siwypike Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ja stosuję nakładki zewnętrzne choć w pierwszych tubach jakie robiłem miałem podobne wewnętrzne. Nie byłem z nich jednak zadowolony gdyż wspomagałem się paskiem dociskowym. Trzeba je ponadto sprawdzić pod kątem twardości gdyż niektóre mogą niszczyć materiał przy zakładaniu. Gdyby ktoś chciał spróbować z takimi wewnętrznymi, to mam chyba gdzieś jeszcze na poddaszu z kilka sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ja stosuję nakładki zewnętrzne choć w pierwszych tubach jakie robiłem miałem podobne wewnętrzne. Nie byłem z nich jednak zadowolony gdyż wspomagałem się paskiem dociskowym. Trzeba je ponadto sprawdzić pod kątem twardości gdyż niektóre mogą niszczyć materiał przy zakładaniu. Gdyby ktoś chciał spróbować z takimi wewnętrznymi, to mam chyba gdzieś jeszcze na poddaszu z kilka sztuk.A jaką masz średnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Sprawdzę ale chyba 75mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam szanownych kolegów .Chciałem podzielic się wrażeniami i napisac że doszły do mnie tuby od kolegi Siwypike te z ostatniego zdjęcia i muszę stwierdzic że wykonanie i wygląd tub jest na wysokim poziomie.Jestem pozytywnie zaskoczony. Całość estetycznie wykonana a co najważniejsze świetnie chronią wędki. Nic dodać nic ująć. Świetny produkt. Polecam każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Sprawdzę ale chyba 75mm.Mało, jak byś miał ok 100mm to chetnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Niestety z 100 miałem problem. Średnica nakładki 100mm oferowana przez producentów była średnicą górnego " dekla" a pierścienie podtrzymujące były dużo mniejsze bo 90-95mm w zależności od firmy , więc całość wpadała do rury lub się nie trzymała. Może ktoś teraz robi to czego szukasz ale ja sobie odpuściłem 100 i myślę o 110mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 I jeszcze kilka wariantów kolorystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Jeszcze 2 tuby , w tym moja ulubiona wersja brązowa z czarnymi wstawkami Pozdrawiam zaglądających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Przedstawię kilka wersji kolorystycznych i rozwiązań praktycznych spośród tub ostatnio wykonanych i rozesłanych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włóczykij88 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem trzech tub spod ręki naszego kolegi Darka. Wykonanie super, jakość nie pozostawia jakich kolwiek wątpliwości. Tuby świetnie chronią wędki. Serdecznie polecam każdemu, bo na prawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 I jeszcze kilka wariantów kolorystycznych.1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpgBardzo ładnie wyglądają takie tuby , ciekawe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Dziękuję za opinie i miłe słowo. Pomysły kreślą zainteresowani którzy przedstawiają swoje potrzeby, oraz ci którzy po otrzymaniu tub dostrzegają elementy które ich zdaniem wymagają dopracowania. Czasem coś wyjdzie w trakcie prac zupełnie przypadkiem, a innym razem będzie efektem wielogodzinnych rozmyślań. Pomysłów jest wiele ale możliwości mało. Próbowałem i nadal próbuję wprowadzić zamki w dużych tubach ale w kraju gdzie nie można zamówić lub kupić 1 sztuki tylko 50 lub 100 jest trudno z patentami. Z zagranicy łatwiej ale pewne rzeczy wymagają czasu i cierpliwości. Osobiście staram się by tuba była funkcjonalna i praktyczna oraz by dobrze chroniła wędkę. Mam jeszcze kilka pomysłów do wprowadzenia które niebawem przedstawię . A teraz pozdrawiam zaglądających i idę działać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Darku, piękne wyroby.Gratuluję kunsztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Dzięki Patryku, a z tym kunsztem to nie przesadzaj Denerwowało mnie, że zamawiając kijek w pracowni nie można dokupić do niego tuby tak by pasowała do kijka. Zazwyczaj standardowy wymiar był o kilkanaście cm dłuższy od składu, lub piękna aluminiowa tuba obijała kijek od wewnątrz. Początkowo przerabiałem te które nabyłem by po czasie samemu coś zrobić i od pomysłu do pomysłu , zmieniając elementy, materiały doszedłem do jakiegoś poziomu który staram się systematycznie poprawiać. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Witam, kolega mnie poprosił żebym znalazł mu jakąś fajną tubę na wedkę. Od razu pojawiły mi się w głowie projekty siwegopike'a!! Po tygodniu tuba już była! Jakość i staranność wykonania po prostu miazga!!! Edytowane 17 Lipca 2013 przez Gadget Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Cieszę się że tuba podpasowała Mniejsze tuby - takie do 160cm dają dużo frajdy z ich wykonywania. Obecnie kończę tubę 217cm z paskiem. Jest już nad czym główkować - ale efekt będzie ciekawy. Fotki tej rakiety wstawię jutro.A oto kilka z ostatniego wypustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam ,wczoraj kurier zapukał do moich drzwi z tubą od kol.siwypike .Powiem szczeże wykonanie pierwsza klasa ,moge tylko polecić kawał dobrej roboty.Dzięki pozdrawiam Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Ta w środku to chyba dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Kuba - Twoja jest dłuższa o 13cm i wstawki są czerwone. Ta na zdjęciu to burgund ale fotka tego koloru nie oddaje. Swoją będziesz mógł zobaczyć wieczorkiem Edytowane 25 Lipca 2013 przez siwypike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Tubę otrzymałem. Wykonanie bardzo dokładne można powiedzieć, że widać fach w ręku i serce włożone w prace. Polecam w 100% naprawdę wrato! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Dzięki Tomku i do zobaczenia nad wodą. Poniżej wspomniane 217cm z paskiem.I na końcu spakowana do wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Jeszcze kilka szczegółów tuby dla Kuby.Ładnie wyszła i myślę że będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Ja odebrałem tubkę osobiście jest super , wedka nie ma szansy na jakiekolwiek uszkodzenie , zarysowanie itp siedzi sobie w rurce wyłożonej pianką przy wspólnej kawce i herbatce okazało sie ,że ja i Darek mamy b.podobne zainteresowania nie związane z wedkarstwemDzieki za mile spedzony czas deko oddechu na trasie i do zobaczenia jesienią , a moze wcześniej Edytowane 26 Lipca 2013 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Również wielkie dzięki za miłe spotkanie. Po Twoim wyjeździe dłużej niż zwykle obserwowałem 'PATYKI" kręcące się w kominie:) Cieszę się, że kijek jest dobrze zabezpieczony i do zobaczenia. Zawsze jesteś mile widziany w mych skromnych progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Tuba wygląda naprawę ładnie. Jeśli będziesz miał chwilkę to jutro podjadę na odbiór i odwiedzę Wisłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi