krys Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Łowił ktoś na muchę w tym okresie? Lub na spina ale na wodzie dającej się oblowic mucha.Tak się zastanawiam czy warto. Z góry dziękuję za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Zależy od szerokości geograficznej, poziomu npm i charakteru zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 A można jakieś namiary prosić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Pewnie. Jedź na jakiś urozmaicony płytko- głęboki zbiornik za krąg polarny. To mój typ Nie za wysoko, tak do 300m npm - bo będzie mało szczupaka albo dużo małego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Jezioro Tåkern Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Dziękuję za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Pomyśl o szkierach, są miejsca gdzie można brodzić bądź z pływadełka łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Pomyśl o szkierach, są miejsca gdzie można brodzić bądź z pływadełka łowić.Om. Dzięki. Myślałem. Choć przyznam że raczej łowienie z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Lepszy jest maj i max początek czerwca. Później szczupaki tracą ("zmieniają") zęby i w cieplej wodzie pełnej drobnicy ciężko je skusić. Zaraz po tarle na płytkich wodach są w trzcinach i walą w każda dużą przynętę. W sierpniu znowu lepiej ale głębiej czyli mucha raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Zależy gdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Zależy gdzie Szwecja. Napisałem: płytkie cieplejsze wody, dopływy i ich ujścia do zatok morskich. Jednym słowem okolice tarlisk. Powiedzmy od Stockholm w dół. W górę nie wiem. Może i kilka tygodni, miesiąc później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Zaraz po tarle na płytkich wodach Laponii szczupaki są w czerwcu i to bardziej w drugiej połowie. Lód za kręgiem polarnym schodzi w połowie maja. Kolega pisze o czerwcu/lipcu, a Ty piszesz o maju i początku czerwca, i łowieniu od Sztokholmu w dół Trochę nie ten termin i kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 "Kolega pisze o czerwcu/lipcu, a Ty piszesz o maju i początku czerwca, i łowieniu od Sztokholmu w dół Trochę nie ten termin i kierunek."Zgadza się, nie pisał/pytał też o Laponię. Tak czy siak każde sprawdzone info cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Chętnie też bym pojechał ale na płytkie zarośnięte jezioro.Jesienią byłem na szkierach u Gunara,wszyscy mówili,że można brodzić i to prawda i mimo iż byłem zapobiegliwy i wziąłem ponton to w promieniu 2km nie było ryby.Koledzy spinningiści pływali po 20km za rybą i gdyby nie podrzucili mnie na wyspę wrócił bym o kiju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Chętnie też bym pojechał ale na płytkie zarośnięte jezioro.Jesienią byłem na szkierach u Gunara,wszyscy mówili,że można brodzić i to prawda i mimo iż byłem zapobiegliwy i wziąłem ponton to w promieniu 2km nie było ryby.Koledzy spinningiści pływali po 20km za rybą i gdyby nie podrzucili mnie na wyspę wrócił bym o kiju.Dlatego nie nastawiam się na brodzenie. Wydaje mi się że trzeba być na takich łowiskach mobilnym. Lowileś na muchę? Mi jeszcze chodzi po głowie to https://youtu.be/GWiyw7tBDH0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Łapię tylko na muchę.Właśnie udało mi się załapać na wyjazd do Szwecji,będę łapał na jeziorze z pływadełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kolego @Richi55 czy chodzi o rejon Blekinge? W jakim terminie byłeś i czy mógłbyś coś więcej napisać o warunkach łowienia. Ja byłem w połowie października, pogoda lampa, flauta, piękna "polska" jesień, ryby słabo współpracujące. Zastanawiam się czy by nie poprawić w tym roku, tylko w listopadzie, Gunnar twierdził, że dopiero wtedy zaczyna się prawdziwy muchowy sezon. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Byłem koniec pażdziernika początek listopada.Koledzy którzy byli tam któryś raz z rzędu,mówią,że jesień jest znacznie lepsza, fakt było ciepło.Gunar mówił,że w jego rejonie pojawiają się szczupaki dopiero jak zaczynają się przymrozki.W/g mnie bez łódki to wielkie ryzyko można wrócić o kiju.Mało tego presja jest niesamowita za parę lat nie będzie tam po co jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Jeżeli piszesz o Jordo to jest całkiem sporo dobrej wody do brodzenia, ale trzeba od Gunnara podjechać autem ok 3 km w kierunku mostu na wyspę Hasslo. Łowiłem tam w drugiej połowie maja i ryb było sporo. Edytowane 29 Marca 2019 przez Flame 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi