shavt Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Witam Szukałem i szukałem i nie znalazłem. Chciałem kupić gumę która nie istnieje więc postanowiłem że sam spróbuję takową wykonać. Czego szukałem? Gumy w klimacie daiwy duckfin ale w rozmiarze 16cm. Wiem że są pig shady ale zwyczajnie mi się nie podobają. ..i tak były kolejne modele zaczynając od 10cm żeby nauczyć się tego całego odlewania i skończyłem nawet na 20cm formie. Były modyfikacje korpusu, ogonka, grubości i proporcji. Doszedłem do wzoru który mnie satysfakcjonuje i pracuje genialnie nawet przy wolnym prowadzeniu. Model i formy są mojego autorstwa. Kolory i malowanie do dopracowania bo wczoraj pierwszy raz w życiu malowałem aerografem. Powstał też model 20cm ale o nim później Nie mam pomysłu jak to nazwać więc poki co zwyczajnie 'Szesnastki', 16cm 21g i 'Dwudziestki', 20cm 41g Edytowane 28 Marca 2019 przez shavt 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Brawo???? za własny pomysł ...gumy bardzo ciekawe???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Ogon gumy w kształcie kaczej stopy to całkiem fajne rozwiązanie tylko trzeba uważać aby guma główki nie wyprzedziła ???? Napisz coś więcej o formach. Edytowane 28 Marca 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Ta dwudziestka fajna sprawa ze względu na wagę.Ja ze względów zdrowotnych skończyłem ciepac kotletami rzedu 100g.Szukałem dość dużych,właśnie około 20 centymetrowych gum o wadze najlepiej w okolicach 40g.Za wiele nie znalazłem oprócz dużego Keitecha ES co by mi się podobalo a tu patrz-jest .Jak na pierwsze malowanie to ja tam nie mam żadnych uwag .Bardzo jestem ciekaw nowych kolorów jakie zaprezentujesz,zwłaszcza wariacji na temat niebieskiego.Kiedy planujesz pokazać?Naprawde fajne gumiaki.Przy jakims minimalnym dociążeniu rzędu 3,4g,tylko do stabilizacji,tez chodzą dobrze?.Mam na myśli łowienie na płytkim oczywiście. Edytowane 28 Marca 2019 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ale Ty żeś mnie zaimponował.....a guma fajna i waga 40g przy 20 cm bardzo mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Dzieki za dobre slowa! Wieczorem odpiszę i wrzucę filmik z pracą 'szesnastki' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Świetna robota.Będziesz miał na sprzedaż parę sztuk? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Dzieki za dobre slowa! Wieczorem odpiszę i wrzucę filmik z pracą 'szesnastki' Chętnie zobaczę jak chodzi,ale jeszcze chętniej dwudziestkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Jak je nazwać ? Szaft 16 Bardzo fajne gumy, podobieństwo do pierwowzoru bardzo widoczne, no ale nie ukrywałeś skąd inspiracja. A malowanie jak na pierwszy raz z aero to nie mam pytań... Edytowane 28 Marca 2019 przez thug 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Formy były silikonowe ale ostatecznie skończyłem na formach z żywicy, dwuczęściowych, wtrysk pod ciśnieniem. Formy otwarte i jednoczęściowe jakoś do mnie nie przemawiają albo zwyczajnie nie potrafię dobrej wykonać. W formach otwartych te zapadnięte lub nierówne grzbiety.. nie znam na to patentu. Kacza stopa po małych modyfikacjach się dwie gumy obok siebie połozy to jednak widać różnicę. Szesnastka tak pracuje na główce 3g. Nie wiem jak bym się wytłumaczył w razie kontroli bo mógłby nikt nie uwierzyć że tylko sprawdzam jak guma chodzi https://www.youtube.com/watch?v=IMQXBI_n7w8 Filmik z pracy dwudziestki mam nadzieję jutro. Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2019 przez shavt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Jak je nazwać ? Szaft 16 Bardzo fajne gumy, podobieństwo do pierwowzoru bardzo widoczne, no ale nie ukrywałeś skąd inspiracja. A malowanie jak na pierwszy raz z aero to nie mam pytań... Shadszaft albo duckszaft. Może? Brawo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Hehe.. sprawa drugorzędna, chyba Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze rozmiaru pośredniego. Zastanawiam się nad malowaniem, większą ilością form i szablonami do malowania.. Pomysły mam oby tylko czas pozwolił na realizację. Gumy wkrótce polecą do Szwecji. Jest wynik do poprawienia z zeszłego roku, trzeb tylko złowić słuszną ilość metrowych szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Bartek, jaką główkę , ile gram zastosowałeś na tym filmiku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Bartek, jaką główkę , ile gram zastosowałeś na tym filmiku ? Tylko 3g, chyba 5/0, ta guma miała w zamyśle tak pracować na lekkich główkach. Łowię z brzegu zdecydowaną ilość czasu. Edytowane 28 Marca 2019 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Bardzo obiecujące , fajna praca-tylko gratulować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Obiecany filmik z pracą Dwudziestki. Dwa lekkie warianty zbrojenia Wkrętka 3g z jedną kotwicą 3/0: Guma wzorowo lusterkuje, nie obraca się i pracuje przy najwolniejszym prowadzeniu, o tak: Klasyczna główka 5g zdaje się 6/0 ale pewności nie mam. Guma nie obraca się, bardzo mocno lusteruje, przy szybszym podciągnięciu błyska brzuchem: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Szczupakowy killer jak nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Shawt a do Mnie przez przypadek nie wyslalPS.dobra robota -fajne te gumiaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 W Twoich okolicach też na pewno będę. Będę miał jakiś zapas ze sobą Kilka razy byłem zmuszony kupować gumy w Szwecji i już wiem że lepiej nie doprowadzać do takich sytuacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Hi.Oglądam filmiki i z podziwu wyjść nie mogę. Kawał dobrej - gumowej - roboty. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Kiedy bedziecie -odezwij sie na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Ale będą łowiły! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Mało czasu ale pracuję nad jakimś fajnym malowaniem. Nie takie to proste i jednak dość pracochłonne jak chce się zrobić 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jakies tam pierwsze kroki w malowaniu oczu.Sa nowe pigmenty, będą nowe kolory, jutro rano cos pokażę jak się uda 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Bardzo obiecująco się zapowiada. Można zapytać jakich farb używasz i gdzie się w nie zaopatrujesz?Też coś tam ostatnio odlewam, ale na razie wszystko w masie, a chciałbym zacząć malować.pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi