstajlowe powinno być ładne, a ani Żagle, ani Glamour, ani Foto czy tym bardziej w360 nie jest. Dobry papier, nowoczesna typografia i projektowanie graficzne, trochę oddechu, dużo dobrej fotografii z wyjazdów. Coś jak pierwsze numery Szosy w świecie rowerowym. Teraz mamy takie coś co już mieliśmy/mamy. 

Buńczuczne zapowiedzi i lektura pierwszego numeru potwierdziły moje "obawy" :P

Lajfstajlowy - czyli o wszystkim. Czyli i o niczym. Gazeta nie pokaże jak być lepszym czy skuteczniejszym wędkarzem. Pokaże jak być wędkarzem modnym, trendy i... stylowym.

Paradoksalnie - abstrahując rzecz jasna o osoby Rednacza - WRESZCIE gazeta dla SOB-a!!!

• Like 4

Ależ Sayonara - skąd u Ciebie ta ludowa wiara w edukacyjną funkcję prasy, albo oczekiwanie na jakąś iluminację? Przecież life style to jest przede wszystkim elegancko podana opowieść, dla ludzi już przekonanych, potwierdzająca nasz status, podnosząca również samoocenę.. :)

A poszukiwanie w fishingu li tylko wyższej skuteczności,  jest formą manieryzmu wyjątkowo niskich lotów, pragmatyczną formą użytkową dla ubogich duchem.. :)  

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...