Skocz do zawartości

Tuby wędkarskie - siwypike

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

trochę może odświeżam wątek.

Właśnie do mnie doszła paczuszka.

Tuby, które tworzy nasz kolega to po prostu cuda.

Ja bynajmniej ze swojej 90mm-tróweczki jestem przeogromnie zadowolony, a dzięki wyciąganej wkładce będę mógł zmieścić dwa patyczki.

Gorąco Polecam

i dzięki Darku :D

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Wczoraj odebrałem tubę produkcji Darka, zrobioną pod jerkowy jednoskład na blanku Xzoga. 205 cm długości i 9 cm średnicy. Jestem naprawdę zadowolony. Tuba budzi zaufanie - na zewnątrz "pancernie" twarda, a wewnątrz miękka, gruba amortyzacja dla kija. Całość estetycznie wykonana. Nic dodać nic ująć. Otrzymałem świetny produkt. Polecam - dobry kij zasługuje na dobrą ochronę :D .

Oto foto:

DSC06982_zps4de1a47e.jpg

DSC06977_zpse5f962e2.jpg

DSC06983_zps9a50764c.jpg

Dodam tylko, że przez cały czas miałem świetny kontakt z Darkiem i że zamówienie zostało zrealizowane w terminie, w bardzo miłej, koleżeńskiej atmosferze. Rzecz nie tak oczywista, u co poniektórych wykonawców :P

Pozdrawiam i raz jeszcze polecam tuby Siwego Szczupaka z Torunia :)

Serdecznie dziękuję za tak pozytywne opinie. Nic tak nie cieszy jak zadowolenie kolegów. A co do tub to.... co tu można napisać. Każdy kolejny kijek jest dla każdego wędkarza cenniejszy bo parametry, blanki, korki, przelotki, omotki ... bo na pewno przyniesie szczęście i więcej ryb na niego wyciągniemy. Dobrze jest więc taki kijek w miarę sensownie zabezpieczyć. Nie piszę i nie popadam w samozachwyt bo wykonanie tuby to 3-4 dni pracy i czasem nie łatwej szczególnie przy długich tubach.  Dla mnie niezmiernie ważne jest by każdy był zadowolony. Wiem z doswiadczenia że szczegóły czasem potrafią zepsuć całość  trzeba więc utrzymywać jakość na stałym poziomie i starać się poprawiać każdą kolejną tubę. Do profesjonalizmu jeszcze mi daleko ale z natury bez względu na to co robię staram się to robić dobrze, bo przecież w jakimś sensie określa to nas samych - jakimi jesteśmy ludźmi.  Szczerość i uczciwość  są dla mnie istotnymi wartościami i cieszę się że na tym forum poznałem tak wielu wspaniałych kolegów i przyjaciół. Kontakt z Tymi osobami daje dużo radości i nadzieję że pewnego dnia taki poziom człowiek zastanie nad wodą. :)  Pozdrawiam Dariusz

• Like 2

Kolego jeśli można to gdzie zaopatrujesz się w rurki PCV o takich średnicach? W zeszłym roku z braku kasy chciałem taką sam wykonać ale największa średnica w moich sklepach to 5cm. Zrobiłem więc prowizorycznie coś z grubej rury papierowej, wszystko ok ale waga jest makabryczna. :D

Najlepiej zacząć od internetu. Jest dużo sklepów gdzie można kupić przez internet daną rurę o dowolnych wymiarach i średnicach ale trzeba liczyć się z kosztami przesyłki. Można szukać w internecie sklepów w swoim rejonie i wówczas odwiedzić je osobiście i sprawdzić towar. Rury różnią się między sobą elastycznością i twardością materiału i lepiej sprawdzić je własnoręcznie. Nie może być twarda bo  na mrozie przy pierwszym upadku pęknie. Rury na bazie tektur są bardzo nasiąkliwe co je eliminuje z wiadomych względów. Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...

Witam.

Dzisiaj do mnie dotarła tuba wykonana przez Darka.Z racji,że większość moich wypraw nad wodę pokonuję jednośladem,zamówiłem tubę z paskiem.Przeglądając ten wątek,jak i czytając opinie innych użytkowników,spodziewałem się wyrobu wysokiej jakości.Mimo to po otwarciu paczki szczęka mi opadła.Kapitalna robota!Dodam do tego,że kontakt z Darkiem naprawdę świetny.A i stosunek cena/jakość jak dla mnie rewelacja.

Wielkie dzięki Darku

pozdrawiam

Maciej

• 1 miesiąc temu...

Witaj. Nakładki kupiłem przez internet w jednej z niemieckich firm. Koszt 1 sztuki to 4zł ale minimalna ilość zamówień wynosiła 300sztuk, przy warunku że ogólna ilość zamówień będzie wynosiła 3000szt. Jak z nimi rozmawiałem to dowiedziałem się, że tak mają ustawione wtryskarki i nie odpalają form dla mniejszych zamówień. Nakładki są nakładane na rurę bez gwintów i wykonane z elastycznego plastiku. Jest dużo firm i musisz poszukać w sieci jaka średnica byłaby  najlepsza do  rur PVC które posiadasz.

Pazurki nie zabierają dużo miejsca podobnie jak przelotki w cast-ach więc według mnie 15cm będzie za dużo. Jeśli w środek nie dajesz gąbek a kije mają być we własnych pokrowcach to ja bym obstawiał 90mm-100mm. Generalnie można znaleźć rury o średnicach 50mm, 75mm, 80mm,90mm,100mm,110mm,120mm. Można również znaleźć PVC o przekroju prostokątnym i do nich nakładki . Trudniej ze znalezieniem do wszystkich dobrych nakładek ale powinieneś zacząć od średnicy tuby a później szukać do nich nakładek.

• Like 1

Pazurki nie zabierają dużo miejsca podobnie jak przelotki w cast-ach więc według mnie 15cm będzie za dużo. Jeśli w środek nie dajesz gąbek a kije mają być we własnych pokrowcach to ja bym obstawiał 90mm-100mm. Generalnie można znaleźć rury o średnicach 50mm, 75mm, 80mm,90mm,100mm,110mm,120mm. Można również znaleźć PVC o przekroju prostokątnym i do nich nakładki . Trudniej ze znalezieniem do wszystkich dobrych nakładek ale powinieneś zacząć od średnicy tuby a później szukać do nich nakładek.

Dzięki siwypike cenne wskazówki, jestem wdzięczny.

To już zależy jaki to jest kij i czy mają być w środku tuby gąbki. Ja wkładam gąbki więc  trzeba wędkę zmierzyć pod kątek wielkości przelotek. Gąbki zabierają z zewnętrznej średnicy 10-15mm. Dla wędek o mniejszych przelotkach czasem wystarczą tuby o średnicach 75mm, dla pozostałych 90mm.

Takie zaslepki sie nie nadadza ??

http://allegro.pl/fi-60-zaslepka-na-rure-zaslepki-na-rury-2-cale-i3294477072.html

Hmm mała średnca, ale moze gdzies mozna dostac o wiekszej srednicy

Taka najwieksza

http://allegro.pl/fi-90-mm-zaslepka-na-rure-zaslepki-na-rury-i3353343658.html

Edytowane przez drozdo