siwypike Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 cd.tuby 90mm, oraz szata kolorystyczna czarny z czerwienią. W tubach zastosowano paski nośne. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Witam, trzeba kolege pochwalić za bardzo fajnie wykonaną tube,jest ona wykonana na najwyzszym poziomie, jakość materiałow jak i wykonanie jest bardzo dobre. Wędka w niej jest dobrze zabezpieczona. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Przepraszam że nie odpisywałem wcześniej. Dziękuję serdecznie za pozytywne opinie dotyczące wykonywanych tub. Przedstawiam kolejne tuby 75mm i 90mm oraz nowy kolor cordury 600 dopasowany do kolorystyki pontonów busha. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 trochę może odświeżam wątek.Właśnie do mnie doszła paczuszka. Tuby, które tworzy nasz kolega to po prostu cuda. Ja bynajmniej ze swojej 90mm-tróweczki jestem przeogromnie zadowolony, a dzięki wyciąganej wkładce będę mógł zmieścić dwa patyczki. Gorąco Polecam i dzięki Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Dzięki serdeczne i cieszę się że spełniła oczekiwania.To dla tej tuby znalazłem nowe gąbki które można swobodnie wyciagać i wkładac - co pozwala na ewentualne wygospodarowanie miejsca na więcej wędek. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Witam.Takie tuby można u kolegi zamówić...?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam.Takie tuby można u kolegi zamówć i jaka jest ich cena bo nie mogę znależć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Wczoraj odebrałem tubę produkcji Darka, zrobioną pod jerkowy jednoskład na blanku Xzoga. 205 cm długości i 9 cm średnicy. Jestem naprawdę zadowolony. Tuba budzi zaufanie - na zewnątrz "pancernie" twarda, a wewnątrz miękka, gruba amortyzacja dla kija. Całość estetycznie wykonana. Nic dodać nic ująć. Otrzymałem świetny produkt. Polecam - dobry kij zasługuje na dobrą ochronę . Oto foto: Dodam tylko, że przez cały czas miałem świetny kontakt z Darkiem i że zamówienie zostało zrealizowane w terminie, w bardzo miłej, koleżeńskiej atmosferze. Rzecz nie tak oczywista, u co poniektórych wykonawców Pozdrawiam i raz jeszcze polecam tuby Siwego Szczupaka z Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Potwierdzam że tubki od naszego kolegi Darka sa wykonane na bardzo wysokim poziomie.Mam juz 5 sztuk i dzisiaj zamowiłem kolejna pod jednoskład-sumówke.Kontak,jakość,profesionalność w każdym calu.Pzdr Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 No bo gość jest na poziomie to i towar.Bardzo ale to bardzo konkretny człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Serdecznie dziękuję za tak pozytywne opinie. Nic tak nie cieszy jak zadowolenie kolegów. A co do tub to.... co tu można napisać. Każdy kolejny kijek jest dla każdego wędkarza cenniejszy bo parametry, blanki, korki, przelotki, omotki ... bo na pewno przyniesie szczęście i więcej ryb na niego wyciągniemy. Dobrze jest więc taki kijek w miarę sensownie zabezpieczyć. Nie piszę i nie popadam w samozachwyt bo wykonanie tuby to 3-4 dni pracy i czasem nie łatwej szczególnie przy długich tubach. Dla mnie niezmiernie ważne jest by każdy był zadowolony. Wiem z doswiadczenia że szczegóły czasem potrafią zepsuć całość trzeba więc utrzymywać jakość na stałym poziomie i starać się poprawiać każdą kolejną tubę. Do profesjonalizmu jeszcze mi daleko ale z natury bez względu na to co robię staram się to robić dobrze, bo przecież w jakimś sensie określa to nas samych - jakimi jesteśmy ludźmi. Szczerość i uczciwość są dla mnie istotnymi wartościami i cieszę się że na tym forum poznałem tak wielu wspaniałych kolegów i przyjaciół. Kontakt z Tymi osobami daje dużo radości i nadzieję że pewnego dnia taki poziom człowiek zastanie nad wodą. Pozdrawiam Dariusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Kolego jeśli można to gdzie zaopatrujesz się w rurki PCV o takich średnicach? W zeszłym roku z braku kasy chciałem taką sam wykonać ale największa średnica w moich sklepach to 5cm. Zrobiłem więc prowizorycznie coś z grubej rury papierowej, wszystko ok ale waga jest makabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Najlepiej zacząć od internetu. Jest dużo sklepów gdzie można kupić przez internet daną rurę o dowolnych wymiarach i średnicach ale trzeba liczyć się z kosztami przesyłki. Można szukać w internecie sklepów w swoim rejonie i wówczas odwiedzić je osobiście i sprawdzić