SPIDERLING84 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zbyszek miałeś to w ręku ? Czytałeś ? Bo mam wrażenie, że nie ...Nawet kupiłem Czytałem a raczej przejrzałem. Trudno dziś gazecie rywalizować z internetem, to przecież oczywiste. Ostatnio Ćwiąkałą (p.nożna) interesująco powiedział, czy gazety sportowe mają przyszłość - w konfrontacji z internetem(?) "Tak, ale tylko wtedy gdy będą w stanie prezentować inne treści niż te w internecie". Ciekawe zatem jakie inne treści miały by pojawiać się w wędkarskiej gazecie, żeby większość zadowolić? Konkretnie jakie? Wywiady? Jakieś poradniki? Przecież wszystko już było... albo jest tu na jerku. Dlatego taka krytyka, którą obserwuję w tym dziale jest dla mnie bezwartościowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Też mnie dziwi ta krytyka. Zwłaszcza, że krytykujacy nie piszą co miałoby się znaleźć w tej gazecie aby byli zadowoleni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Też mnie dziwi ta krytyka. Zwłaszcza, że krytykujacy nie piszą co miałoby się znaleźć w tej gazecie aby byli zadowoleni..Co by nie było i tak nie będą zadowoleni. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Może w naszym przypadku to trochę tak jak z przynętami, kupowanymi bo nam się wydaje...bo sobie wyobrażamy...bo bajerancko wyglądają...I leży to potem w pudełkach i się rozsycha i wody nawet nie zazna. Czy dobrzy tutejsi wędkarze, którzy skusili się na nowy periodyk wynieśli z niego coś wzbogacającego? Czy jest to tylko kolejny wędkarski, papierowy gadget, który zasili naszą biblioteczkę? Ale ile w tym wartościowej dla nas treści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (...) Czy jest to tylko kolejny wędkarski, papierowy gadget, który zasili naszą biblioteczkę? (...)Niestety, tak, a szkoda bo redagują go ludzie z najwyższej półki wędkarskiej i mogliby swoją wiedzą poszerzać wiedzę czytelników, a opowieści z wypraw pozostawić WMH i WW.Jeśli tak będzie w kolejnych numerach, to kiepsko to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Poszukiwanie i dochodzenie do wiedzy poprzez prasę kolorową jest równie popularne, co i nieskończenie naiwne. Co wybitnie dobrze widać po stanie umysłów królującym w naszym środowisku, latami zarządzanym przez tabloidy - czyli tych wszystkich szczerze wątpiących we własny intelekt.. Magazyn life style jest medialną wizytówką grupy społecznej albo subkultury, dostępną dla wszystkich, dla maksymalnej liczby odbiorców - a przy tym elegancko podaną, kompetentną, z rozpoznawalnymi nazwiskami, ozdobioną postaciami słynnych celebrytów..Czysty relaks.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 No taaak, Ty jako absolutnie wszystko i wszechwiedzący urodziłeś się z wiedzą w każdej dziedzinie... Wyssałeś to z pieluch... 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Moja osoba nie zabiega usilnie o akceptację.. ale zalecających się - rozumiem.. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja mam i następny też kupię . Większości forumowiczów i tak nikt nie dogodzi.Czy to łowiskiem , czy to sprzętem czy to prasą bo są najmądrzejsi , najbardziej wyspecjalizowani , najlepiej wyekwipowani.Spinningowa Elyta ... Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Szymon82 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ja mam i następny też kupię .Większości forumowiczów i tak nikt nie dogodzi.Czy to łowiskiem , czy to sprzętem czy to prasą bo są najmądrzejsi , najbardziej wyspecjalizowani , najlepiej wyekwipowani.Spinningowa Elyta ...Właśnie dlatego, że jest faktycznie w tym sporcie kilku fachowców oczekuje się trochę więcej tej szczegółowej wiedzy i węższej specjalizacji w ramach danego tytułu ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ja mam i następny też kupię .Większości forumowiczów i tak nikt nie dogodzi.Czy to łowiskiem , czy to sprzętem czy to prasą bo są najmądrzejsi , najbardziej wyspecjalizowani , najlepiej wyekwipowani.Spinningowa Elyta ...Ani nie jestem najmądrzejszy, ani najbardziej wyspecjalizowany... Po prostu mi ten pierwszy numer się niespecjalnie podobał. Ja lubię czytać. Nie przerażają mnie artykuły lub opowiadania na 2-3 strony. Nie przepadam za prasą "kolorową" gdzie jest dużo zdjęć i mało tekstu. Wiem, że taka się w tej chwili lepiej sprzedaje i nie zamierzam się na to oburzać, ale też nie muszę kupować tego typu pism. Mimo wszystko życzę powodzenia. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Kupiłem, poczytałem. Źle nie jest. Widać, że tworzą ci sami ludzie co WŚa do niedawna. Liczy się sprzedaż, a pisząc tylko o spinningu i ew muszce,jak niegdyś ŚSiM sprzedaży długo się nie utrzyma w dobie internetu. Ale powiem tak, wszystko co wyczytałem w W360, wyczytałem na świeżo, w tej gazecie o tym jeszcze nie pisali ???????? Kibicuję. Może naweet zaprenumeruję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Kupilem i powiem ze takie czasopismo do poogladania. Cos podobnego w stylu gazety logo. Kiedys po wedkarza polskiego w latach 80 potrafilem skladakiem pojechac 20km do sklepu bo nie moglem sie doczekac kolejnego numeru. Teraz juz takiej prasy nie bedzie. Teraz mile sie to oglada ale jakiejs nauki z tego raczej nie wyniesie. Kolejne tez przejrze, moze bedzie wiecej tekstu a mniej reklam z fotkami kolejnych kolowrotkow na pol strony. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Właśnie odebrałem z poczty drugi numer z całkiem zgrabną czapeczką (o dziwo dobrą na moją małą łepetynę )Jak można było się spodziewać, jest wiele obrazków do pooglądania, a czytanie pozostawię sobie na Święta lub na podróż za 10 dni do Finlandii ... szczególnie skupiając się na "tajemnicach szczupakowych, wiosennych łowach w szkierach" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ja nie wiem co Wy z tą niby "aptekarska treścią" i "samymi obrazkami". Oczywiście że nie jest to rozprawa habilitacyjna, ale treści jest sporo więcej niż w WŚ. Zwykle nic nie pomijam i W360 czytane po kawałku wystarcza na dłużej. Poza tym pojawiło się kilku autorów dotychczas nieznanych j to jest fajne, bo Kotowski z Dańcem co druga stronę robili się nudni.Gazeta ładna, lekkostrawna, miła do poogladania i poczytania. Kupiłem pierwszy numer w kiosku, od drugiego zaprenumerowałem. Należy chłopakom kibicować. Choćby dlatego, że fajnie mieć coś swojego a nie przedruki i tłumaczenia tekstów z UK. Wędkuje 25 lat i od dość dawna nie oczekuje innowacji i rewolucji w każdym słowie przeczytanym w gazecie. Wystarczy mi jedno zdanie Zalewskiego, wzmianka w artykule Niemca i dwa słowa u Kolendowicza. Reszta to miłe przeglądanie i czysty relaks. Zresztą, jak ktoś ambitny i wnikliwy to z fotek zawodnika też conieco wyczyta... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Cokolwiek bym napisał o Wędkarstwie 360 nie będzie obiektywne, bo po prostu lubię Marka, Darka i Jacka i jeszcze wciąż i mile wspominam liczne wspólne wyprawy.Z drugiej strony wydaje mi się, że jakoś tam rozumiem tę złożoną z wielu faktorów (o których tu nikt przy zdrowych zmysłach nie napisze) decyzję...Dlatego też dotąd milczałem w tym wątku. Po co więc teraz zabieram głos?Właśnie mam gości z Polski, którzy przywieźli mi gazetę i porównując ją do wędkarskich life-stylowych gazet z niemieckiego rynku jednak Wędkarstwo 360 bije je na głowę meteorytyką, przynajmniej te numery, które miałem okazję widzieć i czytać.Zdaję sobie jednocześnie sprawę (myślę, że bardziej niż przeciętny forumowicz) iż startową mobilizację i wysoką formę trudno będzie utrzymać na dłuższą metę jednak życzę tego, nie koniecznie sponsorom nie koniecznie wydawcy ale po prostu kolegom... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 I ja mógłbym napisać to samo o wydawcach. Przywiózłem pierwszy numer do Finlandii i kolega zadecydował że będzie prenumerował... więc chyba nie jest tak źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekdk Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Ja byłem teraz na Wielkanoc w PL i kupiłem sobie parę gazetek wędkarskich, i tą czytało mi się najlepiej. Też się zastanawiam czy nie zrobić prenumeraty ojciec poczyta i ja potem ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) I ja mógłbym napisać to samo o wydawcach. Przywiózłem pierwszy numer do Finlandii i kolega zadecydował że będzie prenumerował... więc chyba nie jest tak źle?Tak Robert, jesteśmy w podobnej sytuacji,- nazwijmy to ogólnie "towarzyskiej" i pewnie jeszcze parę osób z forum także, więc z jednej strony niezręcznie i chyba nawet niepotrzebnie będzie w jakikolwiek sposób 'bronić" gazety.Merytorycznie "obronić" się musi sama a nasi koledzy, niech zostaną naszymi kolegami, bo to co nam nie pasuje możemy powiedzieć im sami bez klikania w klawiaturę i bez konieczności wystawiania tegoż na publiczny widok, by osoby, które jeszcze nigdy nie napisały i raczej nie napiszą żadnego sensownego tekstu na 10 tys znaków mogły się zabawiać w krytyków... Edytowane 5 Maja 2019 przez Rheinangler 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Ale w poprzednim wcieleniu klasa nie błyszczeli.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Przed chwilą wyjąłem ze skrzynki trzeci numer W360. Tylko przejrzałem, pozostawiając sobie lekturę na podróż i kilka dni urlopu (tym razem wędek nie zabieram, choć mam w planie wyprawę na jakiejś morskie rybki ) Zdjęcia jak zwykle fajne, ale już widzę, że jest spora różnorodność tematyczna więc poczytać będzie co Oczywiście są i reklamy ... i chyba nawet jednej ulegnę 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 I ja czytałem wszystkie numery , będę czytał kolejne . Gazeta jak najbardziej ok . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Wczoraj przeczytałem wszystko co mnie interesowało, tzn tematy spinningowe, w tym krótki artykuł o castingu. Podzielam Wasze zdanie, czasopismo się rozkręca, oby tak dalej, to już nie będzie "gazeta", tylko "magazyn". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 https://www.facebook.com/j.kolendowicz/?__tn__=kC-R&eid=ARC_L7zjv4apDsBkedY5HvckUR6aTPJGvYYNnjF1qrIcl7dwtnL9WQ4ZpgoT8YZ7GyQ_Mpv_QVXswWDp&hc_ref=ARRbZ_CDNqJ4Y4Y3QZMH5LuJAdj9mGFCgn1B-tE6IXr_4PIeB2cvT1P2rzwzikrjF8A&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBXn729GUkoz6rsAKCevrp65cZA8SLhtGgGo-MjXlskoB-qZczFRfezqJ_6eilEaIDZ_tW7vL-9soZz3YkZrE3EDUPXgvNpfRRpHLvzzIn3wMIT16EV-aleCAyRuJo0JidRnRt3MBjz-xzEmEu36wx8ZK_g4fIHmIF2Xrzvcn7O2MuvXZIBO28MiRDtvVaxvVa_uys8w_m0VonMIlAeHQSKu6iQ_d8oWYUqXr7LtZxyaAiDiHZT9EKRbZY1ETTwCAZqk98RIFwlygA-mr2yRP2gc6w4DPE7ZNap4Fd9U0wlc6K1G47eFJumZep-TLVTTMPlKOMbGxr6OW3MVJTXCHRm-Kp0cDJHC7mkw0A5uHl334VJ5hVY-w 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) Są tam gdzie trzeba być. Mam nadzieję, że W360 będzie z nami na Żarnowcu w sierpniu Edytowane 26 Maja 2019 przez BOB 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi