Skocz do zawartości

Tuby wędkarskie - siwypike

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

To i ja się przyłączę. Darku podpisuję się pod wszystkim, co napisane powyżej i dziękuję za kawał świetnej roboty. Tuba właśnie dotarła i co mogę powiedzieć po prostu rewelacja. Wszystko tak jak było uzgodnione prosto, skromnie i bez udziwnień.  W najbliższym czasie, jeśli nie będziesz miał nic przeciwko to będę chciał zrobić u Ciebie jeszcze 2 tuby. Jeszcze raz dziękuję. 

Pozdrawiam Robert

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Panie Dariuszu, wczoraj wysłałem Panu wiadomość na priv. Wiem, że ma Pan dużo pracy, ale kiedy Pan ją odczyta, wówczas baaardzo proszę o kontakt w celu dogrania szczegółów zamówienia. Pozdrawiam Mistrzu!  

Edytowane przez patrykCBR

• 2 tygodnie później...
Gość patrykCBR

No i są już u mnie! :D 

Piękne wykonanie Panie Dariuszu, aż miło popatrzeć. 

Zamawiając tuby dla konkretnych wędek nie wziąłem pod uwagę dość wysokiej stopki pierwszej przelotki jednego z wędzisk przez co włożenie do tuby dwuskładowego kija w oryginalnym pokrowcu jest niemożliwe (a w zasadzie jego wyjęcie, gdyż pokrowiec wędki wyciąga wyściółkę tuby, hmmm... może dobrym rozwiązaniem byłoby przyłapywanie wyściółki szwami do dna tuby). Bez pokrowca, operacja umieszczenia i wyjęcia tego konkretnego wędziska też jest mocno utrudniona. No cóż, moje przeoczenie, zamówię tubę o większej średnicy a tą wykorzystam do innej wędki. 

Powyższą uwagę zamieszczam tutaj, aby inni zamawiający tuby, oprócz długości transportowej kija, brali pod uwagę również wysokość stopki pierwszej przelotki. Wyraźnie podkreślam: powodem ww. kłopotów jest tylko i wyłącznie mój błąd. Pan Dariusz nie mógł przewidzieć do jakiej wędki zamawiam tubę, bo wówczas na pewno poleciłby mi szerszą. Robota Pana Darka została wykonana bardzo starannie i aż szkoda, że to gadżety z założenia przeznaczone jedynie do transportu i przechowywania wędzisk, bo spokojnie można by się z nimi polansować na łowisku. ;)

Poniżej przedstawiam mały unboxing. :) 

post-61362-0-14901900-1462310142_thumb.jpg

post-61362-0-56978200-1462310147_thumb.jpg

post-61362-0-85941300-1462310155_thumb.jpg

post-61362-0-07127600-1462310160_thumb.jpg

Edytowane przez patrykCBR
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

No i są już u mnie! :D

Piękne wykonanie Panie Dariuszu, aż miło popatrzeć.

Zamawiając tuby dla konkretnych wędek nie wziąłem pod uwagę dość wysokiej stopki pierwszej przelotki jednego z wędzisk przez co włożenie do tuby dwuskładowego kija w oryginalnym pokrowcu jest niemożliwe (a w zasadzie jego wyjęcie, gdyż pokrowiec wędki wyciąga wyściółkę tuby, hmmm... może dobrym rozwiązaniem byłoby przyłapywanie wyściółki szwami do dna tuby). Bez pokrowca, operacja umieszczenia i wyjęcia tego konkretnego wędziska też jest mocno utrudniona. No cóż, moje przeoczenie, zamówię tubę o większej średnicy a tą wykorzystam do innej wędki.

Powyższą uwagę zamieszczam tutaj, aby inni zamawiający tuby, oprócz długości transportowej kija, brali pod uwagę również wysokość stopki pierwszej przelotki. Wyraźnie podkreślam: powodem ww. kłopotów jest tylko i wyłącznie mój błąd. Pan Dariusz nie mógł przewidzieć do jakiej wędki zamawiam tubę, bo wówczas na pewno poleciłby mi szerszą. Robota Pana Darka została wykonana bardzo starannie i aż szkoda, że to gadżety z założenia przeznaczone jedynie do transportu i przechowywania wędzisk, bo spokojnie można by się z nimi polansować na łowisku. ;)

Poniżej przedstawiam mały unboxing. :)

Miałem dokładnie ten sam problem przy startowym alconite 30. Tuba o średnicy 70 mm sprzedała się w kilka sekund na giełdzie a Darek zrobił mi drugą, identyczną tyle że fi 90 mm [emoji3]

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć kolega siwypike z powodów zdrowotnych na chwilę obecną nie wykonuje żadnych tub też kontaktowałem się z nim w tej sprawie,miejmy nadzieję że szybko wróci do zdrowia ja czekam pełen nadzieji że uda mi się u niego zamówić tube na mój kijem.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Witam

Super się czyta wątek od początku do końca za jednym razem. Jaki progres jakościowy!? Chylę czoła.

Trafiłem tu po inspiracje, podpowiedzi dla własnej konstrukcji ale jak wszedł w użytek laser to zaśmiałem się sam z siebie do czego ja startuję...

dlatego też na priv leci zapytanie na tubę.

Witam

A czy dłuższe tuby też można zamówić? Na spina - dwuskład 9'6"?

Edit

Chyba zaczynam łapać - czy 75 i 90 to średnice tub, a długość dowolna?

75 i 90 to srednice tub. Jak masz jakies wedki na wysokich przelotkach np KR-H 25 to zamawiaj 90 ;) Spokojnie wtedy dwie wedki wchodza do takiej tuby. 

Edytowane przez Del Toro