towar. Rury różnią się między sobą elastycznością i twardością materiału i lepiej sprawdzić je własnoręcznie. Nie może być twarda bo na mrozie przy pierwszym upadku pęknie. Rury na bazie tektur są bardzo nasiąkliwe co je eliminuje z wiadomych względów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Bardzo ci dziękuję za podpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawrad Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam.Dzisiaj do mnie dotarła tuba wykonana przez Darka.Z racji,że większość moich wypraw nad wodę pokonuję jednośladem,zamówiłem tubę z paskiem.Przeglądając ten wątek,jak i czytając opinie innych użytkowników,spodziewałem się wyrobu wysokiej jakości.Mimo to po otwarciu paczki szczęka mi opadła.Kapitalna robota!Dodam do tego,że kontakt z Darkiem naprawdę świetny.A i stosunek cena/jakość jak dla mnie rewelacja.Wielkie dzięki DarkupozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dziękuję za tak pochlebne opinie i miły kontakt oraz zaufanie. Cieszę się, że wszystko zagrało i wędeczka jest dobrze zabezpieczona. Pozdrawiam serdecznie. Przy okazji przedstawiam nowy kolor Cordura 600 moro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dawno nie zaglądałem do swojego wątku, więc trochę tub w innym ubranku Od wiosny wszystkie wykonywane przeze mnie tuby otwierane są z obu stron. Pozdrawiam zaglądających. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witaj, gdzie można dostać zatyczki do tuby ? W twoich zauważyłem bardzo ładne czarne.Nasuwa się je na rurę czy wchodzą w nią ? Ile kosztują ? Będę wdzięczny za info. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witaj. Nakładki kupiłem przez internet w jednej z niemieckich firm. Koszt 1 sztuki to 4zł ale minimalna ilość zamówień wynosiła 300sztuk, przy warunku że ogólna ilość zamówień będzie wynosiła 3000szt. Jak z nimi rozmawiałem to dowiedziałem się, że tak mają ustawione wtryskarki i nie odpalają form dla mniejszych zamówień. Nakładki są nakładane na rurę bez gwintów i wykonane z elastycznego plastiku. Jest dużo firm i musisz poszukać w sieci jaka średnica byłaby najlepsza do rur PVC które posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ciężka sprawa z tymi zatyczkami, rury jeszcze nie mam dopiero się przymierzam do jej kupna. Chcę zbudować tubę na 3 lub 4 wędki, które będą w niej w pokrowcach własnych. Wszystkie są z pazurem czy 15 cm średnicy wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Pazurki nie zabierają dużo miejsca podobnie jak przelotki w cast-ach więc według mnie 15cm będzie za dużo. Jeśli w środek nie dajesz gąbek a kije mają być we własnych pokrowcach to ja bym obstawiał 90mm-100mm. Generalnie można znaleźć rury o średnicach 50mm, 75mm, 80mm,90mm,100mm,110mm,120mm. Można również znaleźć PVC o przekroju prostokątnym i do nich nakładki . Trudniej ze znalezieniem do wszystkich dobrych nakładek ale powinieneś zacząć od średnicy tuby a później szukać do nich nakładek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 A do jednego kijka w dwuskładzie jaką średnicę byś polecił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Pazurki nie zabierają dużo miejsca podobnie jak przelotki w cast-ach więc według mnie 15cm będzie za dużo. Jeśli w środek nie dajesz gąbek a kije mają być we własnych pokrowcach to ja bym obstawiał 90mm-100mm. Generalnie można znaleźć rury o średnicach 50mm, 75mm, 80mm,90mm,100mm,110mm,120mm. Można również znaleźć PVC o przekroju prostokątnym i do nich nakładki . Trudniej ze znalezieniem do wszystkich dobrych nakładek ale powinieneś zacząć od średnicy tuby a później szukać do nich nakładek.Dzięki siwypike cenne wskazówki, jestem wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 To już zależy jaki to jest kij i czy mają być w środku tuby gąbki. Ja wkładam gąbki więc trzeba wędkę zmierzyć pod kątek wielkości przelotek. Gąbki zabierają z zewnętrznej średnicy 10-15mm. Dla wędek o mniejszych przelotkach czasem wystarczą tuby o średnicach 75mm, dla pozostałych 90mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Takie zaslepki sie nie nadadza ?? http://allegro.pl/fi-60-zaslepka-na-rure-zaslepki-na-rury-2-cale-i3294477072.html Hmm mała średnca, ale moze gdzies mozna dostac o wiekszej srednicy Taka najwieksza http://allegro.pl/fi-90-mm-zaslepka-na-rure-zaslepki-na-rury-i3353343658.html Edytowane 27 Czerwca 2013 przez drozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi